Здравей Гост

Афродизиаците

• 6 Отговора
  • 5327 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Афродизиаците
« -: Юли 18, 2011, 01:42:32 am »
Какво знаем за тях....Да поговорим... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: Афродизиаците
« Отговор #1 -: Юли 18, 2011, 08:42:57 am »
 ;D това е изкуство :)

Афродизиак произлиза от името на гръцката богиня на красотата, любовта и сексуалното привличане Афродита. (случайно да знаете, че римското й наименование е Венера  :confuse3:)

на първо място аз слагам шоколада
От както е познат се свързва с любов и романтика. Произлиза от южна америка. Майте го наричали „храна на боговете". Исторически данни сочат, че вождът на ацтеките Монтецума изпивал всеки ден по 50 чаши шоколад за подобряване на сексуалните възможности.
Днес се знае, че шоколадът съдържа фенилетиламин и серотонин, които са вещества за „добро настроение", а захарта помага за по-добро оросяване.  фенилетиламин и серотонин отключват хормона на щастието. Черният шоколад е прочут със със своето възбуждащо действие. Шоколадът създава чувство на еуфория, както когато сме влюбени. Освен по-горните съставки се знае, че шоколадът съдържа вещество имащо ефект както при марихуаната. Подобно на кофейна, то представлява невротрансмитер и се нарича анандамид. Състава му е твърде малък, за да ви надруса, но достатъчен да увеличи ефекта на удоволствието. Консумацията на шоколад не увеличава толкова самото желание за секс, колкото предразположеността да се изпита удоволствие от него.

после пикантните храни
Люти чушки
Консумацията на лютите чушлета предизвиква серия от физиологични реакции в организма ни изпотяване, учестяване на сърдечния ритъм и кръвообращението - всъщност почти всички пикантни храни имат същия ефект. Тези "симптоми" наподобяват тези по време на секс.  „Виновник" за тези „екстри" е веществото капасцин, което има и болкоуспокояващи свойства. Консумацията на люти чушлета може да причини и раздразнение в половите органи и пикочните пътища, наподобяващи усещанията при сексуална възбуда. Ето защо те все пак трябва да се слагат на масата преди желаната нощ в умерени количества.

и разбира се различните подправки
нещо, което в Българи ежедневно употребяваме -
Чесън
на Тибетските монаси е било забранено да влизат в манастир след консумация на чесън. Вярвало се, че той събужда страстите. Освен антибактериалното си действие, чесънът има и ускоряващо кръвообращението действие.

Ето още продукти, за които се твърди, че са афордизиаци:
Авокадо, Банани, Нар, Папая, Краставици, Лакрица, Сантела, Мандагора, Босилек, Кардамон, Шафран, Ванилия, Джинджифил, Индийско орехче, Анасон, Йохимбе, Пчелен мед, Скариди, иииии разбира се не на последно място Вино!

освен самите храни е важно как са приготвени те! как са комбинирани подправките и съставките, атмосферата на интимната вечеря играта и флирта по време на нея :)

после още

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Август 05, 2011, 02:54:30 pm »
Подценявате магданоза :)
ох, така е много храни са
ще пиша още - с по-конкретни рецепти и изобщо менюта... слабост ми е тази тема :))) за мен афродизиака си е като част от еротиката, в която съм влюбена

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Август 05, 2011, 04:15:02 pm »
Имаше една арабска салата с много ситно нарязани магданоз и домати - ядеш магданоз с домати, а не обратното :)
Банана също съм чувала, че има качества на афродизиак

Табуле...обожавам я....в нея има и булгур... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Август 05, 2011, 05:28:22 pm »
Имаше една арабска салата с много ситно нарязани магданоз и домати - ядеш магданоз с домати, а не обратното :)
Банана също съм чувала, че има качества на афродизиак

там където има витамини, захари или нерво-стимулиращи вещества се търси афродизиака :)  ;)

Марайче, давам ти домашно да мислиш за създаване на виртуална бибилиотека, където да се качват колеционирани книжлета :) това е извън темата за афродизиаците, но пък се преситих, че имам колекция книжки за тантра и ако не се лъжа в една от тях имаше глава за храната ;)  ;D

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #5 -: Август 06, 2011, 09:19:27 pm »
За афродизиак се считат още фурмите, ядките, хайверът, смокините. От подправките - целина, копър, карамфил, ванилия, шафран... :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Август 06, 2011, 09:47:30 pm »
Стриди...,казват , че действат на потентността при мъжете....

Не Ви ли прилиа на вулва? ::)