Здравей Гост

Показатели за астрология в натала

• 45 Отговора
  • 12413 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Домове 8, 9, 12-ти....Техните управители + планетите в домовете + аспекти....

Естествени сигнификатори Уран , Сатурн , Хирон.....

Имате ли предпоставка за изучаване и практикуване на астрология  в хороскопа?

*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Показатели за астрология в натала
« Отговор #1 -: Юли 13, 2011, 05:19:11 pm »
          Интересно, макар и да нямам време да се задълбавам в момента в моята карта по този въпрос ми изпъква тао-кръста между Меркурий Уран и Хирон, при все че Уран е най-високо поставената планета в 10-и дом в опозиция с Хирон в 4-ти и в същото време наталния Хирон в близнаци е в куинконс със Сатурн в Скорпион в 9-ти. А транзитният Хирон е ретрограден и е  около AC-то ми в опозиция към наталния Меркурий на трон в Дева. При все че и Уран е замесен със секстил към куспидата на 12-и и е управител на 12-и а от наталната си позиция в 10-и е в съвпад и с Марс в 9-и в стрелец.... А Плутон в последните градуси на везни в 8-ми с управител Венера в 7-ми в падение, отрицателно аспектирана:(  Хмм, Сатурн в секстил към Меркурий...
         А и продължавам да си разсъждавам около Уран и като замесен не само в астрологията, а като цяло в метафизичното и окултно ми се въртят разни откъслечни спомени от статии в главата  ???
         Толкоз засега, по-късно ще се задълбая още из моите разсъждения по въпроса  :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Юли 13, 2011, 05:29:29 pm »
При мен нещата изглеждат доста интересно... ;D

Управител на 8-ми е Луната , която е ситуирана в знак на своята екзалтация и е в тригон с Уран , секстил със Сатурн , секстил с Хирон и куинконс със слънцето. М/у упр. на 9-ти дом...-Слънце има каре със Сатурн...Куспидата на 9-ти и куспидата на 12-ти са в квадрат...Връзката м/у управителите /Плутон/ и Слънце е квадрат...Куспидата на 8-ми и 12-ти са в тригон....

В 12-ти дом имам Нептун , планети в 8-ми и 9-ти липсват...,но за сметка на това управителите са силно аспектирани , като луната е доминантна планета на картата...

« Отговор #3 -: Юли 14, 2011, 11:13:23 pm »
Здравейте аз съм нова вече писах по друга тема но сега ще се включа и в тази. Аз мисля, че имам показатели за занимания с астрология. Уран на 5 градуса от асц, върха на 6 дом водолей, юпитер в 8 дом силно аспектиран, черната луна на върха на 4 дом съвпад с неподвижната звезда толиман, меркурий ретро в тригон с уран и съм чела, че прогнозите се правят добре от хора с аспект между луна и сатурн при мен са в тригон.
И ще завърша така едно е да мислиш, друго е да е така и трето и четвърто да го направиш
Моля за вашето мнени

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #4 -: Юли 14, 2011, 11:32:31 pm »
Здравейте аз съм нова вече писах по друга тема но сега ще се включа и в тази. Аз мисля, че имам показатели за занимания с астрология. Уран на 5 градуса от асц, върха на 6 дом водолей, юпитер в 8 дом силно аспектиран, черната луна на върха на 4 дом съвпад с неподвижната звезда толиман, меркурий ретро в тригон с уран и съм чела, че прогнозите се правят добре от хора с аспект между луна и сатурн при мен са в тригон.
И ще завърша така едно е да мислиш, друго е да е така и трето и четвърто да го направиш
Моля за вашето мнени

Това за пръв път го чувам.  ::)

« Отговор #5 -: Юли 14, 2011, 11:56:31 pm »
И аз така съм чела, че Сатурн дава способности в областта на предиктивната астрология. Не без участието на Уран обаче.
Но силният Сатурн все още не е гаранция за висока познаваемост в прогнозите.
Има и нептунови астролози, които разчитат повече на интуицията и вродената емпатия, но имат проблем с аналитичната част, с концентрацията и, не на последно място, с аргументацията. Те намират своето призвание в психологическата астрология, в предиктивната са слаби.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Юли 15, 2011, 12:04:34 am »
И аз така съм чела, че Сатурн дава способности в областта на предиктивната астрология. Не без участието на Уран обаче.
Има и нептунови астролози, които разчитат повече на интуицията и вродената емпатия, но имат проблем с аналитичната част, с концентрацията и, не на последно място, с аргументацията. Те намират своето призвание в психологическата астрология, в предиктивната са слаби.

Аз от кои съм? ::) ???...Защото БОГ ми е свидетел, че не мога да се определя.... ::)

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #7 -: Юли 15, 2011, 06:17:09 am »

Аз от кои съм? ::) ???...Защото БОГ ми е свидетел, че не мога да се определя.... ::)

Предиктивната! :)
« Последна редакция: Юли 15, 2011, 06:29:59 am от Divna »

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #8 -: Юли 15, 2011, 06:28:58 am »

За Сатурн съм съгласна, но не бях чела, че в твърд аспект с Луна ще даде едни от най-добрите астролози.
Сега като се замисля познавам поне двама наистина добри астролози с голяма познаваемост, които в радикса си имат този аспект. Но пък и двамата астролози работят с уранови вълни.  Странно! Този аспект не е ли от значение за индийците, имайки предвид, че те не разглеждат планетите след Сатурн.::)
Според мен е важна познаваемостта, а не кой какъв метод използва.

« Отговор #9 -: Юли 15, 2011, 07:53:23 am »
за сатурн и луна логиката е следната, луната е събитието за което се прави прогноза а сатурн е времето. Сама си намерих логиката но съм го чела, че хората с такъв аспект правят точните прогнози. Колкото до нептун според мен всеки астролог трябва да го има силен в хороскопа моят лично е най-точният аспект на слънцето, което е в 5 дом, а лъв 12 дом.
Хубав и успешен ден на всички астролози и тези които обичат астрологията.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #10 -: Юли 15, 2011, 09:10:06 am »

Предиктивната! :)
и аз там те бутам :) ;D

« Отговор #11 -: Юли 15, 2011, 10:49:15 am »
За Сатурн съм съгласна, но не бях чела, че в твърд аспект с Луна ще даде едни от най-добрите астролози.
Сега като се замисля познавам поне двама наистина добри астролози с голяма познаваемост, които в радикса си имат този аспект. Но пък и двамата астролози работят с уранови вълни. 

Е, не е задължително аспектът да е твърд.
Но същата работа според мен върши и аспект Меркурий/Сатурн, ако няма Луна/Сатурн.
Аналогично - Луна/Уран и Меркурий/Уран.
Но пък може в една карта да има уранови аспекти, а роденият да не проявява никакъв интерес към астрологията, виждала съм такива случаи, дори когато аспектът е партилен (Уран не се свързва само с астрологията).
Силен Нептун е нужен за емпатия, интуиция, въображение, асоциативно мислене, обикновено присъства в картите на повечето астролози, но при предиктивните астролози той не е водеща планета, това имах предвид. Нептун в съчетание със сатурнови и уранови аспекти ще даде наистина добър астролог, но само с Нептун (без други компесаторни аспекти) едва ли ще стигнем по-далеч от психологията, а за психоанализа е нужен силен Плутон.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Юли 15, 2011, 12:47:27 pm »
Интересно ми е защо наистина в карти в които Уран е силно застъпен няма интерес към астрологията.... ::)
Имам такава карта...ще я кача по-късно....Стелиум в Близнаци , Уран във везни на тригон от стелиума.... ???

« Отговор #13 -: Юли 15, 2011, 01:03:07 pm »
с моя брат близнак имаме почти еднакви карти.
той не се интресува грам от астрлогия.
аз мисля, че се интресувам, доколкото мога да преценя  ;D
така, че не знам дали е само то картите и аспектите в тях..

Зависи колко минути разлика имате с брат ти.
Вероятно девети хармоник (навамша) си е казал думата, напълно възможно е при вас да са различни.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #14 -: Юли 15, 2011, 01:12:36 pm »
с моя брат близнак имаме почти еднакви карти.
той не се интресува грам от астрлогия.
аз мисля, че се интресувам, доколкото мога да преценя  ;D
така, че не знам дали е само то картите и аспектите в тях..

Много важни са домовете...и техните управители... ::)