Здравей Гост

Разпиляните ми бисери

• 2 Отговора
  • 4706 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Разпиляните ми бисери
« -: Март 06, 2017, 12:47:17 am »
Имала съм възможност да правя избори и разбира се , че не винаги са били правилни. Струвало си е , но за кратко . По време на неправилния избор , обаче съм правила правилни избори и точни изводи.;-))
За мен щастието е в пътя и е важно да имам алтернатива. Не е важно да грешим , по-важно е да имаме сили да приемем грешките и да ги превърнем в предимства за постигането на други цели. ;D
Правилния избор днес може да се окаже грешка утре. :rolleyes: Има ли корелация между времето днес и времето утре зависещи отново от изборите ни?- и това също не се ли определя от подсъзнателните ни импулси , които превръщаме в съзнателни илюзии.  :blink:

Радикса е даденост , която реализираме , чрез транзити и в повечето случай на планетите отвъд Сатурн , поради естеството на тяхното движение. Осъзнати и неосъзнати избори :-\ :rolleyes: - и едните и другите са избори , кое ни гарантира обаче кой е правилния избор? :rolleyes:

Лидер в семейството не звучи добре , в кариерата как можем да бъдем лидери? В каква общност? Интересно е да се разгледат всичките позиции на лидерство.

За мен качествата , които следва да има лидера са няколко и са в основата на всеки индивидуален разум:

отговорност
мотивация
емпатия
умение да водиш хората
усет към потребностите
отношение към промените

В случай , че обгрижваме определен управител , получаваме заслужени резултати. Не винаги ефекта е добър , но си струва да опитаме.

Няма лесни и леки задачи. По-скоро има задачи за решаване. Самото програмиране , както и колебанието е присъщо за луната. Мястото и на трон по знак е от значение по отношение на потребностите , които тя си е складирала в подсъзнателния свят. Това , че е аспектирана с твърди аспекти показва основателната причина да почистиш склада , да избършеш праха , да пренаредиш желанията и.
Кошчето е в 12-ти дом . Там ли е луната? :rolleyes:

Подсъзнанието е склад. Подсъзнанието не търси , то притежава информацията и я изпраща към съзнанието.То е най-скритото нещо , зад което се крие истинската същност на душата. Нали Луната се свързва с ДУШАТА , а ДУХА със Слънцето?
Въпрос на избор според мен!
Не мисля , че е нужно нещо което да променя. По-скоро е нужно да се приеме , разбере . Съзнанието борави с воля , подсъзнанието с усет. Кое е по-устойчиво и трайно?

Мислите са най-материалното нещо на този свят за мен. , както и умът който бива техен иструмент в производството на размисли. :blink:  Най-лесно се манипулират от ума мислите , които идват от съзнанието и все по-трудно онези от подсъзнанието. :blink: Ако съумеем да осъзнаем ,че мислите владеят изявата на АЗ-а и , ако трансформираме тяхната изключителна енергия като не се противопоставяме на ума , а го интегрираме в общата структура и схема то ние сме в синхрон и с подсъзнанието и съзнанието.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Разпиляните ми бисери
« Отговор #1 -: Март 06, 2017, 01:12:49 am »
АЗ-а има съвършена структура.
Подсъзнанието е онова дълбоко място от което се храни съзнанието. На подсъзнателно ниво ние имаме спомени и навици към които често прибягваме. Права си , че подсъзнанието е по-мощно от съзнанието , но без съзнанието връзката с АЗ-а ще бъде нарушена. Искам да кажа , че двете не се самоизключват и не са в състояние да работят самостоятелно , а когато това се случи е нарушена онази структура , която води до свръхсъзнанието.
Истински трайните ситуации идват от нагласата на АЗ-а , а не изрично от подсъзнанието.

По-трудна е задачата , защото то умело различава ситуации и конкретика за разлика от съзнанието. Или при едното работи усета , чувството , абстракцията за която не е нужно обяснение, а при другото се търси логика и обяснение.

Всъщност аз тръгнах от онова изречение в което говориш за :"Защото много често си мислим, че харесваме нещо си, а в последствие се оказва, че не  го харесваме – особено, когато го имаме:) – и нямам  в  предвид котките:)"
Или харесването и нехаресването в чистия му вид. Ние можем да имаме всичко в живота , стига да вярваме , че искаме да го имаме.
Какво имаше в предвид , след като нямаш в предвид котките? :-\
Мисля , че ние можем да имаме само материални неща , всичко останало ни има нас , защото е част от нас , а ние от него.И няма място за съмнение. :blink:

Въвеждането на думи и знаци в психиката на човека води до преобразуването им в съзнание.
Бебето има психика, но няма съзнание. Кучето също- то разбира, но не съзнава. Кардиналната разлика между човека и животните е, че хората са знакови същества, а животните не са. Знакова е културата. Съзнанието е затворена и реализирана психика посредством думите и знаците.
СЪЗНАВАНЕТО е психична активност, основана на думите и на понятията, на опита на човечеството за достигане до идентификация, до знание на нещата такива, каквито са. Думите и знаците ни позволяват да различаваме /дискриминираме/ и  да идентифицираме предметния свят на основата на маркирането на неговата същност...... Това се постига благодарение на СИГНИФИКАТИВНАТА функция на думата..... Всяка дума означава нещо. Тя има значение!!! Значението на думата е понятието.  Думите имат понятийна тежест. Съзнанието е с понятийна психика, животните не боравят с понятия. Очовечаването започва с учене на думи....Или Осъзнаването на нещо следва да премине през едни етапи в съзнанието...

Ако четем м/у редовете можем да открием смисъла...Ако приемаме буквализма ....всичко може да бъде вулгарно....въпрос на гледна точка...
и все пак...фекалиите и всичко останало е част от живота. Неприемането и отричането говори също.

да избереш по-малкото зло е компромис...,а компромиса е страх...

Всеки от нас е Бог. Бог не е далеко , не е абстракция...Бог е любов. Само в този смисъл приемам Бог.

докато обикновения човек си мисли , че е обикновен все ще ни оправят. И няма значение какъв цвят е кондома , важно е , че  е цветен. ;D
Обикновения човек е не само единица електорат , а част от Вселената!
И не е вярно значение , защото цените на парното, тока ,бензина и въобще цената на живота придобиват различни измерения. :blink:

Абсолютно безсмислено нещо са двубоите , но от тях всеки би могъл да Осъзнае много и да опознае себе си. Вероятно за това са наложителни понякога. :blink:
Въпроса е какъв е извода от случващото се?
Осъзнаването преминава през много етапи...и перипети!

Анабелл,

От поста ти разбрах много неща...,но не успях да разбера защо точно Лили те провокира. Според мен тя е просто инструмента , чрез който ти искаш да накажеш и да докажеш нещо на себе си. :(
Когато енергиите се сблъскат , когато имат непоносимост изпрати любов и тръгни. :blink:

По отношение на житейския опит ще кажа , че има хора , които и на 60 не са постигнали никаква опитност. Не можеш да постигнеш опит , ако бягаш от него.

Ако искаме да се Осъзнаем , да издигнем душата си по-високо , да дадем възможност на съзнанието ни да достигне съвършенство, към което се стреми... трябва да направим нещо минимално - да открием собствения си поглед, който е знак за съществуването на Бога у всеки от нас. Откриването на този поглед  наричам разгръщане на душата и път към Рая. :wub:

http://www.youtube.com/watch?v=R-x0fZbtjJI&feature=related

Осъзнах , че музиката лекува. :wub:
Култивирането е умение. Разпознаването на звуците също. Начина по който слушаме ни прави безлични или съпричастни.Всъщност това е най-важното. И тук всъщност разбирам колко безлияни могат да бъдат образите на маските с които живеем ежедневно.

Всичко е многозначно в живота :blink:. Между впрочем и живота е многозначен.
Да живееш в опиянението на набора от натрапчиви безполезни навици, да бъдеш по един и същи начин негативно настроен в продължение на години, е безполезно преживяване ,което не води до никъде. :blink: Наблюдавайки ЕГОТО И АЗА днес разбирам , че това е единствения враг на всеки от нас.
Тези чувства  не са ми познати и не ги разпознавам в споменатите никове.
Да имаш обаче силите и смелостта да заявиш онова което мислиш се иска да прозреш през себе си и не винаги си заслужава да казваш ...защото не всеки е готов да те разбере.Всички чуват, но малцина разбират.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Разпиляните ми бисери
« Отговор #2 -: Март 06, 2017, 02:08:02 am »

Все от някъде се почва...Енергията , когато не е балансирана търси да бъде компенсирана:-)
Къде и как е право на ИЗБОР на всеки от нас.

Познатите неща са най-непознатото нещо с което се срещаме. :wub:

Няма как да усетиш нещо , което не търсиш и не носиш в себе си.

Света е огледало Лили , а и огледалата имат много лица. Важно в кое огледало ще видим изображението си. Кривите огледала са много полезни в дадени моменти , преди да се огледаме в кристалното!

Ето го Осъзнаването. Така го визуализарам и така се постарах да го намеря на снимка. :blink:

Според мен между  Осъзнаването и нарасналия брой изчетени книги и статии или изгледани филми и клипчета няма прогресия а  дори понякога можем да се окажем в сложен лабиринт. Насочването на вниманието към себе си означава анализирането на всеки детайл и всяка част от поведението ни. Обръщайки повече и все повече внимание на това какво и защо чувстваме, какво и защо виждаме, какво и защо правим, какво и защо НИ говорят другите, какво и защо се случва с нас , имаме уникалната възможност да Осъзнаваме.

С течение на годините Осъзнах няколко неща , които споделям с удоволствие с Вас:

Осъзнах , че планетите не са виновни за изборите ми , те дават възможност за реализация.

Осъзнах , че всеки напрегнат аспект в астрологията е уникален шанс за развитие на заложеното в радикса .

Осъзнах , че смисъла на нещата е последователен и че за всичко има подходящо време.

Осъзнах , че не можеш  да стигнеш Нептун , ако не си преминал през Сатурн и Уран.

Осъзнах , че нищо не е нито само  добро нито само лошо .

Осъзнах , че всеки транзит се случва точно на време , когато сме готови да понесем неговите последствия.

Да живееш в синхрон с Лунните фази е прекалено лесно и удобно.

Осъзнах , че да бъдеш астролог е нужно преди всичко да бъдеш човек , не е важно да предскажеш просто точно , по-важно е как ще го кажеш.

Осъзнах , че Астрологията е картина , която човек рисува всеки ден в живота си. А всяка картина е безценна , трудно можем да разчетем посланията на автора и , ако не подходим с интуиция и любов.

Част от онова , което  Осъзнах , като астролог в годините. :blink:

Като човек Осъзнах много неща , но ще споделя няколко :blink:

Любовта е основното което движи света. Най-лесно е да обичаме , по-трудно е да Осъзнаем защо.

Осъзнах , че компромиса е страх от неизвестното.

Осъзнах , че емоцията е наравно полезна и вредна.

Осъзнах , че всяко Осъзнаване ми носи свобода.

Осъзнах , че имам контрол само и единствено над мислите , а това е всичко.

Осъзнах , че силната мисъл и силната вяра са основа за успеха.

Осъзнах , че безпокойството е най-големия враг на успеха.

Осъзнах , че нищо друго не е по-истинско от опита и всяка грешка е стъпка нагоре.

Осъзнах , че навиците са вредни.

Осъзнах , че сигурността е в мен и ако я търся навън е загуба на енергия и безценно време.

Колкото и странно да звучи , аз мисля , че същността е неделима част от всичко останало. За да стигнем до нея трябва да съблечем изцапаните дрехи на ЕГОТО и да свалим  калните обувки на АЗА.Стигайки до същността сме стигнали до дъното , което наричам СВОБОДА! Само и единствено Осъзнаването дава Свобода. И ...това усещане е незменимо, трудно ,но си струва да се върви по пътя , до следващия път.

Смятам , че без Осъзнаване , няма СЕПЕОПОЗНАВАНЕ.

"осъзнах опасността, но беше късно да овладея колата"
Или ти приемаш нещото като  оправданието за опасността , която е възникнала , оправдавайки факта , че е било късно да я овладееш.

Аз бих казала Осъзнах опасността късно , след като загубих контрол върху колата!
Искам да кажа , че намирам Осъзнаването за няколко етапа и те са ключови.:-) Може би затова обичам да гледам в звездите и обожавам ПЪЛНОЛУНИЕТО.

Стигаш и ти в общи линии до същия извод.:-) Има обаче едно много съществено нещо в случая...Осъзнаваме едва след като сме преживяли болката , или еуфорията или с други думи чистото Осъзнаване започва там , където свършва ЕГОТО И АЗА.

Осъзнаването е отвъд съзнанието. Ума е инструмент на съзнанието , но това все още не значи Осъзнаване :rolleyes:.
Нещо повече , ако проследим различните еманации на Меркурий - визирам фазите му ,прометеев ретрограден,прометеев директен , епиметеев ретрограден ,  епиметеев  директен съвсем различна ще изглежда връзката между подсъзнание и съзнание.

нямам право над нищо и не те омайвам. Красивите слова са ражба на красивите мисли. И аз съм на мнение , че красотата ще спаси света.

Една манджа не се нуждае само от сол. За да сложиш сол са необходими и други продукти.

Не ми се иска върху една кръгла земя да търся остри ръбове.

По-важно е да разберем , че няма значение каква е водата. :blink: Има значение , че има вода!

Не можем да се сравняваме с нищо , особено съдейки другите. Нали казват , че съдейки другите съдим себе си.  :blink:
По-важна е реакцията ни , която е наше право , а не поведението и мнението на другите.

Всеки елемент от цялото е цяло .

Осъзнаването е ИЗЦЕЛЕНИЕ.
Всички беди на този свят идват от Егото , както и всички постижения. Понякога една роля ни превръща в "победители" , друг път в "победени". Но дали победата днес не е поражението утре? :blink:
Трудно се намира БАЛАНСА към който се стремим , без липса на Осъзнаване. Всеки зодиакален знак е свързан с този процес.
Всяка планета има своето място в Осъзнаването.
Осъзнавам себе си , чрез много символи "подарък" от природата. Ромона на водата , шума на листата , песента на птиците , изгревите и залезите са неща изпълнени с енергията на една ВСЕЛЕНА , която пулсира. В нея няма ЕГО , няма АЗ има ХАРМОНИЯ, СИНХРОН .Сливането с всичко това ни показва , че ние сме съвършени , просто усложняваме нещата отделяйки се от същността. Мъдростта за мен е свързана с осъзнаването. В този смисъл за мен не  е важно кой е казал това или онова, важна е същността на казаното. Ако намеря истината в думите на Ошо , ако я открия в думите на Кастанеда и Дох Хуан я приемам . Ако се срещам с  истина в Кабала, приемам и нея.Приемам словата на Христос и Библията и виждам истината в Талмуд , в Корана . Приемам всичко , но Осъзнавам ,когато разбера тази "истина" чрез същността. И както казва Саади :
"Чувал ли си някога за създание,
Едновременно присъстващо и отсъстващо?!
Аз се намирам сред хората,
Но сърцето ми е на друго място."

Това , че не мисли ,/СТАВА ДУМА ЗА СТОЛА/ не означава , че няма енергията на вложената мисъл:-)
Нима чашата , която е пълна с морска вода не е морето? :rolleyes:
Всичко се съдържа във всичкото. Нали малкото е част от голямото и обратното.

И още нещо се сетих по повод осъзнаването. Защо задължително търсим съзнанието с ума и мисълта? :-[ :rolleyes:
Всичко във вселената има съзнание! Без изключение! Дори стола на който седим , защото в него е вложено съзнание. Дори дървото , растящо в гората , дори птиците които пеят. Но само ние хората имаме възможността да Осъзнаем или да Осъзнаваме.
И забележете началната буква на думичката е О свързана е с безкрая. :-\

Съзнанието не винаги е обективно , но за сметка на това е реално. Да видиш нещата без абстракции означава осъзнаване. При осъзнаването липсва Его , липсва маниер , липсва суета. Осъзнаваме защо , осъзнаваме как , но за да осъзнаеш нещо следва да го разбереш и приемеш.

Осъзнаването е свързано с приемане на реалността , с това което е , а не това което искаме да бъде. Осъзнаването е разбиране на действителността.

Ние астролозите разбираме процесите като космически статус и виждаме далеч , въпроса е в  какво гледаме.

Различните школи имат различни интерпретации по отношение на квадратурите. Забелязала съм , че в това отношение руснаците звучат меко казано апокалиптично. Квадратурата е аспект , чрез който индивида осъзнава мястото си и значението си както в обществото , така и по отношение на личното си себепознание. Напрегнатите аспекти не са най-лошото ,което може да се случи. В картите на успелите хора често се срещат такива.
Колективните планети или онези след Сатурн са силно изразени в картите на индивидуалистите , които работят в полза на колективния разум.

« Последна редакция: Март 06, 2017, 10:57:57 pm от Марая »