Здравей Гост

Писна ми от ретрограден Меркурий в риби

• 13 Отговора
  • 3726 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Първо защото ми е прекалено бавен...,муден...,хлъзгав...Второ защото ...много време остана тук.

Я споделете нещо ново..,вехто по него отчитате ли по него?

Ура..,утре тръгва директен.... ;D . Е..,докато напусне ретроградната сянка има време...,но все пак е директен. ;D

*

Неактивен Nova

• 304
Re: Писна ми от ретрограден Меркурий в риби
« Отговор #1 -: Март 17, 2013, 08:10:37 pm »
И мен ме изнерви... ;DНищо положително, освен мъгла...застой и блато! Обичайно по ретро меркурий ми идват добри идеи по прагматични въпроси и оправям и разни сметки...Е за първи път- НЕ! Че и ми идва в квадрат с луната....
« Последна редакция: Март 17, 2013, 08:12:17 pm от Nova »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Март 17, 2013, 08:20:19 pm »
И мен ме изнерви... ;DНищо положително, освен мъгла...застой и блато! Обичайно по ретро меркурий ми идват добри идеи по прагматични въпроси и оправям и разни сметки...Е за първи път- НЕ! Че и ми идва в квадрат с луната....

Прагма- в земни знаци...
Идеи- в огнени...
Оправяне на сметки - въздушни....

Вода- емоции..,настроения...и  ми писва. Щото моя е огнен... ::)

Чудех се какво ми куца...до днес...,че не мога да подредя точноо както искам нещата по книгата.... ::) Много емоции..,много и красиви мисли ...думи...,обаче нещо...без грам почва. И днес...изкристализира... ;D Може би в последния ретро ден... ;D :P

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #3 -: Март 17, 2013, 08:34:30 pm »
Именно...Ти знаеш, че мояизо също е огнен... ;)Явно сме стигнали до схои заключения...
« Последна редакция: Март 17, 2013, 08:39:56 pm от Nova »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Март 17, 2013, 08:40:30 pm »
Именно...Ти знаеш, че моят също е огнен... ;)Явно сме стигнали до сходни заключения...

;D..Мдаа...

Поне да тръгне малко..,че на някой от нас закача Мерка..,на други венери...,на трети...слънца..,на четвърти луна.... ;D И всички /в това число и аз/ сме с претенции за чесане/...Сърбежи и болежи... ;D

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #5 -: Март 17, 2013, 09:00:15 pm »
Именно...Ти знаеш, че моят също е огнен... ;)Явно сме стигнали до сходни заключения...

;D..Мдаа...

Поне да тръгне малко..,че на някой от нас закача Мерка..,на други венери...,на трети...слънца..,на четвърти луна.... ;D И всички /в това число и аз/ сме с претенции за чесане/...Сърбежи и болежи... ;D
А представяш ли си как ми беше като ми лягаше сега по- близо и направо баш върху "многострадалната геновева"...венера...Да се маха от тия риби пък каквото ще да стана като застигне уран! Аз и преди това ще усетя "тръс" с квадрат към марс и сатурн

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Март 17, 2013, 09:04:02 pm »

;D..Мдаа...

А представяш ли си как ми беше като ми лягаше сега по- близо и направо баш върху "многострадалната геновева"...венера...Да се маха от тия риби пък каквото ще да стана като застигне уран! Аз и преди това ще усетя "тръс" с квадрат към марс и сатурн

:57:..Ужас...
Запомни от мен...КВАДРАТУРАТА е изключителен аспект...Той е свързан с ДЕЙСТВИЕ....Любим аспект ми е...Без квадраури картата е ленива...,ненадеждна. Познавам карти с тригони..,само с една квадраура и...НИЩО! Повярвай ми...НИЩО... :)

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #7 -: Март 17, 2013, 09:40:05 pm »
  Всичките са ми трупнати върху Луната, ;D, Хирон, Нептун , Меркурий, / и последният ми прави опозиция на Венерата/  сега и Марс  е хукнал да  се съвпадясва с Уран   и да натискат двамата дедо ти Сатурн,  иначе отивам на разболяване от преди 2 часа,  до тук цяла зима минавах между капките .   Муркурий като тръгне напред пък ще ми направи тригон към натален Меркурий и Нуптун  , после квадратура към Марс.   Иначе водният Меркурий ми е познато нещо :)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Март 17, 2013, 10:07:10 pm »
  Всичките са ми трупнати върху Луната, ;D, Хирон, Нептун , Меркурий, / и последният ми прави опозиция на Венерата/  сега и Марс  е хукнал да  се съвпадясва с Уран   и да натискат двамата дедо ти Сатурн,  иначе отивам на разболяване от преди 2 часа,  до тук цяла зима минавах между капките .   Муркурий като тръгне напред пък ще ми направи тригон към натален Меркурий и Нуптун  , после квадратура към Марс.   Иначе водният Меркурий ми е познато нещо :)

Разкажи..ни де! ;D :-*
Къде заплува в шавара и зачезна.... :P ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #9 -: Март 18, 2013, 08:54:38 am »
 ;D и аз едвам го изтърпях... хем с Луна и се закача, хем и квадратура към себе си и уран и слънце... пфуу не понасям този стил "чакане"  ;D

да го видим сега като тръгне нормално дали нещата ще започнат по-бързо да се развиват

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #10 -: Март 18, 2013, 08:56:07 am »
 ;D   ;D  Дъщеря ми е с Меркурий в Риби, аз съм с Меркурий в Скорпион. На първо място Меркурий и в двете  води- и в Скорпионските, и  в рибишките има много, много емоции . Меркурий в риби е една "мислеща Нептунова Луна". Много му е криво, че нещо не става, много скача и  се радва като постигне нещо, три дни може  да има сълзи , че нещо не е постигнал  и ,че се е провалил, / трябва сам да се успокои, защото и да му обясняваш има въображаеми задействани страхове вече/,може да мисли, че нещо не е наред при някого и това да се изживява . 
   Може да постигне обаче това което си е наумил, по един много  хитър и интуитивен начин, и ей така може да те плъзне по динена кора и въобще да не се усетиш. Може са прояви упоритост и да те изненада. Имаш чувство, че е разсеян , неорганизиран, ленив, мързелив, може да изчезне, да млъкне като риба, но далеч не винаги е така. Той си е интуитивен, и в повечето  случай знае какво цели, следва си целта и после му се чудиш , как изобщо е успял. Защото уж всичко е било едни объркани мисли.. но те се подреждат в един момент след всичките емоционални мъки, по много строен начин :) Всички мисли са преминали и през сърцето, което е хубаво според мен. Ако рибишкият Меркурий има посока на плуване ще доплува по неведоми пътища. :) Не говоря за Рибишки Меркурий дето го е завлякло течението  надолу.

Рибишкият Меркурий може да си сънува темата за изпит например, и тя е се падне....или да е прочел последно пред вратата на залата, точно темата, която ще се пада. :), докато Скорпионският ще предвиди потъване, ще се подсигури, и ще прочете поне веднъж всяка тема. ;D

Рибишкият Меркурий изглежда  немощен, а то не е така, докато от Скорпионският се стряскаш предпазливо  и си имаш едно на ум. Скропионският усеща нещата,  и ги отпечатва като на снимка, но рибишкият не го знаеш как точно разбира противника. ;D Скорпионският Меркурий ще разбере  когато искаш да го избудалкаш, но по Плутоновски начин, / отсрещната страна е на рентген/, но  когато  ти е насреща Нептун, какво да отпечаташ - мъгла... то не знаеш какво му е в главата,;D Там няма онази скорпионска прикритост, ами една безгрижност....

И давам за пример една случка , как ме избудалка Рибишкият Меркурий на дъщеря  ми , когато беше малка. Може да съм разказвала.

Яде му се на лапето сладолед. И започва... Аз не подозирам нищо, разбира се, при все, че имам нюх по принцип и Меркурий в Скорпион и то в съвпад с Нептун.

- Мамо, много е слънчево днес, нали?
- Да!! - казвам аз
- И е топло и ми е горещо.
- Дай да ти махна блузата ./ Махам я/
- Щом е слънчево и горещо и е топло и ми е толкова горещо,  купи ми сладолед. ;D

Ха кажи, че няма да купиш, нямаш аргументи и олекваш,  замотан си в собствените си мрежи ;D

Един овен ще затръшка да му купиш сладолед, просто защото иска, и е фиксиран върху това, че му се яде сладолед, и докато се инати ще те изкара от нерви за да го набиеш/ боят не е средство, това е ясно/ ;D , стрелеца може да избяга и да се върне с купен сладолед, докато блееш, лъва царски ще реши, че му се полага и как така не му купуваш, докато рибата ще мисли  как да си достави сладоледа  по най- тарикатският и мил начин, ще и го доставиш  и няма да е виновна рибата.  ;D

Това е по мои наблюдения.  Така, че  сега е време за използване на интуицията според мен ...:) 
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Март 18, 2013, 12:48:10 pm »
Мерси Мила,

Изчерпателно... ;D

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #12 -: Март 18, 2013, 06:25:07 pm »
По ретро мерка ми се скапа мобилният, за една бройка да остана без телефоните на много хора, добре, че се подсигурявам и тези, които ползвам по-често, ги имам на няколко места. Иначе в личен план всичко е 6, но това определено не се дължи на Мерка.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #13 -: Март 19, 2013, 08:36:17 am »
благодаря ти Мила, хубаво си го описала този мерк...  :)

все пак ми е труден за асимилиране, въпреки, че Нептуна ми е в трети, все пак меркурий в стрелец... има далеч по-различни ментални инструменти ;)

позволявам си да копи-пйстна един текст:

Меркурий в Риби

Астрологичен ключ:

Меркурий /дева/: адаптация, приспособяване /функционално, анализиращо/
+ Нептун /риби/: разтваряне, духовна, емоционална и материална свобода /отворено, свободно, разтварящо/

Меркурий в Риби:

- възприема света цялостно и във всичките му гами и цветове и не вижда причина/нужда/начин да се приспособява към нещо определено – държава, общество, колектив – «малка прашинка в космоса»
- отговаря на трудностите и ограниченията в живота предавайки се на потока на събитията без да изпитва нужда да действа активно или да променя условията на собственото съществуване – «каквото и да се случи, не зависи от нас»
- не се стреми към нищо определено с изключение на мир, свобода, време и спокойствие за себе си – избягва конфронтация, вина и отговорност
- разглежда и възприема абстрактно и символично света и динамиката около себе си без да се чувства част от това, което вижда
- ако се изисква нещо от него, се стреми да минимира личната инволвираност и да се присъедини незабележимо към фона, интериора, масата
- привлича уморени, нещастни, изтормозени, немощни, болни, търсещи лек и изцеление, мир и спокойствие
- избягва всички, които мислят устремено, уверено, едностранно, категорично, черно-бяло, дискриминиращо или едноцветно /розово/

Показатели за начините и формите на неприспособяване на Меркурий в риби:

- Нептун в знак и дом
- планети в 12-ти дом
- владетел на 12-ти дом в знак и дом

Поколението с Меркурий в риби и Нептун в дева идеализират човешката съпричастност и себеотдаване в името на чуждото оцеляване, издигат личните нужди, страданието и нуждата от помощ в колективна отговорност и работят по развитието на идеята за «социалните» услуги и безкористната помощ и взаимопомощ, които не дискриминират никого и дават възможност на всеки да оцелее при липсата на сили в борбата срещу личната предопределеност, природните стихии и бедствия, нечовешката съдба и злата участ.

Поколението с Меркурий в риби и нептун във везни идеализират човешките отношения, съвместния живот и съобразяването с чуждите интереси и желания, издигат удовлетворението от емоционалния живот, брака и семейството в обществен идеал и търсят подкрепа и защита на държавно/обществено/колективно ниво, всеки трябва да има право на личен живот, партньор, семейство, на глас, подкрепа, интеграция и юридическа защита независимо от принадлежността към определена държава/общество/колектив.

Поколението с Меркурий в риби и Нептун в скорпион идеализират емоционалната предопределеност, «кармичните» връзки, доживотните съюзи и финансовата обвързаност в човешките отношения, издигат емоционалната и финансова зависимост/отговорност в човешките отношения в обществен/доживотен стандарт, всеки трябва да има право на доживотна финансова подкрепа/издръжка независимо от личната инволвираност, отношение и усърдие.

Поколението с Меркурий в риби и Нептун в стрелец идеализират прогреса в живота, развитието на личността, знанието, просветлението и духовните ценности, издигат правото на свободното неограничено образование и правото на свободно неограничено разширение/развитие/престъпване на граници независимо от произхода и принадлежността към определена държава/общество/колектив, всеки трябва да има право да научи, да разбере, да опита и да пътува независимо от личните възможности, заслуги и ценности.

Поколението с Меркурий в риби и Нептун в козирог идеализират философията на материализма - положението, титлите, «марките», статуса и властта в държавата/обществото/колектива, издигат правото на част от «тортата» в държавна/колективна отговорност, всеки трябва да има право и възможност да постигне положението в обществото, към което се стреми, независимо от произхода, личната ограниченост и отговорност.

Възможни последствия за личността в процеса на /дез/интеграция:

- не се съобразява с физическите възможности и предпоставки в живота, използва други хора да се борят и защитават неговите интереси и да задоволяват неговите нужди /проблеми с Марс/
- стремежът към цялостно възприятие, неограничение и недискриминация водят до неопределеност, неразбираемост в методите на изразяване, ограничение на социалните контакти и интелектуална «самотност» /проблем с Меркурий/
- стремежът към свобода от произхода, възможностите и личните заслуги и усърдие игнорират нуждата на душата от емоционална принадлежност, дом, уют, храна и топлина /проблем с луната/
- стремежът към свобода от категоричност и предопределеност води до творчески заблуди, блуждаене, липса на споделени емоции и успех в живота /проблем със слънцето/
- постоянната несигурност и неудовлетвореност от ограниченията в живота водят до объркване, безцелност и липса на ориентация /проблем с Юпитер/
- неприемането и прекрачването на обществените норми и стандарти води до конфликти, морални скандали и дебати, обвинения в незаинтересованост, безделност, безотговорност и лекомислие /проблем със Сатурн/

Възможни последствия в отношенията с други личности - трудна поносимост и несъвместимост с /натални карти и синастрични аспекти/:

- слънце/Меркурий в козирог/скорпион
- Сатурн/Плутон в близнаци/лъв/дева
- слънце/Меркурий в 8-ми/10-ти дом
- Сатурн/Плутон в 6-ти дом
- асцендент козирог/скорпион
- мс в козирог/скорпион
- слънце/меркурий в аспект със Сатурн/Плутон
- асцендент в аспект със Сатурн/Плутон
- лунните възли в аспект със Сатурн/полутон

Неопределеност и липса на лична реализация на Меркурий в риби:

- мълчаливост
- липса на ответ и реакция
- копиране на тон и диалект
- подражаващи жестове и мимики
- липса на интеграция в училище/дома, където живее/непознати съседи
- безразборност в контактите
- лъжи и измами
- липса на усет за време и място

Неопределеност и липса на семейна интеграция на меркурий в риби:

- липса на нужното време и внимание от родителите в детството
- липса на контакт с представители от собствения пол в детството
- жажда и безразборност в интимните връзки
- местения, множество училища и системи на обучение, противоречащи си изисквания
- дете израснало самотно, мечтател, дете чудо
- работи в служба на много хора, неуважавана/незначима професия, наложена професия от общество/родители, множество работни места, честа смяна на шефове и колективи, безработица

Неопределеност и обществено незачитана реализация на меркурий в риби:

- «майка Тереза», лекар, лечител
- визионер, медиум, телепат
- илюзионист, артист, космонавт
- волунтаризъм, свободен дух, емигрант
- ненаучни открития, универсални «идеи» от бога/космоса
- универсалност

За какво е добро времето на Меркурий в риби?

- регенерация, почивка, сън
- консултация, лечение, приемане на помощ
- свободно време и дългосрочно абстрактно планиране
- делегация на задача, решение, отговорност
- освобождение от длъжност, договореност, обещания
- алтернативни решения, неочаквана чужда помощ, милосърдие

© Снежина Бенчева
13.02.2006 http://pims.ucoz.net/board/planetite_v_znacite/planetite_v_ribi/40-1-0-46