Здравей Гост

Хвърляйте тъмните дрехи и на коралово

• 18 Отговора
  • 5243 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Хвърляйте тъмните дрехи и на коралово
« Отговор #15 -: Март 21, 2013, 08:31:34 pm »
Blagodarja :) Bih prochela tazi kniga..

Ще го имам в предвид... :) ;)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #16 -: Март 22, 2013, 08:55:10 am »
 :-* Страхотен откъс
« Последна редакция: Март 22, 2013, 08:56:56 am от Fairy »

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #17 -: Март 22, 2013, 05:57:12 pm »
Бялото вади петната от тъмнината...
Един ден Марая отиде на Рупите късния следобяд...Не можеше да говори , беше загубила гласа си. Ванга беше седнала както обикновено под тополите на пейката в обкъжението на много жени...Силно се смееше.
-Калимано, добър ден. Шепнешком промълви Марая.
-Що ти е мари керко?От така приказваш?
- Не знам. Отвърна Марая.
-Венетке, качвайте се и бегайте на Лиляново /село в полите на Пирин планина/ и на високата дуда/черница/ ,да и скинеш да апне дуди...оти много лошо.
Веднага се качихме в колата и потеглихме...Спомни си Марая. Пътя преминаваше покрай кариера за павета , правеха ги месните на ръка. Всичко се изнасяше за Австрия.
Качихме се в селото и спряхме до една стара къща. В двора на къщата имаше огромно високо дърво. Докъдето ти виждат очите..клони, светлина и синьо небе.
Венетка тутакси се покатери на върха и започна да къса клони. Хвърляше ги на земята.
Марая хапваше дуда след дуда...и сякаш огън изгаряше гърлото и. За няколко минути пред нея имаше цяла купчинка клони. И докато каже стига лельо Венетке, гласа и се възвърна.
Тръгнаха обратно към Рупите. Прибраха в багажника на колата вързоп  от клони,за да занеат на Ванга.
Със слизането на Рупите ...Марая видя, че бялата и блузка е цялата в черничеви петна...
Спомни си как с усмивка и укор каза на Ванга:
-Е браво калимано/кръснице/...Виж ми блузата...Нося ти и на теб дуди..,ама ти си предвидлива...не си с бяла блуза.
-   Ааа,дойде ти силата , глас имаш и се караш. Приятелски и майчински и отвърна Ванга...Нищо ти нема. Дири бела дуда по клоните. Има..,много има.
-   Намерих.-отвърна Марая.
-   Търкай петното от дуда с белата дуда и ке видиш.
Излишно е да казвам..,че по бялата блуза не остана и грам петънце...Разказва Марая...

Но останаха изводите за светлината и тъмнината..За белите ангели и техните перца...
И затова, че феноменално ВСЕЛЕНАТА ни е дарила с ден и нощ. Със Слънце и Луна.
С толкова красиви неща..просто трябва да ги усещаме виждайки... Да следваме логиката и..,за да има светлина...Черното няма как да почисти..,само бялото може да изчисти душите ни....Нека бъде светлина!

УСМИХНИ СЕ! Виж..колко е красив света....

Един откъс от книгата ми.... ;D Бялото е цвета на ангелите....

http://www.youtube.com/watch?v=3BOAC8fVsjg

Кажи, когато излезе от печат, аз искам да си я купя!:)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #18 -: Март 25, 2013, 01:14:09 pm »

Пъстро и красиво... :-*