Здравей Гост

Слънчево затъмнение 14 ноември 2012

• 22 Отговора
  • 6512 Прегледи
Слънчево затъмнение 14 ноември 2012
« -: Септември 21, 2012, 05:22:17 pm »
Здравейте,прилагам картата.Заинтригува ме,тъй като при мен е в абсолютно точен съвпад с АСЦ 21.40 градуса и съответно Уран 21.55,само в положителни аспекти,а Уран е съуправител на Д3.Този път не се опитвам да правя догадки,последното пълнолуние и новолуние също точно аспектираха картата ми.Как е при вас?

*

Неактивен danni

• 477
Re: Слънчево затъмнение 14 ноември 2012
« Отговор #1 -: Септември 22, 2012, 12:40:59 am »
При мен на 21 градус в скорпион са Лилит и Веста в съвпад, слънчевото затъмнение ще е върху тях, освен това Лунния възел е в съвпад с натален Марс,който е в съвпад с IC на 26 градус в скорпион. Темите ще са по 3  и 4 дом, очаквам внучка около тази дата :)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #2 -: Септември 23, 2012, 08:48:10 am »
          На въпроса - при мен така като гледам бегло ще се очертае важно това слънчево затъмнение, ще задълбая и ще споделя. То по-скоро въпросът е не само какво и как се засяга и аспектира, ами до каква събитийност би довело и кога? ;D

*

Неактивен zuzi

• 145
« Отговор #3 -: Септември 23, 2012, 11:59:44 am »
Може ли да се приеме орбис от 5* съвпад с натална планета на това затъмнение? Гледа ли се диспозитора Плутон, къде се намира и какви аспекти сключва в натала,както и транзитиращия?
И къде се търси събитийност,по домовете,които планетата попадаща в съвпад със затъмнението управлява в натала или по диспозитора на затъмнението?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Септември 23, 2012, 03:35:32 pm »
Може ли да се приеме орбис от 5* съвпад с натална планета на това затъмнение? Гледа ли се диспозитора Плутон, къде се намира и какви аспекти сключва в натала,както и транзитиращия?
И къде се търси събитийност,по домовете,които планетата попадаща в съвпад със затъмнението управлява в натала или по диспозитора на затъмнението?

Аз приемам до 5-6*.. и все пак колкото по-широк е орбиса толкова по-слабо действие има..  :) Гледам къде се намира и какви аспекти сключва..все пак са взаимно свързани. Събитийност по дома в който попада, аспекта който образува и домовете които планетата попадаща в съвпад със затъмнението управлява в натала:) Прогресивни и дирекционни планети на градуса на затъмнението също.  :)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #5 -: Септември 23, 2012, 03:39:33 pm »

Аз приемам до 5-6*.. и все пак колкото по-широк е орбиса толкова по-слабо действие има..  :) Гледам къде се намира и какви аспекти сключва..все пак са взаимно свързани. Събитийност по дома в който попада, аспекта който образува и домовете които планетата попадаща в съвпад със затъмнението управлява в натала:) Прогресивни и дирекционни планети на градуса на затъмнението също.  :)

Аз също гледам 5-6 градуса орбис като Марая, но съм се убедил, че понякога и 7-8 градуса може да оказват влияние, макар и по-слабо. Също така е важно ако куспида на дом попада вурху му... Бе въобще доста са възможностите и се навързват по веригата в предвид участващите планети - както натални, така и дирекционни, прогресивни.  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Септември 23, 2012, 03:49:52 pm »

Аз също гледам 5-6 градуса орбис като Марая, но съм се убедил, че понякога и 7-8 градуса може да оказват влияние, макар и по-слабо. Също така е важно ако куспида на дом попада вурху му... Бе въобще доста са възможностите и се навързват по веригата в предвид участващите планети - както натални, така и дирекционни, прогресивни.  ;D

Ами ДА..не се гледат поотделно...навързват се :)
Върху куспида на дом задължително има събитийност...

*

Неактивен zuzi

• 145
« Отговор #7 -: Септември 23, 2012, 06:13:22 pm »
К2 дом ми е на 24*20 в Скорпион,а рождения Нептун на 27*40 ( У5) Имам дирекционен Уран на 19*45,който е в точен тригон с СЛВ в 5-ти дом.Уран ми е У4 дом в натала и се намира в 12-ти.  Определено събитието ще е по 2-ри дом,разходи свързани с детето вероятно. Ще активира и дирекционния аспект,който дали би могъл да се тълкува получаване на пари от сделка с недвижим имот или смяна на дом?

« Отговор #8 -: Септември 24, 2012, 09:52:07 am »
Върху куспида на дом задължително има събитийност...
Любопитството ми съвсем нарастна ;) така както е точно върху АСЦ,че и Уран там, ще споделя ...сега виждам,че и дирекционния Плутон е на 20 градуса в скорпион,отчитам ли го като съвпад?

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #9 -: Септември 24, 2012, 05:29:52 pm »
Затъмнението при мен попада върху Нептун разлика 1 гр. , съвпад и с Меркурий, разлика 7 гр., но в случая  Меркурий е на куспидата на дом, и в съвпад с Нептун, сигурно ще се навържат по веригата. Ще видим какво ще се случи. Затъмнението е във 2 дом в Скорпион. Оста 2/8 дом. Засегнати 3,11,12,5 домове.

Също е в точен съвпад с прогресивния АС, който е на 21 гр.в Скорпион. Квадратира Юпитер, в секстил с Уран и Плутон.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен des

• *
  • 8
« Отговор #10 -: Септември 24, 2012, 10:06:35 pm »
При мен транзита съвпада с Лилит на 25* в Скорпион , а ако е вярно, че транзита на съвпад е до 10* или при затъмнения повече(така четох някъде), то и МЦ са в съвпад на 4*в Скорпион....!
Направи ми впечатление и нещо друго, а именно: градусите на аспекти, които се ползват от "astro-dienst" не съвпадат с ...примерно http://www.astrologyscope.com/.
от 1994г. в България има "лятно часово време, това "astro-dienst"  знае ли го...?В смисъл, дали всички, родени преди това тази програма зачита....!
Простете, ако въпроса е глупав!Може би вече е обсъждан и аз съм го пропуснала!

*

Неактивен des

• *
  • 8
« Отговор #11 -: Септември 24, 2012, 11:00:35 pm »
А наталния Нептун е на 3* в Стрелец в опозиция с натален Лилит.....!
по това време Затъмнението квадратира с наталани Вертекс, Луна и Венера, тригон с натален Марс, и Плутон,опозиция с натален Сатурн и Веста (слава Богу без Уран),натални Нептунов и Хиронов квадрант към транзитното (затъмнено) слънце!!!
Приказка!
Очаквам да ми падне тухла на главата в този момент....и ако не се включа пак, то е защото тухлата е подействала, но добрата новина е, че ще поличите "Шепот от отвъдното":):):)Когато ви пиша отвъд - Хирон е виновен!Да знаете:).

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #12 -: Септември 24, 2012, 11:59:41 pm »
А наталния Нептун е на 3* в Стрелец в опозиция с натален Лилит.....!
по това време Затъмнението квадратира с наталани Вертекс, Луна и Венера, тригон с натален Марс, и Плутон,опозиция с натален Сатурн и Веста (слава Богу без Уран),натални Нептунов и Хиронов квадрант към транзитното (затъмнено) слънце!!!
Приказка!
Очаквам да ми падне тухла на главата в този момент....и ако не се включа пак, то е защото тухлата е подействала, но добрата новина е, че ще поличите "Шепот от отвъдното":):):)Когато ви пиша отвъд - Хирон е виновен!Да знаете:).

при положение, че затъмнението е на 21* от Скорпион, как отчитате 4* от Скорпион за съвпад със затъмнението...
според мен това е повече от невярно.
« Последна редакция: Септември 25, 2012, 12:01:32 am от Antena »

*

Неактивен des

• *
  • 8
« Отговор #13 -: Септември 25, 2012, 08:08:57 am »
Е....Новобранци!Опитвам се!
Съжалявам за неточността.

*

Неактивен des

• *
  • 8
« Отговор #14 -: Септември 25, 2012, 08:25:28 am »

Оплетох се в хиляди материали засягащи трнзитите в астрологията  и откровено не отчетох факта, че няма как да науча нещата толкова бързо:):):)
А темата много ми допадна, заради твоята компетентна намеса, Антена. :)