Здравей Гост

ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО

• 49 Отговора
  • 16157 Прегледи
*

Неактивен tanya

• 917
Re: ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО
« Отговор #15 -: Юли 27, 2011, 04:30:14 pm »
Добре ама аз не разбрах за животните  ;D

« Отговор #16 -: Юли 27, 2011, 07:43:12 pm »
Баба твърди, че в човешката форма, душата става обект на прераждането , "принудително процеса на сдружаване и disassociation на съзнанието" . Целта на прераждането е да предоставят възможност за освобождение от илюзията.        Душата се преражда безброй пъти при всякакви условия на живот, която обхваща целия спектър на човешкия опит (например мъж / жена, богат / беден, мощен / слаби и др. ). Чрез опита на противоположностите,  постепенно расте по-глухи и по -оскъдни Мехер Баба описва процеса на осъзнаване на Бог по този начин:

" От от дълбочината на непрекъсната Infinity възникна въпросът: "Кой съм аз?"   И на този въпрос е отговорът, "Аз съм Бог!" 

Мехер Баба описва небето и ада като преходни и илюзорни държави между превъплъщения: 

Членки на небето и ада са нищо друго освен членки на интензивни преживявания на съзнанието на душата, изпитват или на преобладаващия колеги от противоположния импресии, докато душата е отделена от брутния човешкото тяло или форма .
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 06:10:19 pm от marushka »

« Отговор #17 -: Юли 27, 2011, 07:58:05 pm »
По време на първите събирания на неговото близко обкръжение и последователи, Мехер Баба даде дискурси по различни духовни теми.         Между 1938 и 1943 г., по искане на принцеса Norina Matchabelli , една от ранните му Западните предани, Мехер Баба, продиктувани серия дискурси на неговата азбука борда си Ню Йорк публикуване Мехер Баба вестник .
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 06:11:32 pm от marushka »

« Отговор #18 -: Юли 28, 2011, 12:21:25 am »
Франсис Brabazon (24 януари 1907 г. - 24 юни 1984 г.) е австралийски поет и член на Мехер Баба " Mandali .

« Отговор #19 -: Август 02, 2011, 03:25:49 pm »
 ;DWinslow Shelby Coates III, по-известен като Win Коутс, (28 март, 1960 г. - 7 февруари, 1990 г.) е американски фотограф, документални и последовател на Мехер Баба .

« Отговор #20 -: Август 02, 2011, 03:27:02 pm »
;DWinslow Shelby Coates III, по-известен като Win Коутс, (28 март, 1960 г. - 7 февруари, 1990 г.) е американски фотограф, документални и последовател на Мехер Баба .
Роден е в Лонг Айлънд, Win Coates е фотожурналист, който работи в САЩ , Никарагуа, и Индия .   Той посвещава голяма част от краткия си съзнателен живот за снимане на сцени на Индия и събития във връзка с източната духовност, най-вече индийски майстор Мехер Баба след преминаване на Мехер Баба през 1969 година . Coates отне няколко хиляди фотографии и записани стотици аудиокасети на интимен Мехер Баба Mandali цял свят, а също и документирани Мехер Баба самадхи (гробница) и dhuni , заедно с околните селските райони и местни селяни. Много от снимките, отнасящи се до източните духовни предмети на Wikipedia са взети от Win Coates.  Win също така редактира от 1987 г. документален движение картина, Мехер Баба, Avatar на възраст (неспоменат), режисиран от късмет Ъруин.
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 06:20:36 pm от marushka »

« Отговор #21 -: Август 02, 2011, 03:29:11 pm »
 ;DDanese Cooper (роден на 19 януари, 1959) е американски програмист , учен компютър, и застъпник на софтуер с отворен код [1 ] От февруари 2010 г. тя е служил като главен технически директор на фондация "Уикимедия", [1 ] [2] но обяви през юни 2011 г., че тя ще бъде напускане на фондацията в края на юли

Влияния    Meher Baba Мехер Баба

« Отговор #22 -: Август 02, 2011, 03:30:05 pm »
 ;DХелън Dahm (21 май 1878 - 24 май, 1968 г.) е швейцарски художник и последовател на Мехер Баба .

Хелън Dahm е родена в Egelshofen (днес Kreuzlingen ), Швейцария .  Хелън страда от тежка депресия и е много малко изкуство. Въпреки това, на среща с Мехер Баба в Кан , Франция през 1937 г. имаше дълбок ефект върху нея. През 1938 г., по покана на Мехер Баба, Dahm дойдох да живея в неговия ашрам в Meherabad , Индия и боядисани интериора стенописите в кандидат- самадхи (гробница), които са били завършени-рано същата година .  Нейните картини са все още видими има и днес, и са възстановени от американския художник Dot Lesnik през 1989 година.  Поради здравословни причини Dahm в крайна сметка се завръща в родината си от Швейцария.
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 06:23:23 pm от marushka »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #23 -: Август 02, 2011, 03:30:31 pm »
Марушка... ;D Къде се губиш бе момиче? ::) ;D Как си? Надявам се всичко да е О.К. при теб....

Кога ще ми кажеш каква съм била в предишен живот? :-[

« Отговор #24 -: Август 02, 2011, 03:31:11 pm »
Починал    May 24, 1968 ( 1968-05-24 ) (aged 90) 24 май, 1968 г. (05.24.1968 г.) (Възраст 90)
Männedorf , Switzerland Männedorf , Швейцария

« Отговор #25 -: Август 02, 2011, 03:33:26 pm »
Марушка... ;D Къде се губиш бе момиче? ::) ;D Как си? Надявам се всичко да е О.К. при теб....

;D  Здрасти Марая!
       Ами аз чакам да ми изпратиш първо информация за настоящите ти хобита и интереси,не ги получих още и още информация за любимите ти страни след
България. Също така собствените имена и рожденната дата,защото за последния минал живот преди България. Тогава моят духовен учител ИЕОВА
ще ми съобщи.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #26 -: Август 02, 2011, 03:40:21 pm »

;D  Здрасти Марая!
       Ами аз чакам да ми изпратиш първо информация за настоящите ти хобита и интереси,не ги получих още и още информация за любимите ти страни след
България. Също така собствените имена и рожденната дата,защото за последния минал живот преди България. Тогава моят духовен учител ИЕОВА
ще ми съобщи.

Астрология , бъркам разни масла...етерични и създавам едни парфюмчета , дето много се харесват...Правя го за приятели...Страните...,ами много са..но Гърция , Турция , Унгария, ОАЕ...Индонезия....
Другото на лични.... ;) ;D

« Отговор #27 -: Август 16, 2011, 03:05:32 pm »
ФРИДРИХ НИЦШЕ - нем.философ 15.10.1844 - 25.08.1900 -
       ЧРЕЗ УСТАТА НА СВОЯ ЗАРАТУСТРА - ФРИДРИХ НИЦШЕ изрича:
"Наистина,през стотици души съм преминал аз по своя път,през стотици люлки,през стотици родилни напъни." Но тук приликата е чисто външна.
       Според НИЦШЕ всичко умира и всичко разцъфтява отново.
       НИЦШЕ подлага на унищожителна критика християнството.  А моралните ценности на християнството са израз на умора,изтощение и упадък.
Самият морал,възникнал под знака на религията е най-страшната форма на проявление на "волята за гибел".
       МОЙ КОМЕНТАР: Ето един много известен философ казва и подчертава,че през стотици души е преминал той по своя път. Това какво значи,че признава прераждането. Казва пак всичко умира и всичко разцъфтява отново.
       МОЙ КОМЕНТАР ЗА МОРАЛНИТЕ ЗАПОВЕДИ: Трябвало е да не са
под знака на религията. Те са били вселенски космически морални ценности,а не е трябвало да са под знака на религията /това ми каза И МОЯТ ДУХОВЕН УЧИТЕЛ ИЕОВА/

« Отговор #28 -: Септември 01, 2011, 12:37:37 am »
 ;D   БУДА и почти всички индийски духовни учители вярват в прераждането.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #29 -: Септември 01, 2011, 12:42:22 am »
;D   БУДА и почти всички индийски духовни учители вярват в прераждането.

Аз също...,но това не значи , че съм буда.... ::)