Здравей Гост

Самоиронията- Хирон или още нещо?

• 9 Отговора
  • 2818 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Самоиронията- Хирон или още нещо?
« -: Юли 18, 2011, 01:13:28 pm »
ето още една тема в стария форум за кратко споменахме тази способност. От къде идва там? Кой може да се смее сам на себе си, заради грешките които прави и кой не?  ;D

Аз лично приемам Хирон като един Иронист-Сатирист, той може така да ни се смее, че ум да ни се замъгли, може такава хубава карикатура да спретне че и Доньо Донев да му завиди, често историите с този кентавър са смешни, но често не виждаме смешното :) (едва след като отмине).
« Последна редакция: Юли 18, 2011, 01:47:57 pm от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Самоиронията
« Отговор #1 -: Юли 18, 2011, 01:25:10 pm »
ето още една тема в стария форум за кратко споменахме тази способност. От къде идва там? Кой може да се смее сам на себе си, заради грешките които прави и кой не?  ;D

Аз лично приемам Хирон като един Иронист-Сатирист, той може така да ни се смее, че ум да ни се замъгли, може такава хубава карикатура да спретне че и Доньо Донев да му завиди, често историите с този кентавър са смешни, но често не виждаме смешното :) (едва след като отмине).

Точно.... ;D

Направо ми е писнало от шегите му...,особено когато прави аспекти към личните ми планети...НО ЗА МЕН ХИРОН Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН И В ПРОГНОСТИКАТА И В АСТРО-ПРОФИЛА.... :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Юли 18, 2011, 01:27:59 pm »
спомням си една история наскоро, за една готина мацка, как се справя с ужаса от клаустрофобия - сигурна съм, че тогава ама никак не и е било смешно, но сега се смее с глас и сълзи на историята ;)  :-*

а да се присмееш на себе си не е лесно понякога :) хайде за дребните неща от типа "да се блъснеш в нищо неподозиращата маса ясно", но когато си сгазил лука... е малко по-трудно 

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #3 -: Юли 18, 2011, 01:28:36 pm »
за самоирония е нужен интелект, затова добре поставен меркурий според мен е определящ.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Юли 18, 2011, 01:33:32 pm »
за самоирония е нужен интелект, затова добре поставен меркурий според мен е определящ.

Аз нямам добре поставен Меркурий..., Ретрограден в Стрелец....квадратиран....е има взаимна рецепция с Юпитер....,но за сметка на това е добре аспектиран... ;D
Но , ако се разровиш из стария форум , ще прочетеш мненията на няколко съфорумки по отношение на моята самоирония.... ::)...Според мен добре и зле поставен е някъде в миналото....По-скоро интеграцията е важна.... ::)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Юли 18, 2011, 01:37:18 pm »
а дали Слънцето като виждане на АЗа?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Юли 18, 2011, 01:42:00 pm »

Търся само изявата по Слънцето....

За мен структурата на Космоса представлява фирма...

Слънцето е шефа...Луната е секретарката...Меркурий е търговски директор...и т.н. ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Самоиронията- Хирон или още нещо?
« Отговор #7 -: Юли 19, 2011, 01:56:53 pm »

Търся само изявата по Слънцето....

За мен структурата на Космоса представлява фирма...

Слънцето е шефа...Луната е секретарката...Меркурий е търговски директор...и т.н. ;D

:haha:

При мен Хирон е в квадратура към Слънцето, Меркурий и опозиция на Уран  ;D  ;D МОже би оставя своя отпечатък върху самоиронията  при мен ::)

« Отговор #8 -: Юли 19, 2011, 02:33:04 pm »
Умението човек да се самоиронизира изисква определено ниво на интелект, но също така да е успял поне отчасти да овладее егото си. Рядко съм виждала егоцентрик да се самоиронизира, освен ако и по този начин не се опитва да привлече внимание - от онези, които обичат да правят циркове.  8)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #9 -: Юли 19, 2011, 04:41:11 pm »
Умението човек да се самоиронизира изисква определено ниво на интелект, но също така да е успял поне отчасти да овладее егото си. Рядко съм виждала егоцентрик да се самоиронизира, освен ако и по този начин не се опитва да привлече внимание - от онези, които обичат да правят циркове.  8)

По мои скромни наблюдения върху няколко егоцентрични особи, които притежават завидно ниво на интелект нито една от тях не се справя със самоиронията и то ни най-малко  ;D  ;D