Здравей Гост

Прогресивни лунации

• 48 Отговора
  • 16384 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Прогресивни лунации
« Отговор #30 -: Ноември 04, 2011, 11:33:04 am »
не е смешно Марая, то е в съвпад и с пр. новолуние :o

В смисъл? Как в съвпад с прогресивно новолуние... :o ??? ::)

« Отговор #31 -: Ноември 04, 2011, 11:36:44 am »
не знам - гледах темата на Марая в избаринте теми за затъмненията и така видях че на 18 април в годината която съм раждана, която дата ми е дата на прогресия след 3 години е имало слънчево затъмнение. в ефимеридите наистина излиза на 18 април новолуние в 28(или 29) овен което ще ми е пр. новолуние след 3 години.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #32 -: Ноември 04, 2011, 11:39:56 am »
не знам - гледах темата на Марая в избаринте теми за затъмненията и така видях че на 18 април в годината която съм раждана, която дата ми е дата на прогресия след 3 години е имало слънчево затъмнение. в ефимеридите наистина излиза на 18 април новолуние в 28(или 29) овен което ще ми е пр. новолуние след 3 години.

Би било наистина интересно да се проследи .... ::)...

Може би пренаталното и първото след раждането.... ::)

При мен също има интересен феномен...Аз имам пренатално в съвпад с АСЦ/ДСЦ...Майското през 2012-та е точно в/у ДСЦ.... ::)

« Отговор #33 -: Ноември 04, 2011, 11:48:27 am »
тук пише за пр. затъмнение в картата на принц уилям тази година като се е женил

http://mountainastrologer.com/tma/the-wedding

но интересното е че той е раждан на затъмнение ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #34 -: Ноември 04, 2011, 12:07:38 pm »
тук пише за пр. затъмнение в картата на принц уилям тази година като се е женил

http://mountainastrologer.com/tma/the-wedding

но интересното е че той е раждан на затъмнение ::)

Малеее...,абе Сладурка...нЕмаш ли си друга работа... ;D :-*...Къде ме завря сега...да продължавам да се дзверя...И без това ми е настръхнал всеки косъм.... ;D ;D

Ако прогресирам пренаталното  :o :o го намирам в сходящ съвпад с натален марс...и тригом МЦ/Плутон и Уран....

Серия Сарос 3 Южна
Това семейство затъмнения носи със себе си внезапен край на приятелство или връзка, вероятно с по -млад човек.Тук съществува емоционален момент, тъй като участва Плутон, също и нюанс на травмираща трансформация. Това може да стане, чрез получаване на известия или чрез предприемане на къси пътувания.
- това е пренаталното....

Ето какво се случва на 21.05.2012-та...

Серия Сарос 14 Южна
Това семейство затъмнения има тенденция да носи успех. Имало е дълги периоди на усилена работа от които е израстнал успехът. При наличието на аспект между Меркурий и Плутон съществува възможност за обсебваща идея, което ще доведе до обещания от Юпитер успех.

Ключ към пренаталното прогресивно е било затъмнението на 4.01.2011-та :o :o :'(

Серия Сарос 14 Северна
Това семейство затъмнения има много подобна енергия на тази при Северния лунен възел: експанзивна енергия, под която се крие зловещ нюанс. Преживява импулс за разширение, но това разширение съдържа отчаяние, потиснатост и загуба или раздяла. 

Абсолютно вярно.... :'(
« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 12:51:28 pm от Марая »

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #35 -: Ноември 04, 2011, 12:52:59 pm »
прогресирането на пренаталното новолуние има смисъл, това би могло да носи допълнително инфо, добра идея е.
при мен е много лесно, то е на напълно точните градуси на внерата ми и си се движи с нея :)
въпреки, че за дирекциите е съвсем ясно, при вторичните прогресии остава един въпрос - с каква скорост се движи и дали ще прогресира там където и венера например? тоест би било редно да се разглежда като точка, която прогресира, но въпросът е с колко...

другото, което бих погледнала е мидпойнта на пренаталното новолуние и прогресивното такова. това ми е интересно..
в моя случай, ако приема, че е прогресирало на същите градуси както венера, е в точен съвпад с нат. слънце и се чудя може ли да оказва влияние като еклипс/новолуние в съвпад със слънце...? ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #36 -: Ноември 04, 2011, 01:00:11 pm »
прогресирането на пренаталното новолуние има смисъл, това би могло да носи допълнително инфо, добра идея е.
при мен е много лесно, то е на напълно точните градуси на внерата ми и си се движи с нея :)
въпреки, че за дирекциите е съвсем ясно, при вторичните прогресии остава един въпрос - с каква скорост се движи и дали ще прогресира там където и венера например? тоест би било редно да се разглежда като точка, която прогресира, но въпросът е с колко...

другото, което бих погледнала е мидпойнта на пренаталното новолуние и прогресивното такова. това ми е интересно..
в моя случай, ако приема, че е прогресирало на същите градуси както венера, е в точен съвпад с нат. слънце и се чудя може ли да оказва влияние като еклипс/новолуние в съвпад със слънце...? ::)

На около 23* в Стрелец... ::) Нищо не аспектира... ::) Не виждам индикация за събитийност....

П.П. Обаче има много общо с ЕQA ??? ::) :o при мен... ::)
« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 01:01:44 pm от Марая »

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #37 -: Ноември 04, 2011, 03:19:50 pm »
обаче на съм сигурна колко е коректно това прогресиране по този начин на пренаталното новолуние..

има прогресивно новолуние - да, то попада на опредлен градус, и после това прогресивно новолуние е в сила за един много голям период от време, близо 30 години, и после има отново следващ период на прогресивно новолуние за още близо  30 години и така..
не съм сигурна, че може да се изчисли преместването за този период, и дали има смисъл, защото се гледат точно градусите, на които се случва това новолуние и това е.
« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 03:28:17 pm от Antena »

« Отговор #38 -: Ноември 04, 2011, 03:29:18 pm »
Страхотна статия за прогресивно новолуние и фазите му:
http://www.astro.com/astrology/in_progmoon_e.htm

При мен всичко описано в статията се случи буквално...
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #39 -: Ноември 04, 2011, 03:51:55 pm »
Страхотна статия за прогресивно новолуние и фазите му:
http://www.astro.com/astrology/in_progmoon_e.htm

При мен всичко описано в статията се случи буквално...

Искам да кажа..,няколко неща....Първо Тенкс за статията...Ще намеря време да я прочета...

второ "най-тъмно е на разсъмване" това е репликата подходяща за периода преди ПР.Новолуние..

Тъмно , студено...самотно...,страшно...И не е точната дума самотно...,а по-скоро САМА....оффф...,минутите на прогресиите и гледам.... ???

« Отговор #40 -: Март 14, 2012, 02:39:34 pm »
какво стана Марая, преброи ли минутките до новолунието?

колко градуса се допускат за аспект на пр. новолуние с планета или ос?

« Отговор #41 -: Март 14, 2012, 04:16:28 pm »
Аз пък точно в момента съм с прогресивно пълнолуние в скорпион в 4ти дом ???

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #42 -: Март 15, 2012, 09:47:18 am »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!

« Отговор #44 -: Март 19, 2012, 01:05:04 pm »
Сетих се, че има и друга тема, но да споделя:
Омъжила съм се почти на датата /+ 1 ден/ на пренаталното Слънчево затъмнение - 29 април.
А баща ми е починал два дни след датата на пренаталното Лунно затъмнение - 13 май.

Явно всичко е предначертано. :o