Здравей Гост

Формите на агресия според Марс в стихиите

• 1 Отговора
  • 1640 Прегледи
ЗА ФОРМИТЕ НА АГРЕСИЯ

Формите на агресия са няколко вида и зависят от това, къде е Марс като елемент:

- Марс във водните знаци дава психическа агресия;

- Марс в огнените знаци дава емоционална агресия;

- Марс в земните знаци дава увреждане интересите на другия. Нека да го наречем земна агресия. Земният Марс не се занимава с глупости, а когато ще упражнява агресия ти уврежда интересите, често пъти в материален план;

- Марс във въздушните знаци упражнява интелектуална агресия;

Тези 4 типа агресия са равни по сила. И ужасяващи по ефективност. Хората имат резистентност към някои от тези видове агресия, но към други са много податливи. Всеки отделен човек, по природата си може успешно да преодолява висока степен например на психическа агресивност и да не може да понесе емоционална агресивност. Други пък не могат да понесат иронията и сарказма - интелектуална агресия.

Оръжията на тези агресии са следните:

- емоционалната агресия на огненият Марс е гняв, който се упражнява често пъти чрез крясъци. И когато някой злобно ти се разкрещи насреща, това е емоционална агресия. Ефектът й е доста силен. Често пъти, има такива хора стават на гипс, замръзват от това. Емоционалната агресия е видима агресия - когато някой се разкрещи, ти го чуваш. Дори и да не го виждаш, ти знаеш, че някой някъде упражнява емоционална агресия.

И понеже е видима емоционалната агресия се осъжда, защото предизвиква страх във всички.

Другите типове агресия не са така видими, което не означава, че са по-малко ефективни.

- психическа агресия, психарщината, темерутщината не се чува. Тя се характеризира с мълчание. Стоиш един такъв намусен, една ехидно-надменна физиономия. Мълчиш и не одобряваш другия. Цялото ти изражение и поведение говори за следното: ти си виновен, че на мен ми е толкова зле. Вменява се чувство на вина - много ефективно като агресия.

Тук се разиграва образът на жертвата - ти са палач, а аз съм жертвата. Ако живеете с някой, който така ви разиграва, то е много обидно и оскърбително. Това е манипулация. Не искам да съм палач, лош човек, кажи миличък, какво искаш да направя. Не, не, нищо не си ми направил, стой си в това състояние, измъчвай се да видиш какво ми е на мен.

Психическа агресия се упражнява ефективно, когато с невероятна злоба, кажеш студено на другия “обичам те”. Много е ефективно. От тук нататък за Любов и дума не може да става. Убил си я с един удар. Един гневен истеричен пристъп не може да го направи толкова ефективно.

При психическата агресия се употребява силно лицемерие, което нагнетява напрежение. Усмихвам се, обаче вътрешно си казвам: ще го науча аз него. Ама от вън се крия. То обаче се усеща, хората имат душевност. И усещат, когато някой не им мисли доброто.

Тази агресия е по-неуловима. Човеците имат развити физически сетива и могат да виждат и чуват, и когато някой крещи аз знам, той е агресивен. Когато някой обаче мълчи и има душевна агресия, психическа агресия, понеже аз нямам така добре развити душевни “очи” и “уши”, говорим за невидимост вече, за психиката, той вече се измъква. Казвам: виж какво, ти мислиш нещо негативно, излъчваш негативност. Не е вярно, казва той, докажи го. Ето, седя си, мълча си и нищо не правя - откъде знаеш какво мисля, какво чувствам. Просто съм уморен. Нищо не разбираш. Ти не ме познаваш. А трябваше да ме познаваш. Лъже те в очите!!! Абсолютно те лъже.

Или пък отишъл да спи с друг - скъсал се от “спане”. И казваш, че усещаш това: то се усеща. Не е вярно: казва той. Инкяр, както му викат турците - отричаш до дупка. Не си видял, не си снимал - не можеш да докажеш.

Психическата агресия е коварна и много ефективна. Не трябва да се подценява. Тя е много разпространена и трудно се предотвратява. Но водните хора, с активен воден елемент в хороскопа се справят добре срещу водната агресия. Мълчиш и искаш да ми вмениш чувство за вина - нааа, няма да можеш, не ми пука. Може да си мълчиш и една седмица - моята психика не се натоварва от това. И аз съм цар на мълчанието. Не мога да понасям някой да ми се разкрещи и да ме обижда. Но с мълчанието нямам проблем.

И обратното - огнените хора не се притесняват да им крещиш, но като им мълчиш направо се побъркват. То е като огъня и водата - водата гаси огъня, а огъня изпарява водата.

- земната агресия - той ми крещи насреща, аз понеже съм земен човек не се занимавам с глупости. Да му крещя и аз насреща и да му правя кефа, да му мълча - ще взема да отнеса някой шамар. Я да направя нещо ефективно. Обиждаш ме - хубаво. Излизам навън и му пукам гумите на колата. Ходи после давай пари за майстори, провали си планираните задачи - това разбирам аз под агресия. А да ми приказваш някакви празни приказки или да ми мълчиш. Ти продължавай да си мълчиш, аз пък ще ти издействам едно уволнение. Продължавай да си мълчиш уволнен вече. Агресията се проявява под формата на Действие.

- интелектуална агресия се проявява под формата на Ирония и Сарказъм - не на хумор. Подигравки, саркастично и иронично отношение. Хора, които имат пъргав ум, добър интелект, могат да ви направят разногледи от подигравки. Ако не можете да им строшите главата, защото сте на обществено място или става въпрос за лице с такъв статут и позиция, че не можеш да му гръмнеш два шамара, направо ще те разнищи. Тази агресия също е разпространена. Единият партньор внушава на другия, че е глупак и за нищо не става. Това си се опитал да направиш, ама моля ви се, вижте го, то е смешно бе. Ти си с две леви ръце. И в главата ти е гладко - то трябва да се набразди, ама няма кой да набразди и т.н.

Най-редовно, хората като общуват помежду си гледат да изкарат, че другия не може, не разбира. Аз знам, аз мога, аз ще те науча. Чрез тази агресия може да внушаваш на другия, че има ниски интелектуални способности и не може да върши почти нищо. Помислете си колко много хора се опитват да обяснят на другите, че не разбират и не могат. Това не е добро и обикновено става дума за интелектуална агресия. Включва се КАСТРАЦИОНЕН МОДЕЛ.

Това може и да е от Любов. Ако някой човек, когото обичам, е на път да направи грешка, аз се опитвам да го спра. Обаче начинът, по който го правя е определящия. Спирам го добронамерено - и то се усеща от 100 километра. Спирам го като го уважавам, толерантен съм. Цялото ми същество излъчва към него разбиране, Любов, търпение. И му казвам: скъпи просто това нещо не е, нежно, галиш го. Спри се. Така както майка говори на дете. А не: ей ахмак, ще спреш ли да се излагаш бе !

При интелектуалната агресия, много характерен елемент е, че не критикувам конкретния проблем. А незабавно от конкретния проблем цялата личност на човека започвам да критикувам. Например е забравил да полива цветята. И след като го сгълча: ти защо не си поливал цветята бе!?! Преминавам към: ти си такъв, такъв и такъв ! Което не е вярно. Защото от това, че не съм полял цветята не следва, че съм идиот и по принцип нищо хубаво не правя. Това, че в момента съм направил грешка, не означава, че по принцип съм глупав, лош, проклет. И тоя човек разправя, че те обича!?! Абсурд. Но това, че не те обича, не означава, че ти е съзнателен враг. Обикновено го прави от несъзнателност. Не умее и не може да се държи по друг начин. Не може да се контролира изобщо. И не знае какво говори. Ако му кажеш да направите разбор и да изясни какво всъщност казва и какъв смисъл влага в думите ще установиш, че не знае какво говори. Не си дава сметка какво прави всъщност. Дори не разбира, че упражнява интелектуална агресия. Извадил е един страх от себе си и блъска егоистично. Защото същият човек може да ти се кълне в любов след 15 минути. Но това, че те “обича” не му пречи в момента да те направи на парцал. Няма логика в това - ако обичаш един човек, не може да го правиш на парцал. Лъжеш и изобщо не разбираш, че лъжеш. Това е въпрос на Ниво на Съзнание. Не можеш да го убедиш, че е така - не може да го разбере. За да го разбере трябва път да върви голям, трябва да си промени мисленето, чувстването. И едва тогава ще разбере за какво става дума.
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 05:47:52 pm от Euphoria »
The pain u feel today, will be the strength u feel tomorrow!!!

Re: Формите на агресия според Марс в стихиите
« Отговор #1 -: Юли 09, 2011, 05:45:34 pm »
Стори ми се доста интересен материалът, къде е Вашият Марс и откривате ли себе си в горенаписаното?  :P
The pain u feel today, will be the strength u feel tomorrow!!!