преди много време една светкавица с краткото име Уран ми мина през 5-ти дом. Най-характерното за този период, че започнах много по-задълбочено да се занимавам с астро, философия и от части с психология. Този период го наричам "теория на невероятностите" много неочаквани, огнени, нажежени събития. Дори преминаването на уран през Луна и после квадрат към стелиума в стрелец (себе си и слънце) бяха супер емоционално, но по-скоро в положителен аспект.
В любовен план също беше много емоционален период.
Много си харесвах транзита на Уран през 5-тия, спомням си, че на една астро среща, на която ходих тогава дори астролозите ме бъркаха със Слънчев водолей (точно по време на съвпада Уран с Луна).
Негативната страна, че редом с много приятни и изиграли много дълбока роля и следа в моя живот имах "честта" да се забъркам и с хора, чийто приятелство и на врага си не бих пожелала.
Сега имам Нептун през 5-ти и да си призная много по-труден ми е за разбиране.. всъщност в добавка напоследък има интересни, но супер неподходящи - както по отношение време, така и по отношение личности емоции,

. Завътрайки картата с около 2-3 години напред (търсейки периода, когато Уран ще дзънне 7-ми) ми се струва, че резултатите от сега ще бъдат повече от видими - уран опозе със Сатурн и асц., Сатурн съвпад Слънце и въпросния Нептун (заедно с лунните възли) ще е в пети и в квадрат със Слънце

, Юпитер и той ще е намесен от към 11-ти

, но до тогава има време де