Здравей Гост

Sic tranzit gloria mundi- искам да бъда залеза

• 7 Отговора
  • 4111 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Защо искам да бъда залеза..,не Ви ли е случвало никога...,да се вглеждате в изгрева и да искате да останете в него...Защо обичам залезите...,защото съм осъзнала , че всеки изгрев има своя залез...или защото след всеки залез следва изгрев...Или просто залеза е събрал мечтите на изгрева и искам да го съхраня...,да го пресъздам в стихове и спомени...в надежди и мечти...НЕ! -Без илюзии...просто така...на шега и завинаги...

Какво ми става и защо се случва.... :'( Малък ми е този свят...и да така е....поредния трафик , епизод...миг...изгрев и залез...,а в него е събрана болката на един живот...с любов...която пулсира и се стича по страните ми...нищо повече....ЖИВОТ! :)

Просто осъзнавам...,че съм есента...или нещо друго....Кой транзит ме кара да мисля така...,да вървя по едни парчета от огледала в които виждам размит образа си...сякаш нищо и никога не  е имало там...просто силуети...Пътуване към Нептун...с боси нозе...кръв и спомени за отминали любови....  Това за което мечтая, е това което сънувам. 

Просто ми се иска да потъна в лоното....,събрала слънчевите лъчи на уморените от ежедневието на Сатурн дни и да тръгна бягаща по вълните....,като дете....чиста , свободна и волна.... :)...като вятъра....,забравила за суетата и нейните посестрими...,да стигна най-дълбоката точка на океана...Марианската падина....и да потъна....в света на Нептун...в прегръдките на неговите студени вълни и красиви багри.... в свят различен от този....

Марианската падина е най-дълбокото известно засега място в земната кора.
http://www.infotourism.net/index.php?t=3920&m=2

Намира се на 11"21' сев. ш. и 142" 12' изт. д. в Тихия океан. Това e между Япония и Папуа Нова Гвинея - в непосредствена близост източно от Северните Мариански острови. Марианската падина е дълга 2000 км, като дъното й се намира на 6366.4 км от центъра на Земята.

http://www.top.bg/bg/article?id=11365&PHPSESSID=jbfjbetjab
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 02:42:16 am от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Sic tranzit gloria mundi- искам да бъда залеза
« Отговор #1 -: Юли 20, 2011, 02:41:00 pm »
Кой е транзита който ме прави дива и щастлива? ::) :'(

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #2 -: Юли 20, 2011, 02:49:29 pm »
Гледам, че транзитния Нептун се движи към квадратура спрямо възлите... И на мен ми действа така..  ;) Обаче трябва да има и нещо друго..  ::)  ???

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Юли 20, 2011, 02:51:06 pm »
Гледам, че транзитния Нептун се движи към квадратура спрямо възлите... И на мен ми действа така..  ;) Обаче трябва да има и нещо друго..  ::)  ???

По-скоро към асц/дсц...,с възлите при мен е 4-ри градуса..... ::)
Хирон ще да е.... :thinking:

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #4 -: Юли 20, 2011, 03:02:41 pm »

По-скоро към асц/дсц...,с възлите при мен е 4-ри градуса..... ::)
Хирон ще да е.... :thinking:
Да, наистина - Хирон е в точна квадратура с възлите...  :-[ Обаче всичко, написано по - горе е съвсем по Нептун... Нали някои хора усещат транзита му и по - рано...  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Юли 20, 2011, 03:06:36 pm »
Не знам...,все пак това е Нептун...Много трудно се разпознава...и не всеки го разпознава...
Днес имам точен куинконс на тр.марс към нат. нептун.... :'(...може би...затова се връщам назад...В натала м/у двете планети има секстил...едната е упр. на ИЦ, другата на 5-ти дом и съуправител на асц....
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 03:22:06 pm от Марая »

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #6 -: Юли 20, 2011, 03:18:20 pm »
Не знам...,все пак това е Нептун...Много трудно се разпознава...и не всеки го разпознава...
Днес имам точен куинконс на тр.марс към нат. нептун.... :'(...може би...затова се връщам назад...В натала м/у двете планети има секстил...едната е упр. на ИЦ, другата на 2-ти дом и съуправител на асц....
Не знам... Аз харесвам Нептун, но всеки го възприема различно... Вчера прочетох една мисъл, съвсем по Нептун - Съдбата ни, сърцето и домът на нашето създание са в безкрайността и само там. Хареса ми....  :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Юли 20, 2011, 03:27:44 pm »
Днес имам точен куинконс на тр.марс към нат. нептун.... :'(...може би...затова се връщам назад...В натала м/у двете планети има секстил...едната е упр. на ИЦ, другата на 2-ти дом и съуправител на асц....
Не знам... Аз харесвам Нептун, но всеки го възприема различно... Вчера прочетох една мисъл, съвсем по Нептун - Съдбата ни, сърцето и домът на нашето създание са в безкрайността и само там. Хареса ми....  :)

При мен е доста силен , защото е аспектиран...и защото упр. ИЦ....Просто полудявам....,особено когато става дума за аналогии по нептун...от страна на близки хора.... :41: