Искам да отворя една тема ,която вероятно вълнува много хора. Моля пишете от личния си опит, чувства и реализация на практика . Кои планети и домове в синастрията са„ замесени“в тези чувства и аспектите между тях.
Аз от личния си опит мога да кажа , че според мен аспекта Венера съвпад с Плутон (тесен орбис) е твърде преувеличен и прехвален и не носи така описваните страст и непреодолимо привличане. Дори го намирам за твърде тежък и бавно действащ.Много повече интензитет има в съвпада Асцендент -Плутон или Луна квадрат Плутон. Също много вълнуващи и горещи са Слънце съвпад или квадрат с Марс и Луна Квадрат Марс (хубаво е мъжа да е с Марс ,защото е мъжка планета и не се налага да си сменяме ролите.Получава се естествено и вълнуващо и то без да има онази тежка и понякога неприятна натрапчивост с участието на Плутон).Също много секси и моментално привличащи са Марс съвпад с Венера и Марс квадрат с Луна.
Също така ми е направило впечатление че 12 дом и лични планети на партньора там може да бъде по-силен от 7 и 5 дом взети заедно.Моля споделете мнения по темата. Връзки с участието на Марс са с моментално привличане на физическо ниво .Когато участва Плутон има една наситеност , интензитет , тежест ,ревност , натрапчивост, задушаване.Много красиви и приятни с моментално привличане са връзките Слънце съвпад Асцендент и Венера съвпад с Асцендент. При Венера съвпад с Уран (особено ако е двустранно) се получава невероятна електрична любов от пръв поглед , привличане ,чувственост, но са възможни непредвидими изненади ,ако няма стабилизиращи аспекти.Много е важно ,каквито и аспекти на страст да има , външността на другото лице да ни харесва( т.е. да има и аспекти на физическа хармония) иначе чувствата могат да останат само едностранни.Най- страстните и вълнуващи връзки, които съм имала са били с участието на Слънце , Асцендент и Марс. Връзка по Десцендент не съм имала , а въздействието на партньорски планети в 7 дом , го намирам леко хармонично, слабо, далеч няма такава страст , интензитет и привличане ,както други места в наталната ми карта. Моля споделете и вашият опит по темата.