Здравей Гост

Астролог - Психология и видове астролози

• 4 Отговора
  • 2076 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Случвало ли Ви се е да правите консултации при различни астролози? Намирате ли различните астролози за взаимосвързани?
Какво търсите по време на консултация? Готови решения или нещо друго? :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: Астролог - Психология и видове астролози
« Отговор #1 -: Юли 03, 2011, 01:59:05 pm »
всеки един астролог (тези, които претендират за професионалисти) би трябвало да са силни в определена област. Според мен е трудно да си спец по всичко
какви видове астрология има? съвсем на бързо ще се опитам да ги изброя, без претенции за изчерпателност:
- Рождена (натална) - съдбата на човека, заложби, потенциали, минало, корени.... (това според мен е основата)
- Прогностична - борави с всевъзможни техники, целта й е да определи предстоящо събитие, време, продължителност и евентуално резултати от него
- Астропсихология - тук се комбинират двата метода, които споменавам по-горе. В процеса на консултиране астропсихологът би трябвало да помогне за решаване на психологични проблеми свързани с натални дадености или следствие на събитие. Оказва помощ на човекът да открие себе си и да реши проблемите, да се освободи от комплекси, сила за разгръщане на възможностите. Силният астропсихолог би трябвало да може обективно да вижда всички подводни камъни (слабости) и силни страни, да умее да насочва клиентът да коригира негативите. (това е целта на темата за това спирам до тук) - мисля, че е желателно астрологът да е изучавал психология!
- Медицинска астрология - името говори за себе си. Според мен тук би трябвало да имаме медицинско образование!
- Астрология на взаимоотношенията - тук не става дума само за любовни, мисля, че влизат бизнес отношения, шефове - работници, деца - родители и т.н. има различни техники (за тях не става дума в темата)
- Хорарна астрология - няма да я описвам :)
- Бизнес (и елективна) астрология - развитието на дадена фирма, благоприятно време за сключване на договори, кредити, икономика... тук астрологът би трябвало да има икономическо (мениджмънт) образование, да следи пазарните тенденции и т.н.
- Мунданна (световна) астрология - сравнително близка е до бизнес (но до колкото знам методите са доста различни). астрология на държавите и нациите. Мунданната астрология изследва и политическите и икономическите отношения между държавите – влизане в съюзи, пактове, обявяване на война, сключване на мир, отпускане на заеми. Ето защо тук е желателно да имаме добри познания по история и икономика (външна и вътрешна).

със сигурност съм изпуснала някои дял

за всеки вид астрология освен допълнително образование се иска и дадени планетни положения в картата на астролога - знаете има различни типове астролози. Да не споменавам, че в много случай астрологът може да НАВРЕДИ, а не да помогне - може би астролозите, претендиращи за такива би трябвало да полагат някъде нещо като Сократова клетва и в никакъв случай да не се притесняват да казват "не мога да ти помогна, обърни се към колега" все пак тук има нещо повече от това да вземеш дадена сума от клиента :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Юли 03, 2011, 02:06:32 pm »
***за всеки вид астрология освен допълнително образование се иска и дадени планетни положения в картата на астролога - знаете има различни типове астролози. Да не споменавам, че в много случай астрологът може да НАВРЕДИ, а не да помогне - може би астролозите, претендиращи за такива би трябвало да полагат някъде нещо като Сократова клетва и в никакъв случай да не се притесняват да казват "не мога да ти помогна, обърни се към колега" все пак тук има нещо повече от това да вземеш дадена сума от клиента ***

:58: Точно и ясно....И аз съм на същото мнение...

Въпроса е обаче кои са планетите и техните констелации , които дават различните видове астролози?

Или как да разпознаем , холистичния астролог в натала , или пък предиктивния.... ::)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #3 -: Юли 03, 2011, 02:42:05 pm »
а и често в картите на любителите астролози има показатели, които категорично показват, че не е добре да се прескача нивото любител :)

дай да ги разчепкаме по видове (натания ще го оставим така - все пак той е основата, от там тръгва всичко)

предполагам те интересува конкретно Астро-психологията (по-горе съм пропуснала Кармична астрология - често бива отбелязвана като раздел, но аз мисля, че тя по-скоро допълва).

та така.
Какво трябва да притежава един астропсихолог?
на първо място да е обективен!
да умее да гледа от много страни, много пластове на всеки един проблем - така както с теб гледаме онзи хорар. Честно даден проблем всъщност е резултата на друг - или още по-страшно на цялостна нагласа. Мотивите могат да бъдат както краткотрайно хрумване, така и закостенял проблем.

но преди това
Астропсихологът може да е вредител. Как?
Заявявайки "олеле, че страшна опозиция" без да обясни точно какво има предвид, как може да се работи, къде да се търси изход... ами страшно е. Преди много време един от първите ми допири до истински астролог (поне тя се смяташе за такава) имаше подобен ефект. Вместо да помогне, мисля, че тогава влоши положението има неща, за които съм съгласна с нея, но не с всичко. Няма да конкретизирам.

Често неопитния астролог неволно проектира своите проблеми в чуждите карти! Пренася своите комплекси - като се опитва да ги "лекува" в другия. Много от по-неопитните (вкл. на житейско ниво) астролози просто проектират АЗ-а си в чуждата карта.

Също в този тип астрология склонността към манипулиране е изключена (на уше това е една от основните причини, поради, които аз лично никога не бих се занимавала на професионално ниво с астрология, дори малко се дърпам от конкретни прогнози и анализи - именно заради тази си ми склонност!). Всъщност осъзнато или не желанието да се манипулира е вредно за всички видове астрология - може би единствено в елективната би било полезно. Тук съвсем нямам предвид манипулиране от типа "искам ти да отидеш да ми набереш круши, без да се интересувам ти искаш ли". Неее тук става дума за манипулиране на действителността! Трудно ми е да го обясня. Често това става много скрито и от самия астролог.

но нека се върнем към самите букви (аспекти, позициии...)

преди време тръгна една мода по Интернет - всеки астролог, които има сайт или блог да слага личната си карта на видно място. Аз съм за.
има различни типове астролози - Уран, Плутон, Нептун дори и за Сатурнови съм чувала. Но какво трябва да имаме? Освен задължителното правилно отработване.

наскоро един познат ми твърдеше, че аспект Нептун-Марс давал лечителство. Според него дори квадратурата между тези двамата. Много време ми трябваше да му обясня, че според мен това не е така. Дори и добър, но не отработен аспект би могъл да има негативни последици. Човек, които не умее да управлява тези енергии би могъл да направи беля - вместо да лекува, може да разболява! И не по-малко важното, да прецени дали изобщо помага като лекува.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Юли 03, 2011, 03:04:04 pm »
Аз съм на мнение , че без здрав Сатурн астрология няма...Приемам всички колективни планети за планети свързани с метафизиката ....в това число и астрологията...
Предаването и приемането на информация е изкуството в астрологията според мен....
Понякога са по-полезни готовите решения , отколкото да оставиш един индивид във видима криза да ги търси сам... ::)

По въпроса с картите на астролозите забити на гвоздейче в мрежата , аз също съм ЗА....Мисля , че онези , които крият картите си имат сериозни психологически проблеми и не бих могла да им се доверя.... :)