много е важно да имаш поне един "брат" адвокат (прокурор), "братовчед" данъчен, "леля" с медицина - шеговито де
все пак живеем в бг. (не знам как е в другите страни, но си мисля, че не е толкова набиващо се на очи и там е същото "кръстник" винаги си има и ще си има) и тук водеща роля са си връзките! дори и за най-елементарните неща - отиваш в съседната бакалия и защото еди кои си работи еди къде си и веднага получаваш най-доброто под щанда

и по отношение връзките все се чудя коя страна да заема - все пак лицемерно ще е да кажа, че трябва да сме като прословутата хАмерика, където съм 100% убедена, че важат същите правила като тук, но където смятаме, че няма връзки или че това е начина. Че при мен връзките работят много преди да знам какво съм - то не бяха ученически лагери, детски, най-добрите училища...

сега сама си създавам повечето връзки и твърдя, че от многото познати има хора, на които може да се разчита в доста екстремни ситуации, пък и дори само с оглед лека смяна на средата пак има подходящи ...
та мислите това е проява на 2-ри и 1-ви дом (и разбира се урп. на 5 и 11)?