Здравей Гост

Да бъдеш почтен в един непочтен свят - все едно да плюеш срещу вятъра

• 33 Отговора
  • 6576 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Изуми ме една реплика ....на едно известно екранно лице...участник в ТВ шоу....
Всеки ден в продъльение на седмица или някакви дни , участниците сами се оценяват...гостувайки си и така в края на седмицата най-добре оценения печели...Цяла седмица *героя* е дал на всички от участниците от десетобалната система най-ниската оценка единица...И така тази вечер констатира факта:- ЦИТИРАМ....

АЗ СЪМ ГАДНО КОПЕЛЕ...,ВСИчКО МИ ХАРЕСВАшЕ , НО ТАКА СЕ БОРЕХ ЗА ПОБЕДАТА...ВСЪщНОСТ ТАКА Е И У НАС..,ТАКА Е И В ЧУЖБИНА...АКО ИСКАШ ДА СПЕЧЕЛИШ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ГАДНО КОПЕЛЕ И ЛИЦЕМЕР.....

И май е прав.... :'(

*

Неактивен Deter

• 201
 Това е неговото виждане.
 Това е неговия свят, аз не съм му го поръчвала, съответно той ще си плати сметката  ;)
 Светът е толкова почтен колкото си го направим  :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Това е неговото виждане.
 Това е неговия свят, аз не съм му го поръчвала, съответно той ще си плати сметката  ;)
Светът е толкова почтен колкото си го направим  :)

Ми ето го резултата...Явно такъв сме го направили.... ;D

*

Неактивен Deter

• 201
 Лично аз предпочитам да мисля, че всеки дълбоко в себе си е добър, почтен и т.н.

Притча на индианците чероки

Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.
Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:
- И кой вълк побеждава?
- Този, когото нахраниш. – отговорил старият чероки.

И в тоз ред на мисли, всеки отговаря за своя избор.

Изуми ме една реплика ....на едно известно екранно лице...участник в ТВ шоу....
Всеки ден в продъльение на седмица или някакви дни , участниците сами се оценяват...гостувайки си и така в края на седмицата най-добре оценения печели...Цяла седмица *героя* е дал на всички от участниците от десетобалната система най-ниската оценка единица...И така тази вечер констатира факта:- ЦИТИРАМ....

АЗ СЪМ ГАДНО КОПЕЛЕ...,ВСИчКО МИ ХАРЕСВАшЕ , НО ТАКА СЕ БОРЕХ ЗА ПОБЕДАТА...ВСЪщНОСТ ТАКА Е И У НАС..,ТАКА Е И В ЧУЖБИНА...АКО ИСКАШ ДА СПЕЧЕЛИШ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ГАДНО КОПЕЛЕ И ЛИЦЕМЕР.....

И май е прав.... :'(

Гледах го и аз - прозвуча ми гениялно точно казано за нашата действителност - това върви - тарикатщината

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Лично аз предпочитам да мисля, че всеки дълбоко в себе си е добър, почтен и т.н.

Притча на индианците чероки

Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.
Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:
- И кой вълк побеждава?
- Този, когото нахраниш. – отговорил старият чероки.

И в тоз ред на мисли, всеки отговаря за своя избор.

Това с вълците е старо колкото света...,децата ми го знаят наизуст...Лошото е , че клише къща не храни...,а и с клишета не живеем...За мое най-голямо съжаление...НАЙДЕН...беше прав.... :( 
« Последна редакция: Юли 29, 2011, 11:13:24 pm от Марая »

*

Неактивен Deter

• 201
 Все пак съм оптимист, не всичко е загубено  :-*

Моето мнение е - всичко е загубено - за нормалните люде.Оцеляват тези които действат по принципа на Нейден / той успя да направи едно нагледно послание в ефир/ - поне в БГ

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!

Моето мнение е - всичко е загубено - за нормалните люде.Оцеляват тези които действат по принципа на Нейден / той успя да направи едно нагледно послание в ефир/ - поне в БГ

За жалост ДА....,права си...Наталия.... ;)

*

Неактивен Deter

• 201
 Не гледам TV, всичко загубено може да бъде намерено  :)

Не гледам TV, всичко загубено може да бъде намерено  :)
ами гледай :)-за да си наясно какво се случва около теб :)Мисля,че е много лесно да си оптимист изолорайки се от всичко което се случва около теб в действителност.......но  това е въпрос на избор естествено ;D

*

Неактивен Deter

• 201
 Не очаквам от телевизията да науча какво става около мен  :)
Това е и причината да не гледам TV

А откъде?кажи и ние лаиците да се възползваме :)

*

Неактивен luchia

• 114
А! Телевизията ли вече изчерпва нашия свят и мироглед?!
Някой има съмнения колко манипулирани са средствата за масова комуникация, или какво?!  :D

Но все пак - Детер и Наталия - говорите за малко или много, но различни неща.

И да - животът в многопластов. В страната на чалгата и безхаберието, макар и с много усилия, може да съществува и друг живот и той да бъде различен и необременен от масово-случващото се. Слава Богу!!!
« Последна редакция: Юли 30, 2011, 10:39:27 am от luchia »

А! Телевизията ли вече изчерпва нашия свят и мироглед?!
Някой има съмнения колко манипулирани са средствата за масава комуникация, или какво?!  :D

Но все пак - Детер и Наталия - говорите за малко или много, но различни неща.

И да - животът в многопластов. В страната на чалгата и безхаберието, макар и с много усилия, може да съществува и друг живот и той да бъде различен и необременен от масово-случващото се. Слава Богу!!!

Да - и моята мечта е да оттегля - както казваш - ама не става :)как да се оттегля от опашките по институциите,по болниците,по съдилищата,по пътищата,как да се оттегля от бюрокращината,от шуробаджанащината,от рушветчииството,от безхаберието от Апатията във всичко до което се докоснеш в тази държава,как да се оттегля от мрачните,озлобени хора по улиците,магазините,трамваите?
Оттеглям се като стоя в този форум - с надеждата планетите да ми поднесът приятно преживяване и подарък - така се оттеглям :)