Здравей Гост

Кабала...Посветена на Таня...

• 1 Отговора
  • 4319 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Кабала...Посветена на Таня...
« -: Април 02, 2013, 01:37:20 am »
„Няма нито една тревичка долу, над която да няма управител горе, който да я пази, направлява и й казва: „Расти!““

На това ни учи Тора.

Винаги съм казвала , че и неудушевените предмети имат свои управители...или притежават душата. Какво значи стол ..,маса...предмет...,легло...Тук има вложена любов..има мисъл на човека..следователно...ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО С ВСИЧКОТО...И ВСИЧКОТО Е ЧАСТ ОТ ВСИЧКОТО.../Много ъм развълнувана...от другите еврейки...прости за капса/....
Един от най-великите кабалисти Аризал, в книгата си „Шаар аГилгулим“ добавя,... че дори неодушевеният предмет, също има ангел-управител.   Така, като пример, всеки камък си има свой управител.... Когато два камъка се съединяват, единият от двамата управители „изчезва“, т.е. работата му е завършена,... а когато камък се разпада на две части, .....над втората част се назначава още един управител.
Мъдреците са казали /Мегила 3а/: ...ако човек изведнъж усети „безпричинен“ страх, следва да прочете „Шима Исраел“, за да избегне опасността – самият човек не вижда опасността, но може би неговия ангел я вижда,..... затова й човек изпитва внезапен страх.
Та въпроса ти ТАРО-КАБАЛА...е древен колкото света...,защото всичко започва от всичкото... :) КАБАЛА Е ДРЕВНА КОЛКОТО СВЕТА..ТАРО - ЧАСТ ОТ НЕЙНОТО ПОСЛАНИЕ...

В МОЯТ ДОМ ЕВРЕЙКИТЕ СМЕ МНОГО...АЗ СЪМ СРЕДНОТО ПОКОЛЕНИЕ...Двете м/у мен са материални....Аз съм кабалист...никога не съм го използвала...и афиширала.
Аз вярвам в ангели...те в пари...
Аз знам..че има демони...те знаят, че има пари..
Аз вярвам в символи...те във финикийски знаци...
АЗ ВЯРВАМ..ТЕ НЕ ВЯРВАТ..
АЗ ВЯРВАМ В СЕБЕ СИ..-ТЕ ВЯРВАТ В МАТЕРИЯТА...
КАБАЛА Е ФИЛОСОФИЯ...КАБАЛА НЕ Е ПРОСТО ЕДНА НАУКА...
СЛЕД КАБАЛА..И СУФИЗЪМ...ТАРОТО Е СМЕШНО..,НО НА МЕН ЛИЧНО МИ Е ПРИЯТНО..КОГАТО НЯКОЙ ДРЪЗНЕ ДА МИ ГЛЕДА И МИ ПОЗНАЕ.

Е, ТАНЯ..
КАК МИСЛИШ?! ЕДИН ...ИЛИ ДВА СА КАМЪНИТЕ ПОД ГЛАВАТА НА ЯКОВ...ИЛИ ПОД НАШИТЕ ГЛАВИ? :)
Тук е и онази философия в цялото..в тарото..в руните..,в астрологията..и в каквото се сетиш още...

АЗ ВЯРВАМ..,ЧЕ АНГЕЛИТЕ СА ДО НАС...И СРЕД НАС..,ЧЕ ВСИЧКИ ОНЕЗИ ИЗДИГНАТИ В КУЛТ СЕФИРОТ СЕ СЪДЪРЖАТ В НАС...И ВСЕКИ СИМВОЛ Е СВЪРЗАН С ЕДНА ДРУГА МАТЕРИЯ...ДО КОЯТО СТИГАТ АДЕПТИТЕ...

Питай...Ще ти отговарям!
Провокира ме... :-*
« Последна редакция: Април 02, 2013, 01:41:36 am от Марая »

*

Неактивен tanya

• 917
Re: Кабала...Посветена на Таня...
« Отговор #1 -: Април 02, 2013, 11:00:43 am »
Благодаря за споделеното, Марая  :58:! За мен е винаги удоволствие да чета написаното от теб  :-*.
Ти вече ми отговори на два от въпросите, които си задавах - а именно, че всяко нещо във Вселената притежава душа и че всички проявления на божественото, всички онези сефирот са вътре в нас. Таро ... за мен е като огъня - за някои ще освети пътя, други ще си изгорят ръцете. Таро, за мен е философия, носи скрити послания и е свързано с кабала. Гадаенето е само една част от предназначението на картите. Те могат да ни помогнат да достигнем до едни по-различни нива на съзнание, да изживеем отделните проявления на божественото вътре в нас. Та  ми беше интересно, ако някой вече ги е изживял, какво е чувството..  ::)  :) ( уточнявам, че Таро са просто инструмент, някои навярно нямат нужда от това и са в състояние да го постигнат сами ).
Един поздрав за теб с нещо любимо  :-* http://youtu.be/f8dPxsYZ47Y