Здравей Гост

Фазови планети по прогресии

• 11 Отговора
  • 3023 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Фазови планети по прогресии
« -: Юли 15, 2011, 09:17:02 pm »
Имате ли такива...?
Аз имам една Венера...,дето ми стопи живота....

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: Фазови планети по прогресии
« Отговор #1 -: Юли 15, 2011, 09:18:31 pm »
една нормална Венера, която от около 2г. вече не е чак толкова нормална  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Юли 15, 2011, 09:27:27 pm »

На колко тръгна ретро? ::) И нещо в любовната сфера....

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #3 -: Юли 15, 2011, 10:01:07 pm »

На колко тръгна ретро? ::) И нещо в любовната сфера....

стигнала до 8,5 във водолей .. сега върви обратно към сигурното козирог - станало е през 2009г. реално не съм усетила катаклизъм тогава, но то при моята венера нещата не стават изведнъж ;)

« Отговор #4 -: Юли 15, 2011, 10:22:09 pm »
Какво разбирата под фазови не разбирам въпроса

« Отговор #5 -: Юли 16, 2011, 02:01:26 pm »
моля някой да ми отговори не знам какво означава фазови планети

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #6 -: Юли 16, 2011, 02:07:51 pm »
фазови - движението - нормално или ретроградно

« Отговор #7 -: Юли 16, 2011, 02:24:15 pm »
Демек когато прогресивна планета обръща движението си? А вижте какво пише Левин:
Може да има случай, когато едновременно към планета има, и позитивен и нехармоничен аспект. Например секстил към наталната карта, а в прогресивната полуквадрат. Тук спазваме принципа: нито един аспект не се губи. Напр. имаме едновременно секстил и полуквадрат към венера. Наблюдаваме две тенденции през периода, активен емоционален живот, но няма да има пълна хармония. Кой аспект ще действа по-силно? В нашия случай мажорния-секстила принципно винаги действа по-силният аспект и тук емоционалният живот като цяло ще е хармоничен, но с напрежение/полуквадрата/.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #8 -: Юли 16, 2011, 02:35:44 pm »
да разбира се мажорния (зависи и от орбиса)
може външно човек да изглежда като със секстил, но вътрешно ниво да не го усеща така (и обратното де)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #9 -: Юли 16, 2011, 02:38:49 pm »
[
« Последна редакция: Юли 17, 2011, 12:17:31 am от Antena »

« Отговор #10 -: Юли 16, 2011, 07:09:08 pm »
имам венера - ретроградна е станала като съм била 3-4 годишна, след около 10 години ще стане пак директна по прогресия.

сатурн ми е ретро по натал, преди 5 години е станал директен по прогресия но нищо особено нямаше тогава, освен типичното за първи възврат на сатурн ;D

« Отговор #11 -: Юли 16, 2011, 07:30:34 pm »
Демек когато прогресивна планета обръща движението си? А вижте какво пише Левин:
Може да има случай, когато едновременно към планета има, и позитивен и нехармоничен аспект. Например секстил към наталната карта, а в прогресивната полуквадрат. Тук спазваме принципа: нито един аспект не се губи. Напр. имаме едновременно секстил и полуквадрат към венера. Наблюдаваме две тенденции през периода, активен емоционален живот, но няма да има пълна хармония. Кой аспект ще действа по-силно? В нашия случай мажорния-секстила принципно винаги действа по-силният аспект и тук емоционалният живот като цяло ще е хармоничен, но с напрежение/полуквадрата/.

Това е интересн въпрос.
Аз например имам секстил между венера и марс в натала, но по прогресии тези две планети са в квадратура и така ще си се движат доста години напред.. И не зная дали мога да считам за съвсем негативен този техен аспект... надявам се, че не :)
Ако по логика расъждаваме квадратурата е по-силен аспект, но все пак и секстила ще омекотява.