ЖЕНА С МАРС В ЗНАК ВЕЗНИ
Не съм много амбициозна и не обичам амбициозните хора. Харесва ми да съм внимателна или да правя онова, което желаят другите и което би ги накарало да се чувствуват добре. Винаги се опитвам да поддържам спокойствие и веднага усещам противоречията. Всякакъв вид безчестие ме довежда до лудост. Въпреки че не обичам да споря, аз вземам отношение към всяка проява на несправедливост. Предпочитам културните дебати пред разгорещените спорове. Винаги е по-добре да се запази приятна и спокойна атмосфера. Конфликтите ме тревожат, но ги усещам още в зародиш. Опитвам се да накарам хората да разрешат проблемите си по цивилизован начин и обикновено успявам, благодарение на своята рационалност. Виждам двете страни на нещата и съм добър посредник. Хората уважават и ценят това.
Мъжете, които харесвам са крайно противоположни. Или са прекалено мъжествени красавци, или са благородни и артистични, с дълги развяващи се коси. Колебая се и не мога да реша кое е по-привлекателно — ума или външността. Често се лутам в търсене на правилното решение. Обичам да съм обвързана с друг човек. Трудно скъсвам — независимо от вида на връзката. Лесно правя компромиси, защото за мене е важно да запазя добри отношения. Отстъпвам, тъй като ненавиждам отрицателните чувства и конфронтацията. Ала има случаи, когато не съм на себе си и изневерявам на тези принципи. Тогава нарочно загарям вечерята или забравям да му се обадя по телефона. Но възцари ли се примирие, аз се връщам към естествените си добри маниери и такт.
В сексуално отношение съм съвсем обикновена и не обичам експериментите. Както животът, така и сексът трябва да са взаимно удовлетворяващи, изискани и не много бурни. Сексът е форма на общуване и трябва да включва вечери в ресторант, интересни разговори, елегантен външен вид и изискани обноски. Приятно ми е да знам каква е оценката на партньора ми за нашата връзка. Обичам цивилизованите спорове. Не ме нервирайте, защото ще ви затрупам с най-малките дреболии от последните двадесет години, които през цялото това време достатъчно тактично съм подминавала.
ЖЕНА С МАРС В ЗНАК СКОРПИОН
Аз съм жена, която не се страхува от шанса. Обичам да съм на ръба на риска. За мен няма средно положение — или-или. Влагам в настоящия миг сърце, душа и страст. Винаги съм такава — в добри, лоши, радостни или тъжни мигове. Рязка съм в действията и реакциите си и никога не върша нищо наполовина. Опознавам живота от двете му страни — тъмната и светлата. Влюбвам се всеотдайно. Ако не съм влюбена, се затварям в себе си. Реша ли да постигна нещо, аз го правя. Моят магнетизъм обгражда обекта на желанията ми и непреодолимо го притегля. Разчитам на това качество. Малко е да се каже, че съм сексуална по природа. Аз излъчвам секс, дори когато не мисля за него. Което е рядкост. За мене сексуалният живот е винаги на преден план. Стигам до крайности — на силна страст или пълно въздържание. Обичам да изпитвам себе си и другите, за да разбера какво се крие в глъбините човешки.
Несполуките не ме объркват. Често докарвам нещата до ръба на пропастта и ги оставям да се сгромолясат. Защото на тяхно място може да дойде нещо по-добро. Въпреки провалите, животът си върви. Предпочитам да се владея, защото знам какво е да не можеш да се контролираш. Понасяла съм ударите на съдбата и познавам синдрома на властта. Животът е опасно занимание и затова почти не разчитам на шанса. Анализирам от всички възможни позиции. Може би не винаги съм обективна, но прозренията ми са дълбоки и проницателни аз черпя от бликащия им извор.Когато мразя, мразя яростно- мъстя до степен на самоунищожение.
Идеалният мъж трябва да е силен и чаровен, с качества на лидер. Да създава около себе си атмосфера на тайнственост и да възбужда въображението. Той е посветен на работата и идеите си, поема рискове и живее на ръба на пропастта. Може да е религиозен фанатик или маниакален ревнивец, но когато се разбираме, сексът ни може да бъде истинско духовно изживяване, едно ново прераждане. Може би ще е нужно да преодоляваме противоречия, но това само ще направи любовта ни по-силна.
ЖЕНА С МАРС В ЗНАК СТРЕЛЕЦ
Аз съм човек на движението — в духовен, философски и физически смисъл. Дори и да е само в мислите ми, аз непрестанно обикалям света. Обичам излетите, къмпингите, екскурзиите, разходките в гората. Вълнуват ме чуждоземните нрави — култура, език, кухня. Правя всичко по един забележителен начин и се стремя да надмина себе си. Признавам, че съм малко тромава. Недодялана. Но това се дължи на зареяния ми в далечината поглед — просто не забелязвам това, което е пред мен. За щастие имам голямо чувство за хумор и мога да се присмивам сама на себе си.
Духовният живот е важен за мен и аз чувствувам, че имам определена мисия на този свят. Мисля самостоятелно и не се обвързвам с чужди идеи. Следвам пътя си, след като го открия. Истински вярвам в идеите си, но понякога ми е необходимо време, за да стигна до тях. Със силата на своята вяра мога да стана мисионерка и да печеля последователи. Говоря открито и свободно и не ме е грижа какво мислят другите. Казвам мнението си, независимо дали ще се хареса или не. Ето защо понякога изглеждам като аутсайдер — спомнете си момчето в приказката за новите дрехи на царя. Говоря само истината, а тя е често неприятна за общоприетите канони.
Харесвам секса и той не е проблем за мен. Имам собствени разбирания и не съм от стеснителните. Не смятам, че моногамните връзки са единствено възможните в живота. Неуморна съм и се нуждая от свобода. Особено ако избраникът ми не ме стимулира достатъчно. Винаги съм оптимистка и вярвам в бъдещето, независимо как се чувствувам днес. Ако този път не ми провърви, следващият ще бъде по-добре.
Любимият ми трябва да е активен и далновиден, о широк кръгозор. Привличат ме чужденците, особено ако пътуват много или преподават философия. Но винаги трябва да умеят да се забавляват. За мен е важно да вярвам в моя партньор. Двамата заедно ще извършим велики дела и ще посетим приказни места, Животът ни ще бъде непрекъснато предизвикателство, вечен стремеж към опознаване и усъвършенствуване.
ЖЕНА С МАРС В ЗНАК КОЗИРОГ
Аз съм жена с определени планове и цели, насочени към финансов успех и осигуреност. Може да изглежда материалистично, но нали всички имаме нужда от пари. Не се боя от работа и независимо от средствата, винаги постигам целите си. Работя сериозно, търпеливо и дисциплинирано. Сдържана съм, защото винаги оценявам ситуацията и изчаквам.
Мъдра съм от дете и зная, че най-добре се работи вътре в системата, като се приспособиш и запазиш статуквото. Уважавам хората с авторитет и искам да бъда авторитетна личност. Не се боя от дъното и съм готова да свърша и нужната черна работа. Работлива съм, но работя за себе си. Аз съм индивидуалистка и притежавам необходимата издръжливост, за да преодолея пречките и да стигна върха.
Ако се налага, аз ще се облека елегантно. В държанието си съм дискретна и строго етична. Понякога съм безкомпромисна и се държа почти като пуританка. Може би защото се боя от нищетата. Стремя се към успех, за да се чувствувам сигурна. Това ме кара да действувам, сякаш нямам нужда от никого — всъщност още от дете съм самостоятелна. Много се страхувам и внимавам да не ме пренебрегнат.
Търся мъж, който да се грижи за мен и да ме закриля, но ми е трудно да се отпусна и да го предразположа. Не обичам да съм зависима — това е ужасно. Обикновено се оказва, че съм най-компетентната личност и поемам цялата работа, докато другите наоколо се мотаят.
Харесвам силните мъже, които знаят как да се владеят и не губят самообладание в кризисни моменти. За мен е подходящ стабилен партньор с чувство за отговорност. Или някой мълчалив особняк, който обаче знае как да действува, ако се появят трудности. С такъв мъж се чувствувам напълно освободена, забравям всички задръжки и давам воля на чувствеността си. Тогава мога да разчитам на успех.
ЖЕНА С МАРС В ЗНАК ВОДОЛЕЙ
Свободата означава много за мен. Тя е основният ми мотивиращ фактор. Аз съм изявена индивидуалистка и мразя да ме командуват. Настроена оъм алтруиотично и поддържам идеите за благоденствието на човечеството. Презирам егоизма. Съвестна съм и смятам, че трябва съзнателно да изпълнявам задълженията си. Не е необходимо да бъда заставяна или подсещана. Обичам да анализирам своите и чуждите постъпки. Това ми дава предимство, защото умея да правя творчески разбор на събитията. Обичам сдържаните отношения и съчетавам интуиция и логика, за да подхраня своя интелект. Около мен всичко е наелектризирано. Огън без топлина. Мога да намеря задоволително обяснение за всяко явление, но не давам воля на чувствата си — те замъгляват разума. А именно разумът ни отличава от животните. Поради предразположението си към рационалното, аз мразя да избухвам. По-лесно се анализира ситуация, в която не си ангажиран лично.
Бедата е, че след като направя разбор и разгадая личността на един мъж, аз започвам да се отегчавам и съм готова за промяна: очаквам следващия екземпляр, с когото процесът ще започне от самото начало. Това е начин да се чувствувам свободна, а усещането за независимост ми е необходимо като въздуха, който дишам. Дори когато имам постоянен приятел. Ето защо се интересувам от разнообразието в сексуалния живот. Нямам нищо против свободните брачни връзки, безбрачните контакти, груповия секс, бисексуалността, хомосексуалността, асексуалността. Дори против колективния сексуален живот. Идеята за комуните ми допада, независимо дали водят групов интимен живот или са дали обет за въздържание и са се посветили на някоя религиозна идея. Приятно ми е да съм сред хора, пък било то и на минерални бани.
Харесвам необикновените мъже: гениите, бунтарите, идеалистите, борците срещу общоприетите канони и учените откриватели. Идеалният случай е да намеря мъж, който да притежава всички тези качества. Заинтригува ли първо ума ми, тялото ми само ще го последва. Мозъкът е моят най-чувствителен орган.
ЖЕНА С МАРС В ЗНАК РИБА
Аз съм романтична идеалистка. Имам нужда от вдъхновение за всяко начинание. Веднъж въодушевена, аз проявявам безгранична енергия. Вдъхновя ли се, за мен умора няма. Дори обикновените задачи ми изглеждат изпълнени със смисъл: ценя скромността, тя възвисява душата ми. Аз съм толкова чувствителна, че долавям като медиум всичко около себе си. Познавам много различни състояния на духа, защото се забравям в работата и в любовта. Мога да се отдам изцяло на някоя кауза или на любимия си. Не обичам конфронтацията и някои ме мислят за бездейна, но това е една пасивна съпротива. По-скоро бих предизвикала объркване и смут, отколкото да се боря с главата напред. Изплъзвам се и плувам в събитията като част от потока, който се спуска по хълма, залива пътя и блокира движението. Ето как се съпротивлявам, когато се наложи.
Животът никога не е като на длан. Той е изпълнен с условности и притворства, неясноти и полутонове. Аз намирам вярната посока по заобиколен път и предлагам интересни и оригинални решения. Добър стратег съм. Дори когато не действувам, аз бързо оглеждам и преценявам обстановката. Реагирам в зависимост от това, което ми подсказват интуицията и чувствата.
Еротиката ме интересува дотолкова, доколкото е поетична и загадъчна. Харесвам сексуалните стимули — сексапилно бельо, многозначителни погледи, омайващи ухания и звуци. Интимността ме привлича и не винаги съм твърде придирчива, особено ако съм си пийнала или съм превъзбудена. Увличам се по мъже, които отразяват моята чувственост — мили, внимателни кавалери, поети или музиканти. Идеалният мъж за мен е с голямо въображение. Неговите фантазии ме вълнуват и подсилват страстта ми — аз имам нужда да бъда въодушевявана. Често идеализирам любимия си. Но лошото е, че понякога съм сляпа за действителността. Трябва да внимавам дали човекът, когото смятам за магическа личност от световна величина, не е просто един алкохолик, завладян от кошмари, а не от истински прозрения. И все пак, ако той има нужда от мен, аз отново попадам в негова власт.
Извадката е от книгата "Планетите на Любовта " на М. Дж. Абади и Клодия Бейдър.Има я в
www.spiralata.netftp://