Здравей Гост

Липсата и подчертаването на земя в натала

• 11 Отговора
  • 2618 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Виждали ли сте такива карти? Как Ви се струва живота на такива хора? Има ли нещо което компенсира? Какво е то? ::)

Как изглежда подчертания елемент земя..,с какво го свързвате? ::) Може ли да се каже , че такива хора са по-реализирани? И ако да...то защо?

Re: Липсата и подчертаването на земя в натала
« Отговор #1 -: Юли 06, 2011, 08:18:21 pm »
Според мен има значение какъв е земният знак - фиксиран, подвижен или кардинален - трите земни знака според моето усещане са наистина различни. Елемента земя като цяло го свързвам с "стабилността" и способността да материализира желанията си. Тези хора са целенасочени и затова се реализират...другите като че ли или нямат толкова търпение или нямат волята за това. Това е в най общ план...като разбира се липсата на земя в картата може да бъде коменсирана от някой други показатели в картата ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Юли 06, 2011, 08:20:24 pm »
Кой Ламфиетка , според теб са компенсиращи фактори ......

« Отговор #3 -: Юли 06, 2011, 08:22:15 pm »
Силен Сатурн, планети в земните домове , Сатурн в аспект с Слънцето ??? 

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #4 -: Юли 07, 2011, 09:14:19 am »
Какво разбирате под подчертаване? Имам наблюдения, че ако в една натална карта само слънцето или само луната са в земен знак, поради това, че става дума за светилата, ефекта е много по- силен от стелиуми на други планети ???

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Юли 07, 2011, 11:57:46 am »
Силен Сатурн, планети в земните домове , Сатурн в аспект с Слънцето ???

Имаш ли такава карта под ръка... ::) , да я погледнем...

« Отговор #6 -: Септември 04, 2011, 04:19:20 pm »
Интересна ми е тази тема, защото в моя огнен натал липсата на земя е силно подчертана. Само Слънцето ми е в земен знак-Телец.

Съгласна съм с твърдението, че по някакъв начин липсата на земя е компенсирана, само не знам как да определя как и кой фактор по-точно в картат ми допринася за този баланс. Винаги съм била реалист, понякога до степен песимист. Земните дела не са ми никак чужди, дори напротив, винаги гледам нещата от практичната им страна. Не мисля че имам силно развито въображение и интуиция, качества, които се смятат за присъщи на хора с доминация на огън. Сатурн не е силен в картата ми, нито пък има аспект със Слънцето. Може би Nova е права с твърдението си за светилата, и поради това, че при мен Слънцето е в земен знак, ефекта е по-силен.

Това е картата ми, ако на някой му е интересно. Аз определено пак пропускам нещо важно  ???

« Последна редакция: Юли 23, 2012, 10:24:41 pm от mayflower »
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #7 -: Септември 04, 2011, 04:27:19 pm »
Интересна ми е тази тема, защото в моя огнен натал липсата на земя е силно подчертана. Само Слънцето ми е в земен знак-Телец.

Съгласна съм с твърдението, че по някакъв начин липсата на земя е компенсирана, само не знам как да определя как и кой фактор по-точно в картат ми допринася за този баланс. Винаги съм била реалист, понякога до степен песимист. Земните дела не са ми никак чужди, дори напротив, винаги гледам нещата от практичната им страна. Не мисля че имам силно развито въображение и интуиция, качества, които се смятат за присъщи на хора с доминация на огън. Сатурн не е силен в картата ми, нито пък има аспект със Слънцето. Може би Nova е права с твърдението си за светилата, и поради това, че при мен Слънцето е в земен знак, ефекта е по-силен.

Това е картата ми, ако на някой му е интересно. Аз определено пак пропускам нещо важно  ???

Освен ,че Слънцето ти е в Телец, имаш доста планети в земните домове - 2-и, 6-и и 10-и, Сатурн ти е на трон по дом, Луната е практичния дом на Девата, така е нормално земните дела да не са ти чужди.

« Отговор #8 -: Септември 04, 2011, 05:07:50 pm »
" Освен ,че Слънцето ти е в Телец, имаш доста планети в земните домове - 2-и, 6-и и 10-и, Сатурн ти е на трон по дом, Луната е практичния дом на Девата, така е нормално земните дела да не са ти чужди" . Asya, благодаря за коментара! Определено не чувствам огъня в картата си. Освен това, досега все съм смятала, че Сатурна ми е доста слаб, на трон е по дом, но в същото време е и в заточение в Лъв, а в същото време сякаш го усещам много силно-сериозна, отговорна, никакъв проблем да работя по план и график и абсолютно никакво чувство за хумор >:( Колко неща научавам благодарение на вас!

Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #9 -: Септември 04, 2011, 05:44:59 pm »
 ;D не ми се сърдете, но тази тема малко ми се вижда производна на темата за 2-ри дом  ;)

но наистина според вас какво е значението на подчертаване на земя?

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #10 -: Септември 04, 2011, 05:52:54 pm »
;D не ми се сърдете, но тази тема малко ми се вижда производна на темата за 2-ри дом  ;)

но наистина според вас какво е значението на подчертаване на земя?

Не е производна на темата за втори дом. Подчертаване на елемента земя обикновено говори за практичен, методичен, сериозен, надежден, отговорен човек, възможно е да е стиснат, тесногръд,  суховат и т.н. Много неща се гледат, не може да се опише с едно-две изречения. Представи си комбинация от качествата не Телеца, Девата и Козирога  - положителни и отрицателни.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #11 -: Септември 04, 2011, 05:57:09 pm »
 ::) Представям си, вярно, че при мен на първо място е огънчето, но и земята не отстъпва .. все пак Венера и Марс са си земни (Хирон няма да го броя)  ;D, и пълен втори....