Здравей Гост

Волята в хороскопа

• 15 Отговора
  • 3745 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Волята в хороскопа
« -: Юли 08, 2011, 05:27:35 pm »
Кой са волевите личности?Какво се иска ,за да бъдеш волеви? Предимство или недостатък е волята?
Как е отразена в натала...?!Знаци , аспекти , планети , домове?!

Re: Волята в хороскопа
« Отговор #1 -: Юли 08, 2011, 05:44:43 pm »
Според мен силната Марсова енергия може да се насо4и в рази4ни аспекти.Това е като силата на водната сихия може да руши вси4ко по пътя си ,но би могла да произвежда и големи коли4ества енергия според моя опит въпроса е дали ще бъде култивирана по правилен на4ин инъ4е 4овек може да се превърне във враг на себе си .Това е от ли4ен опит .

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Юли 08, 2011, 06:23:28 pm »
Според мен силната Марсова енергия може да се насо4и в рази4ни аспекти.Това е като силата на водната сихия може да руши вси4ко по пътя си ,но би могла да произвежда и големи коли4ества енергия според моя опит въпроса е дали ще бъде култивирана по правилен на4ин инъ4е 4овек може да се превърне във враг на себе си .Това е от ли4ен опит .

Когато говорим за воля според мен трябва да вземем под внимание Слънцето , Марс и Сатурн....

По отношение на болта  , ще кажа ..,че наличието на *много* от който и да било елемент в картата е предпоставка за някаква липса на баланс и възможност за изява...
Всяка стихия може да бъде разрушителна и за себе си и за околните...Присъствието на повече въздух води до концентрация на елемента , а това от своя страна и до наличието на по-малко кислород....Присъствието на повече огън - изпепелява всичко по пътя си....А за да култивираме нещо би следвало да сме наясно с *точката на кипене*на определената планета-предмет на изследването... /просто аналог/ , на картата...Това го определям от най-точния аспект , както и от диспозитора и субдиспозитора  и....

« Отговор #3 -: Юли 08, 2011, 06:24:24 pm »
според мен пък е сатурн. щото марс може днес да иска едно утре друго....но волята я свързвам с постоянство и търпение, пък те са по сатурн

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Юли 08, 2011, 06:28:28 pm »
според мен пък е сатурн. щото марс може днес да иска едно утре друго....но волята я свързвам с постоянство и търпение, пък те са по сатурн

Нали някой трябва да го подбутне...тоя Сатурн... ::)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Юли 08, 2011, 06:35:10 pm »
мисля, че тук е целият хороскоп!
на първо място според мен е АЗ - Слънцето - все пак казват добре трениран инат е Воля. Луната е не по-малко показателна - чувства, емоции къде без воля? Сатурн е структурирането - изграждането на скелето - какво може и какво не, до къде може да стигне нашата воля, кога можем да прескачаме закона и в името на какво. Уран е този, които изпитва волята ни, пробва я, провокира я. Нептун е волята ни да вникнем в същността, а не само да киснем на прага на илюзиите. Плутон е волята да се пречистваме, да дръзваме да ровим из болезнените, скритите неща скрити в най-дълбокото късче на подсъзнанието ни. Марсс - разбира се енергията, начина по който изразяваме своята воля. Венера е волята да обичаме. Но всичко това се върти около АЗ и проявата на това АЗ :)

« Отговор #6 -: Юли 12, 2011, 06:22:28 pm »
Ще цитирам от книга на Аройо
Клю4ови концепции за Планетите:
Слънце-Смволизра нужди да бъде и да се себеизразява.
Марс -Принцип:Желание ,воля за действие ,инициатива,физи4еска енерги ,подтик
         Представени потребности:Себеутвърждение ,решителни действия.
         Символизирани нужди:Да постига желанията си
Сатурн-Принцип :Свиване усилие

Представени потребности:Защита на собствената структура  цялостност,сигурност и безопасност 4рез осезаеми постижения
         Символизирани нужди:Нужда от обществено одобрение ,да раз4ита на собствени сили и работа

« Отговор #7 -: Юли 12, 2011, 06:27:49 pm »
Положително и отрицателно изражение на Планетните принципи:
Марс -Смелост инициатива,сила на волята съзнателно насо4ена към оправдана цел.
Сатурн Дсцплинирано усилие на задължения и отговорности,търпение организация ,надеждност.
Има  и за Плутон но после ще пиша
Та споед горе написаното воята е добр комбинация на добре поставени тези 3 Планети.

« Отговор #8 -: Юли 12, 2011, 06:30:07 pm »
Един добре поставен Марс може да преследва дадена цел  цял един живот без да се отклони и кра4ка

« Отговор #9 -: Юли 13, 2011, 02:15:41 pm »
За мен Марс и Сатурн са важни.
Сатурн като планета даваща постоянство, търпение и Марс, който дава енергията, за да се задвижат нещата.

« Отговор #10 -: Юли 13, 2011, 06:37:33 pm »
За мен Марс и Сатурн са важни.
Сатурн като планета даваща постоянство, търпение и Марс, който дава енергията, за да се задвижат нещата.
Може би и малко Юпитер трябва да добавим-желание за растеж  и експанзия

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #11 -: Юли 15, 2011, 07:20:11 pm »
За волята първо гледам трите активни планети в радикса: Слънце, Марс и Юпитер.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Юли 15, 2011, 07:43:46 pm »
а според вас каква е разликата между инат и воля?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #13 -: Юли 15, 2011, 08:02:22 pm »

Аз изобщо не виждам прилика м/у волята и ината.... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #14 -: Юли 15, 2011, 08:04:37 pm »

Аз изобщо не виждам прилика м/у волята и ината.... ;D

:-[ казват че има .... нали волята била добре трениран инат ужким