Здравей Гост

Самотен или Сам и астрологическите предпоставки

• 15 Отговора
  • 4049 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Все си мисля , че Сатурн съвпад с Луна носи самота....Дали обаче няма и нещо друго....

Как мислите? Познавате ли хора живеещи в самота ? Имате ли впечатления от картите...Аз правя разлика м/у двете състояния...самотен и сам....Какво предполага сам? ::)

Според мен да си сам е избор, а самотен съдба. Кардано за самотата казва: Луната съвпад със Сатурн или крайно наранена от него, при жените  изгоряла планета  или силно наранено Слънце в Телец. Това което съм наблюдавала в живия живот, че даже и добрите аспекти на Луната  към Сатурн дават самота.

Луна в съвпад със Сатурн и Кету дава стремеж към изолация, а често и самота. Другият вариант е Луна в съвпад с Кету и в опозиция със Сатурн. Но зависи от целия хороскоп и в кой знак/дом попада Луната. Нерядко в картите на жени, които на пръв поглед всичко си имат или се стремят да го демонстрират, а вътрешно са самотни и неудовлетворени, я има тази конфигурация.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
А луна в твърд аспект Уран? ::)

А луна в твърд аспект Уран? ::)

Не е задължително. Но по принцип (според знака на Луната) може да даде по-чести промени в настроенията, което е предпоставка за по-трудно постигане на синхрон в отношенията с партньора, може би по-трудно се нагаждат спрямо друг човек такива Луни и самите те могат да създават впечатление за капризни и понякога ексцентрични.

Приложената карта е на самотна жена - така биха я определили повечето хора, но всъщност тя си е самодостатъчна, може да живее сама без да се чувства самотна.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Защо ли забелязвам в картите на самодостатъчните все по-често Лунасъвпад Нептун.... ::)

Аз имам Луна в съвпад със Сатурн. Не съм си самодостатъчна, имам нужда от близки хора, но съм малко сухарка отреме навреме. Казвам отвреме навреме защото все пак съм Стрелец с асцендент Овен и огънят си казва думата, слава богу! Определено понякога имам нужда да съм сама. Тогава страдат близките ми, които усещат, че не са особено желани наоколо. Досега не съм била самотна, освен в редки  моменти. Дано не се случи да бъда и занапред.

*

Неактивен tanya

• 917
Защо ли забелязвам в картите на самодостатъчните все по-често Лунасъвпад Нептун.... ::)
Мисля, че не само при съвпад. Аз имам квадратура Луна / Нептун и често изпитвам нужда да остана насаме със себе си...

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Луната ми е в квадрат с Уран..., че и Слънце, но не смятам че съм само достатъчна  :o , може би тригонът й към Юпитер и Плутон смекчава малко?

според мен има значение в коя част на картата - под или над хоризонта попадат личните планети, повечето планети под хоризонта предполагат една по - интровертна личност, а над хоризонта - екстравертна....

*

Неактивен Alric

• **
  • 51
Аз съм си напълно самодостатъчен  ;D .
Луната ми е в лъв, в 11ти дом, няма аспекти с Уран и Нептун и прави биквинтил със Сатурн.Имам 5 планети под хоризонта и 5 над
хоризонта, като повечето лични са над хоризонта.
« Последна редакция: Юли 24, 2011, 11:22:15 pm от Alric »

*

Romantica

"По-добре сама със себе си, отколокото сама сред други."  :)
от една Луна (У5) в риби, 12 дом| секстил Нептун (У1), биквинтил Сатурн (У11)

Самотният човек е сам и според мен е въпрос на избор и ако избере да е сам, то има причина... Но от друга страна, човекът е  социално животно и не е създаден да живее сам... Ако се замислим обаче човек се ражда и умира сам... Така че самотата е част от Пътя... ;D

[quote
Аз съм си напълно самодостатъчен  ;D .
Луната ми е в лъв, в 11ти дом, няма аспекти с Уран и Нептун и прави биквинтил със Сатурн.Имам 5 планети под хоризонта и 5 над
хоризонта, като повечето лични са над хоризонта.

[В коя част се намира управителят на хороскопа?
« Последна редакция: Юли 25, 2011, 09:57:32 am от liamfieta »

Мисля, че и аз съм си самодостатъчна, от малка съм израстнала така... Но когато съм сама, не се чувствам самотна, просто от време на време имам нужда да се дистанцирам, за "да се вслушам в тишината", да си презаредя батериите, така да се каже...
Стремежът към изолация и отричане на потребността от социални контакти не ми е присъщ, просто всички контакти се пресяват през много фина цедка и малцина минават бариерата, а и не държа на количеството.  :)

*

Неактивен kokolino

• 1019
        Ако погледнем от друга гледна точка можем да потърсим причините за самодостатъчност и в хора с голямо и много силно завишена егоцентричност  ::)
       Макар че мен не ме учудва чак дотолкова, че съвпад на Луна с Нептун може да е предпоставка за самодостатъчност, особено в пуснатата карта, където този съвпад се случва в Скорпион  ;D