Здравей Гост

Медицинска астрология

• 5 Отговора
  • 2379 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Медицинска астрология
« -: Юли 09, 2011, 10:12:39 am »
не видях такава  ???

искам да ви попитам нервите (не психо) физическите към кое се причисляват
и също шиповете ме интересуват?

Плутон? (за шипове)?
от известно време през Х период от време ми се случва след сън обикновено да ми се схваща супер болезнено врата... не съм ходила на доктор но се колебая между тези двете - или шипчета или закачане на нервчета.. по-скоро е второто, защото дори на пипане се усеща как "прескача" - преди време един приятел ми каза, че това е нещо като пост спортно оплакване - хора, които са спортували и след даден период минат на по-заседнал начин на живот го имат.
преди години тренирах плуване... хаха едва ли ще ви е трудно да се досетите точно какъв стил  :P

Re: Медицинска астрология
« Отговор #1 -: Юли 09, 2011, 01:14:59 pm »
искам да ви попитам нервите (не психо) физическите към кое се причисляват
и също шиповете ме интересуват?

От гледна точка на Ведическата астромедицина и Аюрведа нервната система се свързва основно с Меркурий, Сатурн и нодалната ос (Раху и Кету).
В Аюрведа има концепция за саптадхату - седемте основни субстанции в човешкото тяло, които респ. се управляват от планетите от септенера.

Марс управлява субстанцията, наречена маджа, към нея се причислява костният мозък и нервите.
Слънцето и Сатурн се свързват с костната система (астхи), а Сатурн конкретно управлява мускулната тъкан (мамса).

Определени планетни комбинации могат да дадат предразположеност към нарушения в мускулната и костната система, заболявания на нервната система.
За шипове не знам, те къде се образуват?
Кету се свързва с гръбначния стълб и нервната система, в комбинация със Сатурн и Меркурий може да даде предразположеност към такива заболявания.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Юли 09, 2011, 01:40:47 pm »
благодаря ти
обикновено болката се появява след неудобни възглавници (крайно време е да си взема една ортопедична), понякога без бой си признавам и след неудобна каска  :-[ - мисля, си че всичко това си е резултат от не редовно спортуване :(
иначе е високо при основата на врата, към едната плешка (почти винаги е от дясно). хубавото е, че горе-долу се влияе от аналитици, тия дни си взех и диклак мазило и хапчета - казаха само така има най-добър ефект - съмнявам се да е шипове, защото за първи път ми се случи около 7-8 клас, точно тогава спрях активното спортуване и се захванах със "сериозни неща" (все пак съм от поколението, за което спорта все още беше задължителен, без да се гонят шампионски резултати)
не е болка за умиране, обикновено преминава за ден-два (след пика се усеща само при неудобна поза при спане), но пък не е от най-забавните неща особено в пиковия ден остра почти неспирна
няма да е зле една снимка да си направя, докато е време ама на..

иначе за бъбреците, преди имах проблеми, но вече им хванах цаката на тях :)))) - за тях всички знаем, че са по Сатурн  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Юли 09, 2011, 01:47:41 pm »
При мен се появи така наречената шофьорска болка...или с две думи плексит....Как да  я открия в хороскопа? ::)

« Отговор #4 -: Юли 09, 2011, 02:00:15 pm »
иначе за бъбреците, преди имах проблеми, но вече им хванах цаката на тях :)))) - за тях всички знаем, че са по Сатурн  ::)

По Венера.  :)

Но ако се образуват камъни или пясък в бъбреците, може и Сатурн да участва по някакъв начин.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Юли 09, 2011, 02:02:44 pm »
и плутон - нефрити  ;D

внимавам, към края на септ. разумно ще си изкарам един билков курс трябва да намеря къде е рецептата ...  :P там е ясно, знаеш си есен и пролет вода, билчици и топличко ;)