Здравей Гост

Техники за синастрия Слънчева антисия- Solstice Points/Antiscia

• 20 Отговора
  • 7259 Прегледи
*

Неактивен Antena

• 1189
Gemini-Cancer
Leo-Taurus
Virgo-Aries
Libra-Pisces
Scorpio-Aquarius
Sagittarius-Capricorn

къде попадат в карата ви за всяка отделна планета, атероид или важна точка, къде са съответно прогресиите и транзитите, засягат ли ги и какво е проявлението?
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 03:17:31 pm от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Трудоемка работа..., няма ли калкулатор? ;D ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
да и за синастрия са много показателни, но и при преминаването на транзити и прогресии също.
примерно в солара ми сатурн и меркурий са в съвпад на 9 градуса от везни, а в риби на 21 градуса имам северен лунен възел..
сатурн и меркурий ще действат като при съвпад на техните транзити с възела.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Интересно... ??? , не съм ги гледала в този ред...
Всяка антисия има и анти-антисия... ::)...Тук как ги следим? ???

*

Неактивен Nova

• 304
да и за синастрия са много показателни, но и при преминаването на транзити и прогресии също.
примерно в солара ми сатурн и меркурий са в съвпад на 9 градуса от везни, а в риби на 21 градуса имам северен лунен възел..
сатурн и меркурий ще действат като при съвпад на техните транзити с възела.
Наистина главата те заболява докато ги сметнеш.Обаче защо са толкова съществени за синастрията??? И да разбирам ли, че градусите там следва да съвпадат, докато за транзити не?
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 03:45:56 pm от Nova »

*

Неактивен Antena

• 1189
в какъв смисъл градусите да съвпадат за синастрия, а за трназити - не..?

ако примерно ти имаш внера на 10- градуса от дева, а твоят партньор има слънце на 20 градуса от овен, това означава, че тези две планети във вашата синастрия ще действат като при съвпад..

*

Неактивен Nova

• 304
Да, това не можех да си обясня, благодаря ;D Мислех, че следва да фиксираш точката и така да я относеш към картата на другия

за синастрия признавате ли съвпад с фиктивна точка? слънцето на единия е антисия на мидпойнтата слънце/луна на другия например?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
за синастрия признавате ли съвпад с фиктивна точка? слънцето на единия е антисия на мидпойнтата слънце/луна на другия например?

Естествено...... ;D

ама каво значи, кой да каже....много малко инфо има за антисиите, а уж били важни

сетих се да отбележа за протокола  ;D че слънцето на мъжа ми е точна антисия на десц ми

Виждам, че в тази тема не е писано от доста време, но се зачудих- колко градуса признавате при съвпад.

В натала е ясно какви са антисните точки и е казано, че в антисните точки планетата действа все едно е там. Но в синастрията?
Примерно една мъжка луна в стрелец на 23 градуса е в антисен градус 7ми в козирог. Тя в 7ми градус действа все едно е там. Ако Слънцето на жената е в 9ти градус? Броите ли го като съвпад Слънце Луна?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Виждам, че в тази тема не е писано от доста време, но се зачудих- колко градуса признавате при съвпад.

В натала е ясно какви са антисните точки и е казано, че в антисните точки планетата действа все едно е там. Но в синастрията?
Примерно една мъжка луна в стрелец на 23 градуса е в антисен градус 7ми в козирог. Тя в 7ми градус действа все едно е там. Ако Слънцето на жената е в 9ти градус? Броите ли го като съвпад Слънце Луна?

За съвпад на светилата до 10* приемам.

*

Неактивен Antena

• 1189
ааа не!
тук не съм съгласна  ;)
при Solstice Points/Antiscia, такива огромни орбиси не биха били коректни изобщо..
макс градус, дори и той е много.