Здравей Гост

Братята и сестрите в наталната карта

• 18 Отговора
  • 7562 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Съгласно арабската традиция сигнификаторите на братята и сетрите са:
1.Трети дом и неговия управител
2.Планетата Марс
3.Точката на братята и сестрите и нейния управител
Що се отнася до планетата, която е сигнификатор на братята и сестрите се налагат някои уточнения.Повечето автори - например Омар приемат Марс за генерален сигнификатор на братята и сестрите.Но според едно мнение което идва още от Доротей, Слънцето и Сатурн указват по-възрастните братя, Юпитер и Марс-средните братя, а Меркурий-по-младите.Луната символизира по-възрастните сестри, а Венера-по-младите.Но тук също има варианти-Кушьяр просто пише, че Марс символизира по-възрастните братя, а Меркурий-по-младите.Леовитиус, а по-късно и Лили пишат, че Марс символизира братята, а Луната-сестрите.Ние приехме Марс за генерален сигнификатор на братята и сестрите .
Причините поради които на братята и сестрите се отрежда планетата Марс се коренят във факта, че всеки дом се свързва с определена планета според халдейския ред.Така първи дом се свързва със Сатурн,втори с Юпитер, трети с Марс, четвърти със Слънцето, пети с Венера, шести с Меркурий седми сЛуна.Редът отново се повтаря като на осми дом съответства Сатурн.

Точката на братята и сестрите или Pars Fratrum*(лат.) се пресмята по следния начин:
PF=Асцендент +Юпитер-Сатурн за дневно раждане
PF=Асцендент Сатурн- Юпитер за нощно раждане

Основният метод чрез който се съди дали родения ще има много или
малко братя и сестри се състои в следното-разглеждат се в какви знаци попадат
сигнификаторита на братята и сестрите.Вземат се предвид:
- знака на върха на трети дом
- знака в който попада управителя/алмутена на трети дом
- знака в който се намира Марс
- знака в който попада точката на братята и сестрите
- знака в който се намира управителя на точката на братята и сестрите
Ако всички или болшинството сигнификатори попадат в плодовити знаци-то родения ще има много братя и сестри.Ако обаче повечето сигнификатори попадат в безплодни знаци-родения или ще бъде лишен от братя и сестри или те ще бъдат малко на брой.Възможен е и трети вариант, ако повечето планети попадат в по-скоро плодовити /по-скоро безплодни знаци то
може да направим извода, че родения ще има среден на брой братя и сестри.
Съгласно Леовитиус се взема предвид и естеството на планетите сигнификатори.Ако плодовити планети попадат в плодовити знаци-родения ще има много братя и сестри.Ако безплодни планети попадат в безплодни знаци-
родения вероятно няма да има братя и сестри.Ако обаче плодовити планети попаднат в безплодни знаци или безплодни планети попадат в плодовити знаци, то може да кажем, че родения ще има среден на брой братя и сестри.
Кои планети са плодовити и кои не? Ето какво казва по този въпрос
Леовитиус.
Плодовити планети са Юпитер, Венера и Главата на дракона, понеже той има природата на Юпитер и Венера.
Безплодни планети са Сатурн и Марс и Опашката на дракона, понеже той има природата на Сатурн и Марс.
Средноплодовити планети са двете светила, но Слънцето поради своята прекомерна сухота е по-скоро безплодно, а Луната поради прекомерната си влажност е по-скоро плодовита.Меркурий, който по своята природа е неутрален не е нито плодовит, нито безплоден, а става плодовит, ако е свързан с плодовити планети и съответно безплоден, ако е свързан с безплодни планети.
Това е според древните...

*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Братята и сестрите в наталната карта
« Отговор #1 -: Юли 11, 2012, 03:18:20 pm »
амии...
на К3 имам Овен. В този дом е разположен ретрогрден Сатурн в тригон към Марс в Козигорг К12.
според вас имам ли братя и сестри?  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Юли 11, 2012, 05:45:01 pm »
амии...
на К3 имам Овен. В този дом е разположен ретрогрден Сатурн в тригон към Марс в Козигорг К12.
според вас имам ли братя и сестри?  ::)

Da...Би трябвало... ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #3 -: Юли 11, 2012, 08:01:07 pm »
 ;D
то че имам имам, но се чудя кое показва, че трябва да имам такива? :)
още повече единият от които и мой близнак..?
сатрун в аспекти там, пък и марс в козирог, някак не се връзва, но е факт че имам де  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Юли 11, 2012, 08:02:12 pm »
;D
то че имам имам, но се чудя кое показва, че трябва да имам такива? :)
още повече единият от които и мой близнак..?
сатрун в аспекти там, пък и марс в козирог, някак не се връзва, но е факт че имам де  ;D

Единия трябва да е по-голям от теб... ::) Марс е с достойнства в знака на Козирога...

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #5 -: Юли 11, 2012, 08:03:10 pm »
да, така е, имаме разлика близо 10 години

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Юли 11, 2012, 08:05:05 pm »
да, така е, имаме разлика близо 10 години

Марс е в 12-ти ..Нали не бъркам..и е в козирог...Т.е в знак на Сатурн... :P От тук вадя извода...

« Отговор #7 -: Юли 12, 2012, 11:30:45 am »
ами в натала имам съвпад Мард/Сатурн, К3 е в козирог, според вас имам ли братя и сестри ;), също така в Д3 имам интерсептиран водолей, това не ми е много ясно в този смисъл как се тълкува...

« Отговор #8 -: Юли 12, 2012, 01:15:25 pm »
К3 в Стрелец с интерсептиран Козирог вътре, няма никакви планети в 3-ти дом. У3 Юпитер в 9-ти в Рак, неаспектиран. Това или означава че нямам никакви братя и сестри, или че ги имам в по-голям брой! Нито първото е вярно, нито второто.
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Юли 12, 2012, 02:08:45 pm »
К3 в Стрелец с интерсептиран Козирог вътре, няма никакви планети в 3-ти дом. У3 Юпитер в 9-ти в Рак, неаспектиран. Това или означава че нямам никакви братя и сестри, или че ги имам в по-голям брой! Нито първото е вярно, нито второто.

Юпитер е плодороден..и в рак екзалтира...Би трябвало да имаш по-голям от теб брат...Стрелец е мъжки знак... :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #10 -: Юли 12, 2012, 02:30:35 pm »
 ;D D3 Юпитер - вътре е Нептун, упр. е в 1-ви дом, началото на Скорпион  ::) - имам си един по-голям брат...

« Отговор #11 -: Юли 12, 2012, 02:55:36 pm »

Юпитер е плодороден..и в рак екзалтира...Би трябвало да имаш по-голям от теб брат...Стрелец е мъжки знак... :)

Не, имам по-малка сестра ;) Тя е със Слънце в Близнаци.
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Юли 12, 2012, 08:27:35 pm »

Интересно... ::)

« Отговор #13 -: Юли 13, 2012, 08:07:57 am »
щом Юпитер е неаспектиран, не следва ли да се тълкува малко "очаквай неочакваното" ;)

« Отговор #14 -: Юли 13, 2012, 10:14:28 am »
щом Юпитер е неаспектиран, не следва ли да се тълкува малко "очаквай неочакваното" ;)

Същото си помислих и аз ;) Затова по-горе бях писала, че това разположение на планети и знаци като сигнификатори на братя и сестри в картата ми, предполага или да съм едно дете, или да сме многобройна фамилия! Особено когато става въпрос за Юпитер, защото нали като е неаспектиран е или всичко, или нищо ;D Но пък допускам че има някакви други тънкости  при прочит на натал, които биха могли да дадат по-точна индикация, но които на мен не са ми известни!
If you stay by my side
We can rule the world