Здравей Гост

Прогресивен Марс в натала

• 1 Отговора
  • 2130 Прегледи
*

Неактивен roni_f

• 111
  • Оптимизмът-един от ключовете към успеха!
Прогресивен Марс в натала
« -: Октомври 14, 2012, 11:52:23 am »
Поради причината ,че изследвам наталната си карта и разбира се едновременно с това себе си, забелязах една интересна тенденция при погресията на МАрс и искам да го споделя в вас за да кажете мненито си.
Моят прог.Марс лавира между два знака в 5ти дом(където се намира и наталния) .Това са Овен и Близнаци.
Това ,което забелязах е,че от 2011 година до днес седи с Овен на средата на 5ти дом.Аха на границата на влезе в Близнаци,идва рето преиода и се връща обратно.Гледах тенденцията за следващите три години,за които погледах, все ще си прави упражнението овен-граница на 2 знака -и ретрограден,обратно в овен.
ТАзи аспект ми стана интересен.Аз го разчитам като пормяна на ценности и мовиви в живота или по-скоро така транзитност,като изгубване на правилния път...
КАкво мислите?Картата също е прикачена за да видите това ,което описах :P
Качеството на думите не в това да бъдат изречени,а доказани!

*

Неактивен milla_m

• 1060
Re: Прогресивен Марс в натала
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2012, 12:24:52 pm »
На мен ми прави впечатление следното от картата най- вече. :Силно  аспектиран, ретрограден Марс в натала. с три опозиции и 3бр. 135 гр. позиция на Уран, Сатурн, Луна в аспект с Марс. Нормално е  Прогресивният Марс да се разхожда . В трети дом ти влиза / Овен/, но трети дом е свързан и с Близнаци/ все пак/ . Марс ти е силно аспектиран, на "фокус", осветен от останалите планети. И от прогресивните планети в картата също. Прогресивното Слънце в съвпад с Меркурий/управител на Близнаци / :) в аспект с Марс, прогресивната Венера отново аспектира Марс, прогресивният Меркурий аспектира Марс. Прогресивният  АС/ ти/ в съвпад със Сатурн и Луна/ вътрешна проява, вътрешен свят/ в аспект с Марс от натала/ ретрограден , вътрешно ниво/ . Отново на фокус Марс.

Мисля,че имаш да го осъзнаваш и проявяваш този Марс. Не  мога да кажа как ще го проявиш, но  със сигурност са силно подчертани Близнаците . / комуникации, 3 дом творчество, 5 дом/ .

Прогресивните планети влизат в аспект с Марс при теб. Прогресивният АС, като проява на "теб" . Бих го изтълкувала като нещо такова " търсене на синхрон между аза и действието на аза  въобще / на всички нива Луна, Слънце, АС/ и трите светила го аспектират Марс/ :) Да отпушиш някакво действие.

Ходенето му напред, назад те подготвя за външната му проява. Нормално първо да работи на вътрешно ниво.  Просто при теб Марс в натала е силно аспектиран и прогресивният Марс ходейки напред, назад  се получава нещо като " стъпка по стъпка", и когато започнеш да действаш да си по- уверена.// риби- плахост, Овен / борбеност, предприемане,Телец / сигурност/ 

Прогресивните планети са силно индивидуални и изваждат от вътре навън това ,което е заложено в хороскопа ни , но бавно. Ние трябва да го  осъзнаем на вътрешно ниво,  преработим по наш начин и отразим строго индивидуално във външният свят. Това е моето усещане за нещата.

Мисля ,че си в подготовка за изява по един нов начин, след време.

СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.