Здравей Гост

Стрес и депресия

• 7 Отговора
  • 2709 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Стрес и депресия
« -: Юни 28, 2011, 01:55:13 am »
Натални предпоставки , тригери , фактори...
Да поговорим и за това,.... :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Стрес и депресия
« Отговор #1 -: Юни 28, 2011, 02:02:51 am »
Стресът представлява състояние, в което човек изпитва повишено безпокойство или нервност, възприема живота като труден, притеснителен или безнадежден. В случаите на продължителен стрес и когато не се вземат мерки за лечението му, той може да порази целия организъм. Постоянният стрес поразява имунната система и прави организма по-податлив на инфекции, авто-имунни заболявания и проблеми в психологичното и физическото състояние на човека.

А за това са отговорни няколко фактора , ако потърсим отговор от астрологията...

Меркурий , Сатурн , Луна....

Как мислите.... ::)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Юни 28, 2011, 09:36:52 am »
тук спокойно можеш да сложиш и страховете. поне за мен са голям проблем понякога, хубавата новина е, че отдавна осъзнавам, че по-голямата част от страховете са само и единствено в главата ми - сатурн 12-ти дом, у12 във втори със слънце, марс и той клони на там...

лично на мен ми харесва работата под "стрес", когато има напрежение, непредвиденост, същото важи в умерена степен и за любовта - там не са ми по вкуса "днес съм тук утре съм там", но държа да има разнообразие, а не делнична монотонност - тя е голяма пречка за опита ми да се настроя творчески към света. В една от темите питах Елфидка, дали рисува - луната й ми "прошепна" за това, според мен една спокойна Луна не може да твори, не и шедьоври ;)

« Отговор #3 -: Юни 28, 2011, 10:08:22 am »
Ми Уран как мислиш...него можем ли да го включим в този списък от аспекти, на мен лично Уран в опозиция с Луна ми беше доста стресиращ период. :(.Мисля, че и той действа на нервната система  и стреса.

« Отговор #4 -: Юни 28, 2011, 10:09:56 am »
депресията пък я отнасям към Сатурн/Луна -и този аспект съм го преживяла

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #5 -: Юни 28, 2011, 10:17:07 am »
депресията пък я отнасям към Сатурн/Луна -и този аспект съм го преживяла
И аз при съвпад и опозиция на Сатурн с Луната бях изпаднала в депресия. Труден период...

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #6 -: Юни 28, 2011, 01:07:18 pm »
аз сматам, че сатурн съвпад със слънцето е аспектът, който може да бъде индикация за депресии и тежки периоди.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Юни 28, 2011, 02:16:20 pm »
аз сматам, че сатурн съвпад със слънцето е аспектът, който може да бъде индикация за депресии и тежки периоди.

А аз си мисля , че това по транзит би могло да донесе тази индикация... ::)

Мисля , че при луната е по-страшно това.... ::)