Например, Луната в Дева има един вроден комплекс на Шерлок Холмс, т.е. постоянно следене това, което става около нея. Чувства се само тогава добре, когато познава средата около себе си. Затова едно малко детенце Дева, което нищо не разбира, когато си играе и прави нещо, ще установите, че то сякаш има пеленгатори. Големите си говорят някакви неща, които то не разбира и не би трябвало да проявява интерес. Нищо подобно. То е чуло всичко, за което се говори и след малко започва да задава въпроси и да се интересува, което хвърля в тъч възрастните. Как е станало така, че докато си е играело и изглежда вглъбено в играта, то междувременно е чуло всичко, което става наоколо. Това е точно Шерлок Холмс, който следи всичко около себе си.
В непозната компания не спирам да задавам въпроси

Трябва да знам всичко за непознатия - начин на живот, интереси... Дори съм търсила информация в интернет от любопитство

Често ми се случва да знам повече за отсрещния (ако ми е интересен), отколкото той за мен. Обичам да "изследвам" различните от мен! (имам и Юпитер в 9-ти във Везни)