Здравей Гост

12-ти дом в натала и при транзит

• 3 Отговора
  • 6453 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
12-ти дом в натала и при транзит
« -: Април 23, 2013, 04:32:38 pm »
Малко творчество..което да получи форма иска от мен Сатурн...
Кой друг освен него може да поиска точно и ясно..и конкретно да кажем с точните думи...точните усещания.
Тази статия ще бъде явно емоционална..,защото е преживяна до някъде..,остава още да се преживее...и както винаги ще бъде отворена за коментар....

12-ти дом е един от най-психичните домове според мен. Той е плацентата на хороскопа...От тук се разкъсва изгрева /АСЦ/ на всеки хороскоп. Вероятно затова е един доста труден за астрологичен прочит дом...
Дом на психиката и божествената любов..,дом в който е отразена и колективната карма, той не е просто лудници, болници и затвори...той е дом в който ние търсим усамотение и дълбаем в най-съкровенното , което искаме да запазим...невидимо за другите...кошче, в което изхвърляме....и само транзитите ни помагат да почистваме...Точно както на компютъра...Дом , в който ние изхвърляме подсъзнателните и съзнателните страхове...и всеки транзит на планета през него носи своите последствия първо дълбоко в нас...и после , при пресичане на АСЦ и в заобикалящия ни свят.
През 12-ти дом...преминава и връзката ни с космическото съзнание.
Всяка тежка планета в тоя дом се свързва с колективната карма тук.
Индивиди, при които присъстват тежки планети винаги имат силата да участват и в трупането и в разплащането на кармата.
Но..,те не са много....
През 12-ти дом ..ние получаваме информация от други ефирни източници...И дали тази информация е правилна...,може да каже единственно и само Сатурн. Или аспект на Сатурн към управителя на 12-ти или към куспидата на 12-ти.
Карти в които има хармоничен аспект са повече от показателни за това ..,че натива може да предаде точно и правилно информацията, която получава ..При това,ясно, точно и правилно...Това не е информация за собствено ползване...,а информация за колективна употреба....
Управители на 12-ти дом в хороскопа от мунданна гледна точка са Юпитер...и Нептун ...

И двете планети се свързват с духовността и вселенската любов.

Всеки транзит към 2-те планети се отразява както в мунданен план..така и в личен. А самите транзити през 12-ти дом от хороскопа се отразяват по един изключително прецизиран начин.
Луната като най-бърза..., веднъж в месеца ни кара да се усамотяваме..,да търсим източник на сили и енергия отвъд собствените.
В определени периоди , когато аспектира 12-я ни дом...,ние сякаш искаме да се оттеглим от света и да останем насаме със себе си.
Бързите транзити на Марс през 12-тия ни дом..,ни зареждат с енергия за активно съртудничество м/у подсъзнанието и съзнанието ни....Сякаш неща, които са изглеждали забравени , изведнъж изплуват и Марс провокира====

След малко продължавам.... :-* ;D

Но Вие можете да си пишете и споделяте...за транзити през 12-ти на всяка планета...Ще Ви бъда задължена...и БЛАГО-дарна! :-*

http://www.youtube.com/watch?v=eggfTpIRUuM
« Последна редакция: Април 23, 2013, 05:40:51 pm от Марая »

*

Неактивен milla_m

• 1060
Re: 12-ти дом в натала и при транзит
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2013, 09:26:03 pm »
Транзитен Марс е на куспидата на 12 дом в момента при мен и е в съвпад с натален Уран, и се квадратира със себе си от трети дом. Върна  ме към стари дела, които бяха приключени.  Когато минава Марс  през дванадесети дом, ми се изостря нервната система и в много от тези случаи ме боли глава в прекият смисъл.  Задейства ме и да пиша тази вечер в сайта астро- коментар.  ;D
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

« Отговор #2 -: Ноември 30, 2013, 08:22:55 pm »
Имам сатурн в 12ти в лъв, в момента транзитния сатурн е в 4ти и доскоро квадратираше наталната си позиция, юпитер също влезе в 12ти, ще излезе в ретро фазата си и после отново ще е в 12ти дом.

Предишните два периода когато питер е бил в 12ти ги помня с хубави неща, нареждане малко по малко и реализация при преминаването му през асцедента.

Транзита на сатурн в 12ти не свързвам с нещо конкретно, при мен и наталния няма мажорни аспекти с лични планети. Като, че ли транзитния сатурн в 12ти задържаше едно избухване, което се случи, когато мина в първи дом. Може би задържаше разбирането за самата мен, осъзнаването на това какво искам от живота и какво не.

« Отговор #3 -: Март 04, 2014, 09:11:58 pm »
Как бихте интерпритирали следният аспект- Транзитен Уран в 12 дом Риби квадратура натална Венера в трети дом Рак и едновременно с това Транзитен Плутон в девети дом Козирог опозиция натална Венера в трети дом Рак. Като допълнение Юпитер съвпад Венера
 ??? ??? ??? ??? ???
« Последна редакция: Март 04, 2014, 09:47:52 pm от sio1922 »