Здравей Гост

Шефовете

• 14 Отговора
  • 3862 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Шефовете
« -: Ноември 04, 2012, 08:04:18 am »
да си поговорим за тези над нас в работата :)

по кой дом са ръководителите ни? Шефове, мениджъри и т.н. как се смятат при смяната на домовете? Къде и как се вижда какви са отношенията ни с тях?

*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Шефовете
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2012, 11:53:33 am »
          10и дом, мунданно Козирог и Сатурн, а и накъде без Плутон... ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2012, 11:55:02 am »
Аз смятам, че всики такива дейност свързани с обслужване, изпълнение на нечии нареждания и задачи са разибра се свързани с  6-ти дом и всичко което се намира там. Както и знака дева може би.
Определно не е 10-ти дом., там е дома за личностна изява и реаличация, там е какво си ти, а не какво иска някой си.
Изобщо мен ако питате 6 дом е нещото, което най-много ме дразни и не понасям. Дори формулировката "тези над нас' доста ме подразни... Няма такива над нас, но това е друга тема за разговор ;)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2012, 12:14:06 pm »
Аз смятам, че всики такива дейност свързани с обслужване, изпълнение на нечии нареждания и задачи са разибра се свързани с  6-ти дом и всичко което се намира там. Както и знака дева може би.
Определно не е 10-ти дом., там е дома за личностна изява и реаличация, там е какво си ти, а не какво иска някой си.
Изобщо мен ако питате 6 дом е нещото, което най-много ме дразни и не понасям. Дори формулировката "тези над нас' доста ме подразни... Няма такива над нас, но това е друга тема за разговор ;)

Е то по 6и дом за мен е рутинната работа, това ясно, изпълняването на нарежданията също. Така също Дева, Меркурий, управителят на 6и и планетите в него имат отношение към колеги, служители, подчинените ни в работен план. Ама аз разглеждам шефът там горе на MC - това, че отделно по оста 4/10 дом гледам личностното и професионално развитие, израстването и достигането там някъде на нещо си няма общо за мен с шефа. Поне така аз гледам нещата... ;D
            P.S. И Плутон

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2012, 03:23:54 pm »
я виж ти :) интересна дискусия се е оформила тук

Антена да отбележа, че и аз много, много не се кефя на идеята, че някои командва (всъщност до някъде това е и причината да се замисля по въпроса къде в натала си го пише - кой кого /го/ командва ), "тези над нас" е израз, които мнозина използват имайки предвид пирамидалната структура на предприятията...

6-ти дом си е работа, в смисъл задължения - звучи логично и шефа да е тук.. макар за шеф бих потърсила някои от високите домове 10... много по интересно става схемата на мениджърите - един път те са шефове на някои, но пък са подчинени на друг....

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2012, 05:37:34 pm »
Аз не бих търсила в дома на моята лична изява -10 ти дом, образа на някакъв шеф.. Той днес е един утре друг и откъде накъде ще е на най-видното място в картата МИ! :)
Продължавам да си настоявам за 6 -ти дом.. там са всички изпълнителси и подчинени функции, там трябва да е и така наречения шеф..
« Последна редакция: Ноември 04, 2012, 09:25:31 pm от Antena »

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #6 -: Ноември 05, 2012, 10:33:59 am »
Разглеждам нещата по този начин:
7 дом за  предприемачите, бизнес отношенията ,  свободните професии , деловите партньорства,  а  и зависи кои шефове гледам, не всеки  шеф е предприемач.   Защото може да си с висока кариера по 10 дом, много по- висока от един предприемач,/ примерно от един " дребен" собственик на магазин за детски играчки, но той си е ръководител сам на себе си и си взема решенията сам.  Но един който е в борда на директорите на АЕЦ , например е с кариера по 10 дом.   Отговорността му е много по- голяма от   един собственик на магазин за играчки, но последният не е предприемач и в пирамидалната структура над него стоят други.  По шести дом са ежедневните  задачи и подчинените функции. Там са и работниците.  Там са и обслужващите функции. А и всичко е много комплексно. Ако има един договор мужду 2 фирми, и едната обслужва интересите на другата,  извършва услуга, погледнато от страна на обслужващата фирма бих погледнала  6 дом. / направо си е слугинаж/. Самият управител на обслужващата фирма обаче си е по 7 дом. Защото си е предприемач и може да вземе сам решение ще обслужва ли фирмата или не.  При лоши аспекти към 6 дом, не нацелваш добър персонал и има текучество. При добри аспекти към 6 дом, хората като персонал са отговорни и можеш да разчиташ на тях.  Това са ми наблюденията.  И от тук вече как е поставен управителя на 7,  или 10 дом и аспекти към него и дома в който е разположен   :) И понеже шефа е редно да работи с работниците и да дава пример , пак се намесва 6 дом, като ежедневни задачи. :)
« Последна редакция: Ноември 05, 2012, 10:36:05 am от milla_m »
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #7 -: Ноември 05, 2012, 10:56:37 am »
много добре си го писала... има логика да се търси седми дом, все пак това е първият "външен" дом ако мога да кажа.
10-ти дом си е кариера като изява и като цялостна реализация

« Отговор #8 -: Ноември 05, 2012, 10:04:57 pm »
много по интересно става схемата на мениджърите - един път те са шефове на някои, но пък са подчинени на друг....

А при работещите на свободна практика къде търсим шефа в хороскопа?

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #9 -: Ноември 06, 2012, 08:23:06 am »
 ;D е те нали сами на себе си са шефове...

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #10 -: Ноември 12, 2012, 07:41:04 pm »
много по интересно става схемата на мениджърите - един път те са шефове на някои, но пък са подчинени на друг....

А при работещите на свободна практика къде търсим шефа в хороскопа?

Е реално знаеш те нямат шеф и са си в чудесна позиция... поне според мен. Свободата, Санчооо, свободата... ;D
            10и дом най-вече и изявата им, осите 5/11 и 2/8 дом...

« Отговор #11 -: Ноември 12, 2012, 08:21:50 pm »

Няма шеф, който да стои и да ни тропа с крак в 10 дом  ;D, а по 7ми са клиентите и възложителите.

Колегите по 6 дом също отпадат, по него минава домочадието, за което в промеждутъците между отделните поръчки трябва да се грижим.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #12 -: Ноември 12, 2012, 08:52:14 pm »
          Е по принцип то и домашните любимци са си част от домомачидието... и котките също така. ;D
          А аз 10и натален дом споменах по повод на личностното развитие и израстване, там някъде къде MC... 2/8ми оста на моите/чуждите средства, а 5/11 - е трябват си и изяви такива бизнес, както и околията да оказва влиянието си. ;D
          P.S. А 7ми го забравих да си призая, което разбира се не би означавало, че трябва да омаловажим значението му, напротив.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #13 -: Ноември 18, 2012, 10:28:41 am »
все повече се спирам на 5 или 10... от една страна ако погледнем техните естествени управители Слънце и Сатурн  ::)

Пети дом все пак е свързан с хобита, удоволствия и свободно време, но Слънцето, което обича да блести може би е един от сигнификаторите, които ни описват нас самите като водещи фигури?

Някъде срещнах, че 10-ти дом в муданен план го свързват с Властта, министъра, президент и т.н. е ако от тези има по-големи шефове (те са някъде скрити по 12-ти дом хаха)

и всъщност дали търсенето на дом за шефа е коректно? по-скоро ми се струва, че е удачно да се търси планета... Сатурн например? как мислите?

« Отговор #14 -: Ноември 18, 2012, 09:12:12 pm »
Слънцето и Сатурн са естествени сигнификатори на общественото положение, статуса.
Затова Сатурн като сигнификатор на йерархията, структурата може да се свързва и с авторитетите.

Индийците имат малко по-различен подход, според тях той се свързва с бедните и просяците, с най-ниската социална прослойка, с мръсните и дрипави хора, с клошарите.
Властта, влиянието и авторитетът се свързват основно със Слънцето, Марс и Юпитер.

В западната астрология различни планетни архетипи могат да изиграят тази роля, зависи за какъв тип "авторитет" говорим:

- в класически тип йерархична структура (вертикална) - Сатурн (бюрократ);
- във военизирана структура, в армията - Марс (главнокомандващ);
- в духовна, религиозна или образователна институция - Юпитер (гуру, учител, папа/патриарх);
- от гледна точка на светска/политическа власт - Слънцето (царска особа, президент);
- в подземния свят, мафиотски структури - Плутон (кръстникът).