Здравей Гост

Гастрономия

  • 0 Отговора
  • 4608 Прегледи
*

Неактивен Марая

  • *****
  • 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Гастрономия
« -: Май 09, 2017, 02:24:00 am »
Пиперада е много популярно ястие в Испания, което често се сервира върху препечена филийка в тапас баровете. Разбира се, у нас лесно ще го използваме за обяд или вечеря, пише menumag.bg. Необходими продукти за 4 порции 600 гр. домати 2 глави лук, нарязани на полумесеци 2 зелени чушки, нарязани на тънки ивици 2 червени чушки, нарязани на тънки ивици 4 резена прошуто или бекон, ситно нарязани, по желание 1 скилидка чесън, ситно нарязана 5 яйца 2 с. л. зехтин  сол на вкус Начин на приготвяне 1. Доматите се обелват, отстраняват се семките и се нарязват на малки кубчета. 2. Зехтинът се загрява и в него се слагат лукът и доматите да се задушават на умерен огън, докато се изпари течността за около 10 мин. 3. Добавят се чушките, прошутото и чесънът и се разбърква още 5-6 мин. 4. Яйцата се разбиват с малко сол. Добавят се към сместа на огъня и се разбъркват 1 мин. на слаб огън. Покриват се с капак за още 3-4 мин., докато се стегнат. Сервира се горещо.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/layfstayl/vkusotii/okh-che-vkusno-tazi-italianska-piperada-shche-dostavi-udovolstvie-na-vsichkite-vi-setiva_news510986.html