Здравей Гост

Сатурн на МЦ

• 12 Отговора
  • 4130 Прегледи
*

Неактивен Antena

• 1189
Сатурн на МЦ
« -: Юни 09, 2012, 09:31:04 am »
Любопитно ми е, някой има ли спомени за преминаването на транзитен Сатурн през натално МЦ?
Бих предположила някои доста стресиращи събития, но дали пък не може да бъде свързано и с нещо положително все пак?

Например при преминаването на Плутон през МЦ започна един много щастлив период от живота ми, но се чудя дали Сатурн изобщо може да бъде щедър...? 

Re: Сатурн на МЦ
« Отговор #1 -: Юни 09, 2012, 10:49:49 am »
По време на тр. Сатурн на МС (в опозиция към нат. Марс) беше най-градивният период в живота ми - смяна на професионално поприще и последваща преориентация към друга професия, в която си намерих призванието.

Докато преходът на Сатурн през 11 дом донесе преобладаващи негативи и голямо разчиствне в кръга, с който общувам. Осъзнах, че приятелства, които се градят върху лъжи и интереси, не струват абсолютно нищо.

*

Неактивен xtz

• *
  • 11
« Отговор #2 -: Юни 09, 2012, 11:01:28 am »
Когато тр. Сатурн е минал през МЦ съм започнала висшето си образование в друг град, за първи път напуснах родното гнездо и естествено съм имала повече отговорности, станах и по-пестелива :)

Като се замисля, напрегнатите аспекти на тр. Сатурн ми се отразяват много по-добре, отколкото тригоните  ;)

« Отговор #3 -: Юни 09, 2012, 11:02:54 am »
Много сериозен конфлик в работата, в който обаче успях да се наложа, но хич не беше лесно и за определен период доста ме разклати емоционално. Също мога да го определя като градивен период, но при мен в Д10 беше Сатурновото възвръщане.

За транзита му през Д11 също и аз мога да се присъединя към мнението за преобладаващи негативи и голяяямо разчистване.

« Отговор #4 -: Юни 09, 2012, 11:39:21 am »
Транзитен Сатурн съвпад МЦ и същевременно натален Марс ( Марс съвпад МЦ в радикс), ми донесе много висока позиция в работата  и важни професионални контакти, тогава завърших успешно и една от степените си в университета. В същото време обаче в личния ми живот настъпи пълен хаос и прекратяване на дългогодишна връзка (Марс У7). Всъщност това беше и Сатурнов възврат, защото в натала Сатурн също ми е в 10-ти дом.

През 11-ти дом вече бях в друга държава, в друг университет и транзитен Сатурн ми донесе много нови, ценни и трайни запознанства с хора, с които споделяхме общи интереси. При мен К11 е в Дева, а натално Сатурн прави тригон към Меркурий, може би затова изявата беше позитивна.
« Последна редакция: Юни 09, 2012, 11:42:13 am от mayflower »
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

« Отговор #5 -: Юни 09, 2012, 01:38:55 pm »
Здравейте, при мен  Сатурн на МЦ почина баща ми. Тогава бях на 8г. В 11 нат. дом транзитни Уран, Мерк, Луна, Слънце, и Нептун. Не помня да съм го изживяла тежко на емоционално ниво тогава. Осъзнаването настъпи  по-късно.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #6 -: Юни 11, 2012, 06:59:31 am »
Сатурн на МС - започнах нова административна работа в обастта на здравеопазването ( МС в Рак), няма и месец след това срещнах  в приятелска компания ( Сатурн ми е в 11-ти) една голяма, много важна  и продължила 6 години  години любов. И преди съм казвала, че при мен Сатурн през осите винаги носи значими връзки. В 10-ти дом чудно време си беше. Виж за 11-ти дом съм съгласна - развод, но иницииран от мен, смяна на работата с по-добра, но и нов бизнес едновременно, който при набижаването на Сатурн към 12-ти оставих.Едно от най-щастивото ми време е сега  - Сатурн през АСЦ и в първи дом.

*

Неактивен sindi

• **
  • 61
« Отговор #7 -: Юни 11, 2012, 11:10:45 am »
Здравейте!След около два месеца тр.Сатурн ще направи съвпад с МС,а малко преди това ще премине през Уран,активирайки   опозицията с Марс.Не знам дали съм на прав път,но раздвижването около работата е факт,макар и съпроводено с много неприятности,но нали Сатурн е учителя.При съвпад с Уран нарастват отговорностите, възможни  внезапни и неочаквани обстоятелства ,опозицията с Марс би могла да ми донесе криза в професионален план,множество конфликти.                                                                                                Така тълкувам ситуацията,която ми предстои.Ще се радвам да ме поправите ако греша,имам много да уча.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #8 -: Юни 11, 2012, 11:33:57 am »
Синди, съвпада на Сатурн Уран няма да донесе неочаквани събития, Сатурн задържа и дисциплинира, той не предизвиква неочаквани събития. Имай впредвид при тълкуването, че Уран стои, а Сатурн действа. По-скоро опозицията ти Уран Марс действа през цялото време като внезапно  възникнали обстоятелства ( но независещи от теб - аспекта е опозиция)  които при активизиране могат да наложат да смениш дом или работа, но това при теб си действа пррез цялото време защото е натален аспект. Сатурн в случая може да те възпре да се поддадеш на импулса, вследствие на събитие по Марс ( виж дома , който управлява) да си тръгнеш. В този случай важно е да дисциплинираш Урана си. Тези две плаети не се обичат Урана е оватор, Сатурн косервативен.

*

Неактивен sindi

• **
  • 61
« Отговор #9 -: Юни 11, 2012, 12:06:23 pm »
Синди, съвпада на Сатурн Уран няма да донесе неочаквани събития, Сатурн задържа и дисциплинира, той не предизвиква неочаквани събития. Имай впредвид при тълкуването, че Уран стои, а Сатурн действа.
това не го бях съобразила,благодаря.
По-скоро опозицията ти Уран Марс действа през цялото време като внезапно  възникнали обстоятелства ( но независещи от теб - аспекта е опозиция)  които при активизиране могат да наложат да смениш дом или работа, но това при теб си действа пррез цялото време защото е натален аспект. Сатурн в случая може да те възпре да се поддадеш на импулса, вследствие на събитие по Марс ( виж дома , който управлява) да си тръгнеш. В този случай важно е да дисциплинираш Урана си. Тези две плаети не се обичат Урана е оватор, Сатурн косервативен.
От известно време се колебая да продължа ли сегашната си работа или да си потърся нова ,но може би си права за Сатурн,Марс в натала попада в Д3 ,почти на 1* от ИЦ,предполагам трябва да се съобразя и с Д4.Ако не е проблем може ли насоки,как да се справя с Уран.
« Последна редакция: Юни 11, 2012, 12:09:40 pm от sindi »

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #10 -: Юни 12, 2012, 08:32:04 am »
        Сатурн на MC - смърт на дядо при мен. Забелязал съм, че в повечето случаи Сатурн в съвпад с MC носи даден тип ограничения или проблемни ситуации, застои. В други карти е с коренно противоположно проявление и води към прогрес и устойчиво развитие, но все пак зависи от отделната енергетика на натива и от това какво се случва в натала.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #11 -: Юни 12, 2012, 09:36:52 am »
Синди,  опозицията Марс Уран при теб ( ако не греша Марс ти е в Овен) действа като постоянна енергия и сила, водеща до оригиналност и изобретателност, но....... понеже е опозиция ще имаш проблем с признаването от другите около теб  (семейство и работа) с това, да те възприемат като по-различна. Трябва по някакъв начин да успееш да стабилизираш нервната си система, защото този аспект води до голяма енергичност, но има и опасност от прегаряне.Ако нуждата ти да се утвърдиш ( в работата) е блокирана или не ти е интересно можеш да достигнеш до гневни състояния или депресия. Тази опозиция при теб е ,просто казано, нужда да се утвърдиш. Когато Сатурн засегне тази опозиция може да има около теб хора ( виж кой дом управява Марс), които да те карат да направиш нещо, за което не си сигурна или се колебаеш , предполагам в областта на кариера или в областта на дома управляван от Уран. Дилемата е между действие и застой В случая ти наистина би спечеллила от чувството за синхрон, предпазивост , от планирането, което ще може да ти предложи Сатурн. Не пави прибързани и повокирани от хората около теб действия!

*

Неактивен sindi

• **
  • 61
« Отговор #12 -: Юни 12, 2012, 11:18:08 am »
Анели,да много си права за това ,че трудно ме възприемат като по-различна на работата(Марс е в Овен в Д3,Уран в Везни в Д9),но за времето ,което съм там успях да постигна много.Друг е  въпроса , като че ли от известно време поради някои обстоятелства наистина съм загубила интерес и това ,което казваш за гневните състояния е факт.Благодаря за написаното,като го чета  се чувствам по-спокойна ,а и си мисля  може би това е пътят да получа някои уроци и т.н.