Здравей Гост

Парите в радикса

• 75 Отговора
  • 14702 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Парите в радикса
« -: Юли 11, 2011, 08:26:46 pm »
къде са? къде да ги търсим, източници, реализация, дом, планети, аспекти  :)

http://www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0

Re: Парите в радикса
« Отговор #1 -: Юли 11, 2011, 08:46:55 pm »
2/8 дом, 5/11 дом , планети в тях, управителите на домовете, аспекти към управителя, планета в дом,и купсидата на дома. 2 дом- парите, които сами изкарваме със собствен труд и умения , 8 - парите, които изкарваме или придобиваме благодарение на другите - нашите брачни и бизнес партньори. 5 дом - пари от спекулации, хазарт, от рискови начинания, 11 дом - парите изкарани от нашата кариера (2 от 10), или в резултат на изпълнение на нашите желания , или пък благодарение на спонсори, покровители и т.н.

« Отговор #2 -: Юли 11, 2011, 08:55:30 pm »
Интересна тема и определено има какво да се каже, ако ви интересува какво мислят индийците.  :)
Анализът на финансовото състояние далеч не е толкова лесен, какъвто може би изглежда на пръв поглед в западната астрология.  Доста повече са факторите, които се разглеждат, но мога да изброя най-важните.

2 и 11 дом се свързват с парите, а Юпитер е естественият сигнификатор на благосъстоянието.
Но докато по 2 дом са натрупванията, по 11ти са парите в движение, оборотът, вкл. и постъпленията (income, gains).

Така например, акцент върху 11 дом може да даде по-изразена склонност към натрупване или инвестиране на пари, особено ако участва и 2 дом (има и специални йоги - планетни комбинации), докато акцент върху 12 дом може да даде склонност към прахосване, разпиляване на средства и енергия - по този дом са загубите ни, в пряк и преносен смисъл - всичко, от което трябва или избираме да се лишим.

Парите или по-скоро това, което може да се придобие с тях, се свързват и с 4 дом - собствеността, движима (Венера) и недвижима (Марс). Сигнификатори на недвижимата собственост са Марс и Сатурн - те са т.нар. бхуми караки (бхуми - "земя"). И докато в западната астрология Венера е сигнификатор на парите, в индийската тя е просто вещоманка, т.е. за нея не са важни парите, е удоволствията/удобствата, които могат да се набавят чрез тях. Докато сигнификатор на парите като субстанция е Юпитер. По 8 дом са парите на партньора (2ри от 7ми) и наследствата, но и евентуалните проблеми с тях, тъй като можем да наследяваме не само чужди дивиденти, а и чужди дългове.

Също така има и специфични Лагни (производни Асценденти), които се използват за по-детайлен анализ на финансовото състояние на натива, както и за предсказване на евентуалните промени в него, но върху тях няма да се спирам тук, те имат отношение и към определянето на тайминга.

« Отговор #3 -: Юли 11, 2011, 09:12:40 pm »
тук според индийците има ли шанс за забогатяване :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Юли 11, 2011, 09:14:42 pm »
уха много сте бързи и изчерпателни

поради видими неуспехи в някои области ми се струва, че темата финанси ще е приоритетна

та значи е добре ако имам у11 във втори дом?  ;D

« Отговор #5 -: Юли 11, 2011, 09:18:55 pm »

Имаше доста такива комбинации - т.нар. Дхана йога, ако не греша.
Гледат се управителите на 2, 5, 11 дом, особено ако се съчетават с т.нар. Раджа йога, но е дълго за обяснение.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #6 -: Юли 11, 2011, 09:27:09 pm »

Имаше доста такива комбинации - т.нар. Дхана йога, ако не греша.
Гледат се управителите на 2, 5, 11 дом, особено ако се съчетават с т.нар. Раджа йога, но е дълго за обяснение.

до сега не съм имала много успехи във финансите, но не съм е и концентрирала в тази област, не е била важна..... ти горе долу ми знаеш историите, може би уран като уп. на 5 и намиращ се във втори е малефик в това отношение?

но когато имаш време можеш да по надраскаш нещо по общо за да могат всички да се наслаждават на познанията ти :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Юли 11, 2011, 09:37:06 pm »
Търсим ги в земните домове...,търсим осите 2-8ми....6-12ти ....и 10-ти дом....

« Отговор #8 -: Юли 11, 2011, 09:40:37 pm »
Марая, как тълкуваш 12 дом във връзка с парите... ???, че на мен  риби ,12 дом, и нептун  са ми едни "мъгляви"  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Юли 11, 2011, 09:48:35 pm »
Марая, как тълкуваш 12 дом във връзка с парите... ???, че на мен  риби ,12 дом, и нептун  са ми едни "мъгляви"  ;D

6-ти дом е дома на работата и ежедневието...,дом на задълженията...Предполага се повечето хора , не са се родили с наследства ;) , а работят за парите си. Здрав 6-ти дом гарантира сигурна работа с тригоналната връзка втори...това са заработените пари...В 12-ти дом е кашето...или кашираните/скътани/пари.... :)

« Отговор #10 -: Юли 11, 2011, 09:54:51 pm »
или от скрити дейности, незаконни, от алкохол, наркотици, лекарства  ??? ама пак според мен трябва да има някаква връзкаи със земните домове

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #11 -: Юли 11, 2011, 10:00:46 pm »
Марая, искаш да кажеш, че моя Марс в дева на к11 (упр. е Слънце на 11) тепърва ще се настройвам към трупане? очебийно е, че по даденост би трябвало да съм материалист - едва днес си дадох сметка за това, дори и идеята, че за мен парите са пътечка към свобода не е малък мотив :) дали точно Сатурновото не е причина да си давам сметка, че си прахосвам време и средства в пясъчни кулички? 

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Юли 11, 2011, 10:01:33 pm »
или от скрити дейности, незаконни, от алкохол, наркотици, лекарства  ??? ама пак според мен трябва да има някаква връзкаи със земните домове

Поне без акцентирани земни домове..или планети /управители , алмутени , сигнификатори/ е трудно...

А другото ;D ;) , ти го каза..аз потвърждавам...така е... ;)

« Отговор #13 -: Юли 11, 2011, 10:03:21 pm »
Не съм материалист, но подкрепям мнението, че парите (в днешното общество) осигуряват относителна независимост. От друга страна човек не може да печели парите си, оставайки независим от останалите, той е част от веригата.

По-интересна ми е разликата между човек, който иска да печели, и човек, който иска да получава. Според вас по какъв начин това може да бъде показано в радикса?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #14 -: Юли 11, 2011, 10:14:42 pm »
Марая, искаш да кажеш, че моя Марс в дева на к11 (упр. е Слънце на 11) тепърва ще се настройвам към трупане? очебийно е, че по даденост би трябвало да съм материалист - едва днес си дадох сметка за това, дори и идеята, че за мен парите са пътечка към свобода не е малък мотив :) дали точно Сатурновото не е причина да си давам сметка, че си прахосвам време и средства в пясъчни кулички?

Разбира се ...,възврата на Сатурн е преломен и показателен за много от вътрешните процеси , които протичат в нас...Освен това САТУРН ИСКА СИГУРНОСТ!Каквото и да си говорим НЯМА СИГУРНОСТ , АКО НЯМАШ СВОБОДАТА НА ПАРИТЕ....ПАРИТЕ СА СВОБОДА, ЛУКС , УДОВОЛСТВИЕ...ПАРИТЕ КУПУВАТ ПАРИ , ТЕ СА ЦЕННА СТОКА...САТУРН ИСКА ТОВА! СТАБИЛНОСТ И СИГУРНОСТ! ;D