Здравей Гост

Прозрях и съм свободна .Астрология се пише с главно А.

• 2 Отговора
  • 2110 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
И тази нощ отмина в писане и мислене... :) А толкова обичам да сънувам. ??? Може би това е едно малко бягство в подсъзнанието , където дуяата е свободна да броди и да достигне толкова далеч. Далеч от всички суети, стремежи за власт и притежание...
Вчерашния ден ми донесе свобода..,свобода от едни окови създадени от кармичните модели на поведение на поколения преди мен.
Темата имоти и пари...отдавна не функционира в съзнанието ми. Не защото съм светица..,а защото съм грешница, която осъзна, че човек може да загуби всичко...,но ако е останала душата му не е загубил нищо.
Гледах жалката и лицемерна страна на еврейката , която не знае какво е кабала...и се питах ,защо съм толкова различна.Дали не съм сменена в родилния дом?! ??? ::)
Търсех отговори на въпросите , защото за стрелеца е важно да знае , Само знанието освобождава от установените поведенчески модели, от страха пред неизвестното. Търсих това знание дълбоко в дебрите на едно друго знание ЮЛВ в съвпад с Меркурий в стрелец и базирайки се на езотеричните закони за горе-долу , вътре-вън , аз-ти, тя-той ...достигнах до невероятни прозрения.
Всеки принцип свързан с космограмата ни работи с високите честоти на Вселенските закони ...и всяко пренебрегнато правило , води до грешни изводи , неправилно тълкуване и нулева прогностика.
Просто нищо..,ама нищо не е толкова просто,колкото изглежда. Венера например..не е само венера- хармония, лукс , ценности.
Венера е и много други неща..,за които ние не само не подозираме , а и често ръководени от правилата на древните изпускаме.
Важно и основно правило за астрологията е надграждането.
АСЦ и управител на асцендента + планета/и/ в първи дом , управителя на Слънцето и Луната , 1-ви квадрант и управителя на СЛВ са основните неща с които разпознаваме себе си....или АЗ-а. Или това е ролята ..,маската или както щете така наречете...,но онова ,което ни прави разпознаваеми и различни..,за да търсим посоката на СЛВ или целта към която се стремим в настоящата инкарнация.
Управителя на АСЦ в картата има основен тон ..без който и Слънцето не може да блести ярко. С други думи..,слънцето винаги се изразява , чреа символиката на шефа на хороскопа.
Всяка планета в 1-ви дом показва физическото ни тяло с качествата и способностите ни базирани на планетарните принципи на планетата ситуирана в 1-ви дом.
И какво всъщност установих... ???
Всяка планета от познатите ни може да бъде управител на АСЦ..,но силния АЗ се формира не само от "тежеста" на планетата..,а и от нейните достойнства и космически статус.
Ако управителя на АСЦ например е Марс и този Марс е поставен в Козирог-знака на своята екзалтация..има само хармонични аспекти и е контактен с повечето планети от картата..то пред нас стои човек , който има силен АЗ..не благодарение на Слънцето си ,а благодарение на способностите дарени му от марс.С две думи..човека е силен, решителен,смел,деен, търси практичните решения,държи на думата си. Неговата независимост е отработена от космическия статус на управителя на АСЦ...или както древните са го наричали управител на хороскопа.
Всяка бърза планета обаче формира и едни други АЗ-ове , които нямат необходимия опит и доста често импулсивно на база себично и на всяка цена потребно изявявяват слабостта на характера , както и несигурността , колебанието..липсата на решение.
Да приемем, че отново Марс е управител на хороскопа. Но този Марс е в опозиторния знак на козирог.
Наясно сме, че има достойнства..,или тук планетата е в падение. Същата тази планета обаче се намира в квадратура с Луна в Овен и има опозиция с Юпитер в козирог. /произволен принцип за цитираните планети, не визирам никой/.
Този човек не би могъл да бъде нито решителен, нито смел..нито да притежава силен АЗ. Ще изглежда мижитурка..не само в моите очи..,а и във вашите.
Да не коментирам и начините и времето по които ще сформира своя Аз.
От тук следват едни други изводи..,които на мен ми бяха прозорец към светлината на прозрението.
Питайки се..и въртейки 3 карти , установих няколко неща..,които ме изумиха. Да ..,това е точната дума.
Две водолейски луни в първата декада на Водолей ..,едната от тях в точен градус с моята нодална ос. И една Луна в телец.
Два СЛВ-а ..ситуирани в риби-дева...Или...буквално припокрити.
Две луни поставени в кардинални домове..едната в 1-ши, другата в 10-ти...и една на куспидата на 6-ти дом.
Две слънца ..едното в 8-ми, другото във втори. Едното в дева..второто в рак..и моето в стрелец , но в 1-ви дом.
И...управителите на АСЦ...както следва В козирог е първия АСЦ , а Сатурн е Близнаци  и в 4-ти дом...при това в трин към Луна и секстил с Плутон и в квадратура с Венера....втората карта АСЦ Телец , а Венера в Лъв в точна опозиция с Луна в 10-ти дом , в тригон с Нептун и секстил с Уран.
Третата карта е моята...знаете какъв е Плутон в картата ми , както Марс.
С две думи обаче в двете карти материализма е водещ по отношение на избраната роля  в тази инкарнация.
Нещо изключително точно ..квадратурата на нодалната ос към моята ос Близнаци-Стрелец.
Мутабелни знаци..и не само , тук транзитира Нептун и в двете карти ,както и в моята се случва всичко това в първата декада на знаците.
Когато завъртях прогресивните и дирекционни карти разбрах, че връщане назад няма...разбрах различието ..както и къде и по каква причина ще се разплитат  картите... респективно кармата.

Ако на някой му е интересно да разгледа ще изпратя данните на лични ..,просто не ми се качват няколко карти.
НО..,кое е основното..което ме провокира да споделя и опиша всичко това?! :)
Целта на нашето пребиване тук е доста различна...Някои идват за да трупат и обикновено друг харчи натрупаното..,други идват ..,за да получат наготово и да загубят придобитото...трети са тук ..защото икат да се освободят от земните блага...има и четвърти, които живеят в баланс и равновесие..защото без баланс и равновесие всичко умира.Дефицита не  е приоритет на времето в което живеем.
Та...в едната карта управителя на СЛВ е Меркурий във везни в квадратура с Луната в 1-ви и квадратура с Юпитер в 6-ти. Или м/у управителите на оста има каре. 9-ти и 6-ти кадентни домове.
В другата карта управителя на СЛВ е Ретрограден Юпитер ситуиран във везни в 6-ти  в квадратура към Луната , куинконс Сатурн в 12-ти и тригон Слънце.  Тук нодалната ос застъпва 11-5-ти....
И в този  равнобедрен триъгълник на взаймоотношенията ще премине Нептун и ще разтвори кармата... ::)
Две ъглови Луни без достойнства...и наранени си е сериозно предизвикателство дори и за силно поставената Луна.
Желанията са ясни...,но какво ще кажат възлите...ще прецени Нептун.... ;D А той хич не преценява..нали е езотеричен управител на Луната...
А очеизбождащи остават дирекциите в свпад с мои планети и оси...
И Нептун в 12-ти , управител на 4-ти... ;D говори недвусмислено за ВРАГОВЕ ..тайни и мазни,хлъзгави ..в дома /4-ти натален/ защото го управлява. И тъй като това е третата декада ..то тя се управлява от Плутон..и Марс.  ;D
А според египетските декади  е отговорен отново Марс...

Всъщност...разгледайте си картите, интерпретирайте и вижте дали хората ,които са оставили следи в живота Ви с липса на присъствие и със силно ефектно присъствие имат добре поставени управители на АСЦ? И можете ли по това да определите намеренията и желанията на АЗ-а им... :)
« Последна редакция: Май 08, 2013, 07:22:16 am от Марая »

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
страхотно си го написала ...

всъщност преди време ми направи впечатление, че има няколко типа (да го кажем архетипа, въпреки, че тук бих сложила условност) хора :) едва ли е случайно, няма нищо случайно в света! Започваме с нещо дадено, след което всичко е на принципа действие (бездействие) - последици! Ние сме това, което искаме да бъде, това което се виждаме, мечтите ни това сме ние! Няма късмет, няма лоша съдба, а всичко е резултат на нашите проекции - мисли, желания, действия (или липсата им).

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
страхотно си го написала ...

всъщност преди време ми направи впечатление, че има няколко типа (да го кажем архетипа, въпреки, че тук бих сложила условност) хора :) едва ли е случайно, няма нищо случайно в света! Започваме с нещо дадено, след което всичко е на принципа действие (бездействие) - последици! Ние сме това, което искаме да бъде, това което се виждаме, мечтите ни това сме ние! Няма късмет, няма лоша съдба, а всичко е резултат на нашите проекции - мисли, желания, действия (или липсата им).

exactly... ;D

Буда е казал.../разбирай автентичния, не ББ/ ;D
Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му!