Здравей Гост

Вертекс-Антивертекс

• 131 Отговора
  • 63706 Прегледи
Re: Вертекс-Антивертекс
« Отговор #105 -: Септември 26, 2011, 12:02:51 pm »
За аспекти на вертекс в синастрия какъв орбис допускате? :-[

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #106 -: Септември 26, 2011, 12:05:54 pm »
мисля, че е един градус, но ако е Слънце или Луна може и до 1,5, както и за стелиумни планети ;)

« Отговор #107 -: Септември 26, 2011, 11:55:59 pm »
Благодаря,Fairy!  :-*

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #108 -: Септември 27, 2011, 12:15:37 am »
За аспекти на вертекс в синастрия какъв орбис допускате? :-[

при вертекс/антивертекс от значение са съвпадите, съответно опозицията, други аспекти по тази ос не играят :)

« Отговор #109 -: Септември 27, 2011, 12:25:59 am »
Благодаря,Антена,точно това ме интересува.Става въпрос за партньорска Луна съвпад с антивертекс  ;)

« Отговор #110 -: Септември 27, 2011, 05:38:55 pm »
 :'(ЛЕЛЕ какво виждам...VERTEX в съвпад с ALGOL/в 8 дом-в 26 градуса Телец/точен съвпад ...Какво мислите за това-дали ще попадам на хора,които ще ме нараняват,не разбирам-какво ли означава този съвпад... :thinking:може ли да споделите какво е вашето мнение по въпроса...

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #111 -: Март 10, 2013, 08:00:53 pm »
Искам да Ви попитам случвало ли Ви се е Соларния вертекс да попадне /у наталния антивертекс...и съответно антивертекса от солара...в/у наталния вертекс....

Нещо по-интересно случвало ли Ви се е...през такава година?

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #112 -: Март 11, 2013, 12:36:22 pm »
Тези оси действат подобно на АС/ДС, така, че мисля, че спокойно могат да се разгледат по подобен начин.
Случвало ли ти се е  в солар да имаш обърнати АС/ДС спрямо наталните?
Погледни и си припомни какво се е случило тогава.

« Последна редакция: Март 11, 2013, 12:49:39 pm от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #113 -: Март 11, 2013, 12:50:41 pm »
Тези оси действат подобно на АС/ДС, така, че мисля, че спокойно могат да се разгледат по подобен начин.
Случвало ли ти се е  в солар да имаш обърнати АС/ДС спрямо наталните?
Погледни и си припомни какво се е случило тогава.

Това провокира въпроса ми.... :o Следващата година точен обрат.... ???

Без да искам болтнах твоя пост...Съжалявам... :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #114 -: Март 17, 2013, 10:57:31 pm »

Това е Вертекс ....

Транзити на Вертекс водят  до вътрешни и външни събития, значително  среща с друг или внезапна промяна на възприятието ни. Преминаващите транзитни планети активират символиката на Вертекс, което съвпада с голямо или малко събитие. Транзита на  Марс вероятно ще бъдат по-забележим от  тригона  на транзитния  Уран, въпреки че понякога това не е така. Величината на ефекта зависи от популярността на самия Вертекс, връзката му с други фактори в графиката на наталната карта и появата на други транзити, съизмерими или коренно различни. Заедно с транзита, следва да се  разгледат прогресията, конверсната прогресия , солара и дирекциите.
Срещи със значими хора, можем да намерим в синастрията и композитите....Когато  вътрешни планети или астероиди Слънцето Юпитер,Венера  ъгли, възли, върхове или някои арабски точки  са в съвпад с Вертекс, можем да имаме чувство за съдба, точно или неточно усещане за срещата. Нещо от този контакт  с дадения човек може да ни даде  възможността за създаване на дълбока промяна за кратък период от време или  завинаги. Промяната може да се възприема като приятна или изпълнена с противоречия връзка ...Често последното е провокирано от Антивертекс...
Вертекс е точка в хороскопа, която може да показва чувство на съдбата, чрез друго лице или изключително събитие. Тя може да бъде активирана  от транзити, прогресии или дирекции, други хора ......синастрия / композит или промяна на мястото в което живеем. Дома и знака може да покаже възможностите, когато промяната или повратна точка ще настъпят.... и по какъв начин. В края на краищата, ние никога не знаем кога Бог Вертумнус  ;D може да влезе в нашата градина под маската на някой друг, предлагайки неочакван обрат на съдбата!

« Последна редакция: Март 18, 2013, 12:51:29 am от Марая »

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #115 -: Март 18, 2013, 06:36:14 pm »
Да попитам и тук...Какво мислите- вертекс съвпада съвсем точно с хирон...Хирон е точно на МС....МС съвпада с ДСЦ...тук не е точен...Лично ме засяга и не мога да избягам от субективизма... ???

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #116 -: Март 18, 2013, 07:07:41 pm »
Да попитам и тук...Какво мислите- вертекс съвпада съвсем точно с хирон...Хирон е точно на МС....МС съвпада с ДСЦ...тук не е точен...Лично ме засяга и не мога да избягам от субективизма... ???

Вертекса е "обрат"..."поврат"...
Хирон е платоноид...свързва се с аналогиите на Уран...Аз го харесвам-шегаджия е....Но освен травиалното -БОЛКА...тук е и лечителя...
Или вертекс е изпратен да покаже болката и да я излекува... :)

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #117 -: Март 18, 2013, 07:11:42 pm »
Ти имаш ли някакъв личен опит с връзката вертекс- хирон? Преживяното...нали знаеш....

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #118 -: Март 18, 2013, 07:24:27 pm »
Ти имаш ли някакъв личен опит с връзката вертекс- хирон? Преживяното...нали знаеш....

Нее...Аз имам Вертекс на 12* в рак.... ::)
Не съм улавяла Хирон в рак.
Обратния Вариант Моя Хирон е в риби...Чужд вертекс уловен в риби има..ама съвпада със Сатурн....

10* не ги приемам за съвпад.... ::)

« Отговор #119 -: Март 19, 2013, 10:11:46 am »
От снощи се тормозя с този вертекс :(
В момента тр. Юпитер ми затваря т-квадрат с вертекса и нат. Юпитер. А предстой и Марса да мине през антивертекса. Заедно със съвпада на тр. Юнона със Слънцето, всичко, което минава през Луната ми на 5 градуса в Овен, активира тригон между Луната и вертекса. Отделно в прогресията имам голям земен тригон Хирон, Юпитер и вертекс. Соларът е точно повторение на наталната домова мрежа, с все остта вертекс/антивертекс.
Да не говорим, че синастриално от тази ос ми се наруши съвсем съня :(