Благодаря на Марая за поставената тема,защото считам че е адски важна! Предстоят ми пет транзитни аспекта на Юпитер в близко време.. и ми става лошо..Отдавна съм забелязала, че далеч не винаги действа благотворно. Дори и при най-благоприятни прогнози /чета си ги в astro.com/ , нещата всъщност стават много зле.По натал имам стелиум в скорпион и се чудя този ингрес на Юпитер как ще ми се отрази? Качвам натал +транзити. Чудя се също кога е ясно, че действа като малефик? Предваритерлно благодаря на Марая.
Здравей Соня ,
По сидерал Юпитер ще влезе в 1-ви дом на твоята натална карта. В първи дом се намира Луната. Юпитер е управител на 2-ри и 5-ти дом , а се намира в 7-ми. Това го прави 50/50 бенефик и малефик. /При ведите съществуват определени правила за функционалност/.
В натала Юпитер аспектира Слънце , Меркурий , Марс-11-ти дом , Луна-1-ви и 3-ти дом. Намира се в накшатра управлявана от Слънцето.
Добри партньори , мъдри , успешни , богати би трябвало да имаш. Наред с това работа в съдебни институции , политически партии и сдружения са местата на които да се изявяваш.
Съпруга /приятел/ партньора ти също.
Юпитер в първи дом ще даде препятствия в живота. Психическото напрежение продължава от миналата година, както и усещането за липса на удовлетворение . Здравето не е в най-върховна форма. Спорове съпровождат този транзит. Въпреки това, това е много положителен период, когато става въпрос за отдаване на духовни и добродетелни занимания. Страх и тревожни мисли. Практикуването на духовни практики помага за справянето с предизвикателствата. Могат да се кажат още неща , но се изисква по-обстоен прочит и преглед на отделните варги в картата.
Юпитер ще аспектира Сатурн , Слънце , Марс , Меркурий през годината , както и себе си.
Темите свързани с пътувания , баща , съдебни спорове , партньори , собствени средства , кариера ще бъдат акцент по време на транзита .