Здравей Гост

Потентността - бог Поревит и мъжката карта

• 13 Отговора
  • 4632 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Поревит (още Поренут, Порват, Прове) — славянски бог на дърветата, плодородието, мъжката оплодителна сила и сексуална потентност. Той е символ на мъжкото начало в зачеването на нов живот, покровител на мъжкото семе и по асоциация — на растителните семена. Името му може да се интерпретира като Плодовит, Богат на семе.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%82

Та къде е в натала потентността.... ;D :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Потентността - бог Поревит и мъжката карта
« Отговор #1 -: Юли 25, 2011, 07:46:20 pm »
Бившия ми мъж има най-кривия Марс...Хем е на трон защото е в скорпион...хем е наранен от всякъде...,да има един тригон с меркурий...,но смея да твърдя , че е много плодовит ;D...Просто пича е изключителен в правенето на деца...Това , което не мога да му отрека ...качествения материал.... ;D

« Отговор #2 -: Юли 25, 2011, 08:45:23 pm »
По аналогия с жените, където се гледа Луната за плодовитостта, дали не трябва да погледнем Слънцето при мъжа - освен това то е естествен сигнификатор на децата..... ???

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Юли 25, 2011, 08:49:49 pm »
По аналогия с жените, където се гледа Луната за плодовитостта, дали не трябва да погледнем Слънцето при мъжа - освен това то е естествен сигнификатор на децата..... ???

За потентност /ХУЕНТНОС/ :rakeattack: :haha: гледам Марс и Плутон....

« Отговор #4 -: Юли 25, 2011, 09:02:52 pm »
 :-[ , способността да прави секс един мъж (неговата физическа възможност) с която свързвам аз планетите Марс и Плутон, еднозначна ли е с неговата плодовитост(създаване на потомство).Всъщност семенната течност на мъжа от коя планета се управлява?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Юли 25, 2011, 09:06:26 pm »
:-[ , способността да прави секс един мъж (неговата физическа възможност) с която свързвам аз планетите Марс и Плутон, еднозначна ли е с неговата плодовитост(създаване на потомство).Всъщност семенната течност на мъжа от коя планета се управлява?

Различни източници и различни мнения...Аз я приемам по Плутон.... ;D

« Отговор #6 -: Юли 25, 2011, 09:06:29 pm »
За оценка на либидото и потентността гледам комбинация от фактори.
Марс за нагона, Слънцето и Юпитер за плодовитостта в мъжка карта. Според индийците силата на семето се определя от Слънцето и Венера.
А Марс, Венера и Луна символизират всичко онова, което ни "вдига" (важи и за двата пола) и събужда желанията ни.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #7 -: Юли 25, 2011, 10:29:55 pm »
 ;D и какво ако има съвпад Слънце Юпитер и голям тригон (пристрастно си заплювам огнен) между Венера, Марс, Луна - няма ставане от кревата и излизане от родилното  ;D

а за жената 5 и 2-ри дом не са ли от значение за плодовитостта - например при кофти аспект между управителите не дава ли по-слаба плодовитост, нежелана (според планетите)

« Отговор #8 -: Юли 25, 2011, 10:55:42 pm »
някъде съм срещала, че за жената до 30 години се гледа Венера, след 30 -Луна. Също така 4 и 5 дом - планети, управители и аспекти..

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #9 -: Юли 25, 2011, 11:51:07 pm »
някъде съм срещала, че за жената до 30 години се гледа Венера, след 30 -Луна. Също така 4 и 5 дом - планети, управители и аспекти..
Значи аз да бързам докато е време да си родя второ дете, щото Венера ми е в Телец - добре, ама Луната в Дева...  ::)  ;D

« Отговор #10 -: Юли 26, 2011, 12:35:15 am »
Според  руски автор, не му знам името обаче, потентността при мъжете се определя от Венера и Луната и го обяснява човекът :

"Кстати, некоторые говорят, что потенция в карте мужчины - это Марс. Ничего подобного! Марс - это мышцы, а мужской половой орган - это пещеристое тело, пучок кровеносных сосудов. Вот и получается, что потенция мужчины - это когда кровеносные сосуды (Венера) наполняются жидкостью (Луна). Потенция в гороскопе мужчины - это Венера и Луна. Импотенция, к слову, лечится виагрой, которая является сосудистым (Венера), а не мышечным, препаратом. Кстати, злоупотребление виагрой приводит к инсульту, опять же сосудистая проблема."

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Юли 26, 2011, 12:45:26 am »
Според  руски автор, не му знам името обаче, потентността при мъжете се определя от Венера и Луната и го обяснява човекът :

"Кстати, некоторые говорят, что потенция в карте мужчины - это Марс. Ничего подобного! Марс - это мышцы, а мужской половой орган - это пещеристое тело, пучок кровеносных сосудов. Вот и получается, что потенция мужчины - это когда кровеносные сосуды (Венера) наполняются жидкостью (Луна). Потенция в гороскопе мужчины - это Венера и Луна. Импотенция, к слову, лечится виагрой, которая является сосудистым (Венера), а не мышечным, препаратом. Кстати, злоупотребление виагрой приводит к инсульту, опять же сосудистая проблема."

Дааа..,за Венера...знам... ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #12 -: Юли 26, 2011, 09:34:53 am »
         Трябва да се обърне внимание на Плутон и Венера в случая за мен  8) Марс по-скоро го свързваме с мускулната система, включаеше и половия мускул при нас мъжете, ама не и в смисъла на плодовитост, а в друг по-скоро ;D  ;D

« Отговор #13 -: Април 11, 2014, 01:16:35 pm »
Не го намирам в астрото :( Под кой номер е там?