Здравей Гост

Сънувах сини рози

• 15 Отговора
  • 18829 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Сънувах сини рози
« -: Юни 21, 2011, 02:48:33 pm »

Сънувах отново сини рози.... ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Сънувах сини рози
« Отговор #1 -: Юни 21, 2011, 03:14:06 pm »
Намирам съня си за повтарящ се... :)
Случвало ли Ви се е да сънувате такива повтарящи се сънища? ::) ???
Дали всъщност те не се случват..,за да ни покажат , че нещо все още не е довършено и завършено....

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Юни 21, 2011, 06:38:58 pm »
 ::) непрекъснато сънувам, дори си "манипулирам" сънищата, толкова са много и различни, сюжетни пъстри, но рядко им отдавам тълкувателно значение - за мен са си времето, когато мога да си разказвам приказки :), на сън всичко е възможно и защо не нали в това е чара да сънуваш

не знам какво означават сини рози :(

но като дете честно сънувах, че падам от балкона.. всъщност от къде ли не :) а ужким нямам страх от високо, все се събуждах след падането, сега рядко ми се случва да сънувам с този сюжет..

« Отговор #3 -: Юни 21, 2011, 09:23:08 pm »
Аз не съм имала повтарящи се сънища, но съм имала предсказателни. Определено вярвам, че сънищата носят послания.
За сините рози...
Според Дако Розата "олицетворява, както е известно, красотата, но и отвореното към бъдещето съвършенство и разгръщането на личността. Розата е женски символ и може да се отнесе към скъпоценния  камък (вижте тази дума в речника) или към Анимата. Скъпоценният камък се появява обикновено в големите сънища, които бележат важен етап на промяна и енергетично „центриране" на личността. Тези сънища показват, че Азът „излиза от пашкула си". Скъпоценният камък има символика, сходна с тази на огъня заради своя блясък и топло лъчение."
Синьото разширява пространството и е цветът на хоризонтите. Както и на духовното....Все в сънищата синьото може да е символ на философските истини и на метафизичните изследвания.
Fairy, падането се свързва с връщане към себе си, търсене на собствения ни център. Може би си се намерила, за това не сънуваш падания :)

*

Неактивен luchia

• 114
« Отговор #4 -: Юни 21, 2011, 11:10:27 pm »
Честит нов дом на всички!  :-*

Ето и моят опит с повтарящите се сънища...
Само първо да отбележа, че въпреки, че можем да стъпим на общоприетите тълкувания, смятам, че всеки сам трябва да разчита сънищата си. Също си мисля, че някой/нещо там знае много добре какъв език разбираме и съответно ни "прожектира" правилното филмче, което да разгадаем :)

С летенето насън и аз имам опит, но други 2 са ми по-красноречиви.
Единият е, че съм си вкъщи и съм заключила вратата, която по-късно намирам широко разтворена и това всява ужас и паника у мен по време на съня.
След известно време разбрах, че не съм затворила "вратата" на иначе приключила връзка. Там още ме държеше нещо...
Когато го надживях, сънищата спряха.

И 2-ят сън:
Преди 2 месеца сънувах, че най-близката ми приятелка има рак - някъде в рамките на торса.
Потиснах съня, макар и силно да ме обезпокои.
След около месец сънувах досущ същия сън, което е прецедент за мен, защото серийните ми сънища досега са носители на една и съща информация, но не са визулно едни и същи...
Най-тревожното е, че самата ми приятелка има сънища, които заедно разтълкувахме, че може би означават точно това.
Аз не й казах за своите сънища. Опитвам се да я побутна да си направи изследвания, но дали за това говорим вобще?!

Имате ли идеи?

А сините рози....
На моят сънищен език бих ги превела като нещо изкуствено и синтетично. Като нещо, което е било истинско, ама вече не е толкова... Зависи много и от самия контекст. Марая, как го тълкуваш ти?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Юни 21, 2011, 11:42:08 pm »
Добре дошла Лучия ! Радвам се , че те срещам тук...Харесва ми името ти...специално е...

Сините рози за мен са много ценен подарък...ДА,знам ...,че са изкуствени..,но носят красота и усещане за простор и синева... ;D
В реала съм получавала такива букети..., в съня...си преди много време ...повече от 6 месеца...след този сън се случиха събития извън мен..,разбирай...моя контрол и време...Интересно е , че имах и пророчески сън след него... :P :o
А в моята къща сме сънувачи... :-[ И да ти кажа...очаквам пророчески сън.... :)

*

Неактивен luchia

• 114
« Отговор #6 -: Юни 22, 2011, 12:26:55 am »
Пожелавам ти го скоро!... Този - пророческият...
Усещането след като се събудиш и си сънувал такъв сън е невероятно  :72:

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #7 -: Юни 22, 2011, 08:23:17 am »
Fairy, падането се свързва с връщане към себе си, търсене на собствения ни център. Може би си се намерила, за това не сънуваш падания :)

Благодаря. Като се сетя усещането да падаш, дори и на сън не е от най-приятните, но пък от много време не съм сънувала това. Възможно е да е това, което казваш, не знам дали съм се намерила дано да е така.

Иначе вече писах, рядко отдавам някакво значение на сънищата си, по-скоро съм използвала такива за мотив за разкази, а в бъдеще и за се надявам да не са само инцидентни.

един от малкото опити да записвам :)

" Нежна нощта галеше стъклата на прозореца. Луната надничаше палаво и ми се смееше гальовно. Уморена от дългия ден се бях отпуснала в меките завивки. Клепките ми лениво наблюдаваха сивите сенки по стените. Мисля, че бях заспала, когато то се появи. Едно изключително нежно и ефирно създание. Създание бяло като най-бялото мляко, светещо като най-чистия сняг, но не онази заслепителна белота, а една спокойна, някак си прозрачна. То ми се усмихваше както се майка се усмихва на новороденото си бебе - нежна и пропита с огромна любов усмивка. Всъщност създанието много приличаше на човек, но не беше нито жена, нито мъж - просто и двете. Фигурата му изваяна, грациозна, красива, нито много слаба, нито много пълна. Походката въздушна и лека, като на най-добрата балерина. Тя или той се доближи сякаш плувайки в пространството до моето легло. Усмивката му беше още по-нежна и още по-любяща. Меката бяла светлина още по-мека. То протегна нежната си ръка. Аз му подадох моята. Кожата му бе по-мека и от кожата на новородено. Имах чувството, че се докосвам до сатен или не до приятно вода, вода, която е твърда. С другата си ръка нежно погали бузите ми, кожата му бе по-студена от моята - стайна температура. Очите ни се срещнаха. Какъв поглед само! В него се виждаше всичко, което може да се види в очите на малко дете, онази чистота, която никога през живота си никои не е виждал - очи безбрежни като най-голямото море, очи просторни като гледка от най-високият връх. Аз говорих с него! Говор без да се издаде нито един звук, говор без нито една двусмислица, всичко бе с картини и чувства. Той ми "каза" да се изправя. Аз станах. Въпреки, че бях много изморена от училище не чувствах никаква умора сякаш съм спала повече от ден. Огледах се. Стаята ми бе тиха, дори кучета и късни трамвай не се чуваха както обикновено. Обърнах се. Аз спях на леглото. Малко се изплаших осъзнавайки, че това не е нормално, рязко го погледнах. Той само се усмихна, разбрах, че не е нередно това, което виждам и, че това е само сън, че не трябва да се страхувам, нито от него, нито от мрака, нито от спящото ми тяло.
            Хванал ме за ръка той ме поведе на някъде. Вратите не ни трябваха, защото стените сякаш ги нямаше. Сякаш се реехме като птици във въздуха, но всъщност вървяхме. Сградите не се виждаха, не се виждаше и земята, но като се оглеждах на около се виждаха множество светлинки, едни по-малки, други по-големи, не знам от къде знаех, че това са спящите хора. Всички те уморени почиваха, за да посрещнат сутринта свежи и отпочинали.
            Не вървяхме много дълго. Пред нас се появи една сграда, но що за сграда бе това. Бяла, мраморно бяла, сякаш имаше стени, но нямаше стени, сякаш имаше прозорци, но нямаше прозорци. Той ми показа входа. Той нямаше правоъгълна форма както имат нашите врати, не съвсем не беше кръгъл. Преградата му бе нещо като перде, но толкова ефирно, че имах чувството, че мога да гледам през него, но не можех. Влязох. Вътре имаше една голяма зала. Толкова голяма, че не можех да видя края й. Опитах се да стисна по-силно ръката на моя водач, но него го нямаше, беше си отишъл. Знаех, че не бива да се страхувам, но все пак малко си ме беше страх. Вървях и разглеждах стените по-които на пръв поглед нямаше нищо, но в същото време по тях бяха изрисувани най-красивите картини, които изобразяваха най-чудните поляни и планини, палави поточета, безкрайни океани, чуруликащи птички, шарени пеперуди играещи си с най-прелестните цветя ... Забелязах, че не съм сама. Стаята бе пълна с хора. С хора бели като мрамор, но като мрамор от най-нежна коприна. Нежни, бели хора. Никога не бях виждала толкова красиви хора, толкова ефирни, толкова меко бели. Всичките имаха високи нито много слаби, нито много дебели фигури. Повечето бяха много по-високи от мен. Всичките бяха облечени в нещо като роби, но изтъкани от най-мекият и хубав плат - сякаш тъкачите са използвали вода вместо конци. Имаше и жени и мъже, но не както ние ги възприемаме, не просто се знаех, че са. Имах усещането, че ги познавах от някъде, но от къде ли? Всички те толкова много си приличаха, но аз ги различавах, бяха и толкова различни. Те си говориха, но не с думи, а сякаш с очи, с погледи изпълнени с толкова много смисъл и знание, с толкова много ... В техните очи се виждаше всичко, което може би аз исках да видя. Те сякаш много ми се радваха, гледаха ме с толкова обич, обич, която не може да се сравни с нито една любов, която ние познаваме, погледи с толкова много нежност и ласкавост, с толкова много белота, с толкова много сияние, но и някак си пропит с болка и тъга. Те ми разказваха, неща, но не мога да си спомня нито една тяхна думичка, а тогава знаех всичко. Докато бях в техните прегръдки, без изобщо да ме докосват ми бе толкова приятно, спокойно сякаш това бе най-прекрасния миг. Миг, в които времето не означаваше нищо, миг в които нищо нямаше значение, но миг които значеше много. В един момент ми се прииска да остана за винаги тук и никога да не се връщам в къщи. Точно в момента, в които тази мисъл се прокрадна в главата ми се появи моя водач. Той нежно ме хвана за ръката. И ме изведе бързо от великолепната зала. Не исках да тръгвам, но той ме държеше здраво с нежната си ръка. Вървяхме бързо, много по-бързо, от колкото на идване. Светлинките на заспалите хора не се виждаха. Виждаха се грозните панели, мръсните улици, заспалите дървета. Почти за миг нахлухме в почти светлата ми стая. Аз си бях в леглото. Той за миг приседна на ръба на кревата ми и се загледа в грижовно в мен сякаш чакаше да заспя. Погали нежно разпилялата се коса, а после и челото ми. Стори ми се, че кожата му бе много по-топла от преди...
Събудих се от звъна на часовника ми. Вече беше сутрин. Не след дълго и аз излязох. Цял ден си мислех за чудния сън и чаках по-бързо да дойде вечерта изгарях от нетърпение да видя отново новите си приятели..." ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Юни 22, 2011, 08:53:59 pm »
Сини рози..... ::) предложение за брак.... :haha:

*

Неактивен luchia

• 114
« Отговор #9 -: Юни 23, 2011, 09:15:35 pm »
Честито!!!!!
А ти какво отговори?  ;)

Исках само да продължа за серийните сънища.
Един много натрапчив от дълго време ми беше, че загубвам свое много ценно бижу, което не мога да намеря - я обици, я колие...
В съня си изпадах в паника, че то сигурно се е търкулнало случайно някъде под някоя мебел и никога няма да го открия.

Е, днес ги загубих всичките - след като някой така любезно разби апартамента ни  >:(

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #10 -: Юли 06, 2011, 06:05:50 pm »

Какво символизира синята роза
Според известния зад граница справочник “Rose Color Meanings”, синята роза означава мистерия или нещо желано, но недостижимо. Тя може да подскаже на човека, за когото е предназначена, нечии силни и изпепеляващи, но несподелени чувства.
Откъде да купим синя роза
Много цветарски магазини предлагат сини рози, които сами по себе си са бели рози, оцветени със синя боя. Тези цветя не се срещат в природата, макар че японски учени наскоро успяха да отгледат такава роза, която вече се предлага на пазара в Япония.
Как бялата роза става синя
В розите липсва пигментът delphinidin, който е причината за оцветяването на цветята в сини нюанси. Японските учени използват трицветни теменуги и перуники (и двата вида съдържат delphinidin), за да създадат 100 % естествен син пигмент във венчелистчетата на розата.
Значение на синята роза
Когато сините рози стават популярни в Америка, все повече цветари започват да създават т.нар. “патриотични” букети (комбинация от бели, сини и червени рози). Сгодените двойки започват масово да избират синия цвят като водещ нюанс на сватбената им церемония и по този начин синята роза намира място в различни декорации. Новата мания не подминава и бременните жени - бебешките партита за момченца не минават без сини рози.
Как сами да си направим синя роза
Капнете няколко капки синя боя за сладкиши или яйца във ваза с вода. Потопете розата, която предварително сте подрязали с около 2 см, оставете да престои известно време и извадете - вече имате синя роза.
Интересни факти за синята роза
Синята роза става много популярна за отрицателно време и е разбираемо, че започва да се налага и като търговска марка. Цветарски магазини, хотели, даже и звукозаписна компания носят името „Синя роза”. Едноименната книга на Gerda Weissmann Klein разказва историята на дете с умствени проблеми.

« Отговор #11 -: Септември 25, 2011, 08:15:10 pm »

Благодаря. Като се сетя усещането да падаш, дори и на сън не е от най-приятните, но пък от много време не съм сънувала това. Възможно е да е това, което казваш, не знам дали съм се намерила дано да е така.

Иначе вече писах, рядко отдавам някакво значение на сънищата си, по-скоро съм използвала такива за мотив за разкази, а в бъдеще и за се надявам да не са само инцидентни.

един от малкото опити да записвам :)

" Нежна нощта галеше стъклата на прозореца. Луната надничаше палаво и ми се смееше гальовно. Уморена от дългия ден се бях отпуснала в меките завивки. Клепките ми лениво наблюдаваха сивите сенки по стените. Мисля, че бях заспала, когато то се появи. Едно изключително нежно и ефирно създание. Създание бяло като най-бялото мляко, светещо като най-чистия сняг, но не онази заслепителна белота, а една спокойна, някак си прозрачна. То ми се усмихваше както се майка се усмихва на новороденото си бебе - нежна и пропита с огромна любов усмивка. Всъщност създанието много приличаше на човек, но не беше нито жена, нито мъж - просто и двете. Фигурата му изваяна, грациозна, красива, нито много слаба, нито много пълна. Походката въздушна и лека, като на най-добрата балерина. Тя или той се доближи сякаш плувайки в пространството до моето легло. Усмивката му беше още по-нежна и още по-любяща. Меката бяла светлина още по-мека. То протегна нежната си ръка. Аз му подадох моята. Кожата му бе по-мека и от кожата на новородено. Имах чувството, че се докосвам до сатен или не до приятно вода, вода, която е твърда. С другата си ръка нежно погали бузите ми, кожата му бе по-студена от моята - стайна температура. Очите ни се срещнаха. Какъв поглед само! В него се виждаше всичко, което може да се види в очите на малко дете, онази чистота, която никога през живота си никои не е виждал - очи безбрежни като най-голямото море, очи просторни като гледка от най-високият връх. Аз говорих с него! Говор без да се издаде нито един звук, говор без нито една двусмислица, всичко бе с картини и чувства. Той ми "каза" да се изправя. Аз станах. Въпреки, че бях много изморена от училище не чувствах никаква умора сякаш съм спала повече от ден. Огледах се. Стаята ми бе тиха, дори кучета и късни трамвай не се чуваха както обикновено. Обърнах се. Аз спях на леглото. Малко се изплаших осъзнавайки, че това не е нормално, рязко го погледнах. Той само се усмихна, разбрах, че не е нередно това, което виждам и, че това е само сън, че не трябва да се страхувам, нито от него, нито от мрака, нито от спящото ми тяло.
            Хванал ме за ръка той ме поведе на някъде. Вратите не ни трябваха, защото стените сякаш ги нямаше. Сякаш се реехме като птици във въздуха, но всъщност вървяхме. Сградите не се виждаха, не се виждаше и земята, но като се оглеждах на около се виждаха множество светлинки, едни по-малки, други по-големи, не знам от къде знаех, че това са спящите хора. Всички те уморени почиваха, за да посрещнат сутринта свежи и отпочинали.
            Не вървяхме много дълго. Пред нас се появи една сграда, но що за сграда бе това. Бяла, мраморно бяла, сякаш имаше стени, но нямаше стени, сякаш имаше прозорци, но нямаше прозорци. Той ми показа входа. Той нямаше правоъгълна форма както имат нашите врати, не съвсем не беше кръгъл. Преградата му бе нещо като перде, но толкова ефирно, че имах чувството, че мога да гледам през него, но не можех. Влязох. Вътре имаше една голяма зала. Толкова голяма, че не можех да видя края й. Опитах се да стисна по-силно ръката на моя водач, но него го нямаше, беше си отишъл. Знаех, че не бива да се страхувам, но все пак малко си ме беше страх. Вървях и разглеждах стените по-които на пръв поглед нямаше нищо, но в същото време по тях бяха изрисувани най-красивите картини, които изобразяваха най-чудните поляни и планини, палави поточета, безкрайни океани, чуруликащи птички, шарени пеперуди играещи си с най-прелестните цветя ... Забелязах, че не съм сама. Стаята бе пълна с хора. С хора бели като мрамор, но като мрамор от най-нежна коприна. Нежни, бели хора. Никога не бях виждала толкова красиви хора, толкова ефирни, толкова меко бели. Всичките имаха високи нито много слаби, нито много дебели фигури. Повечето бяха много по-високи от мен. Всичките бяха облечени в нещо като роби, но изтъкани от най-мекият и хубав плат - сякаш тъкачите са използвали вода вместо конци. Имаше и жени и мъже, но не както ние ги възприемаме, не просто се знаех, че са. Имах усещането, че ги познавах от някъде, но от къде ли? Всички те толкова много си приличаха, но аз ги различавах, бяха и толкова различни. Те си говориха, но не с думи, а сякаш с очи, с погледи изпълнени с толкова много смисъл и знание, с толкова много ... В техните очи се виждаше всичко, което може би аз исках да видя. Те сякаш много ми се радваха, гледаха ме с толкова обич, обич, която не може да се сравни с нито една любов, която ние познаваме, погледи с толкова много нежност и ласкавост, с толкова много белота, с толкова много сияние, но и някак си пропит с болка и тъга. Те ми разказваха, неща, но не мога да си спомня нито една тяхна думичка, а тогава знаех всичко. Докато бях в техните прегръдки, без изобщо да ме докосват ми бе толкова приятно, спокойно сякаш това бе най-прекрасния миг. Миг, в които времето не означаваше нищо, миг в които нищо нямаше значение, но миг които значеше много. В един момент ми се прииска да остана за винаги тук и никога да не се връщам в къщи. Точно в момента, в които тази мисъл се прокрадна в главата ми се появи моя водач. Той нежно ме хвана за ръката. И ме изведе бързо от великолепната зала. Не исках да тръгвам, но той ме държеше здраво с нежната си ръка. Вървяхме бързо, много по-бързо, от колкото на идване. Светлинките на заспалите хора не се виждаха. Виждаха се грозните панели, мръсните улици, заспалите дървета. Почти за миг нахлухме в почти светлата ми стая. Аз си бях в леглото. Той за миг приседна на ръба на кревата ми и се загледа в грижовно в мен сякаш чакаше да заспя. Погали нежно разпилялата се коса, а после и челото ми. Стори ми се, че кожата му бе много по-топла от преди...
Събудих се от звъна на часовника ми. Вече беше сутрин. Не след дълго и аз излязох. Цял ден си мислех за чудния сън и чаках по-бързо да дойде вечерта изгарях от нетърпение да видя отново новите си приятели..." ;D
   Много интересен сън наистина. Това е наистина от твой минал живот, сигурна съм в това.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Октомври 16, 2011, 02:08:02 pm »
знаеш ли, че сините рози били символ на желание за свобода и независимост  :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #13 -: Октомври 16, 2011, 02:43:37 pm »
знаеш ли, че сините рози били символ на желание за свобода и независимост  :-*

Красота... :-*

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #14 -: Октомври 16, 2011, 02:58:00 pm »
и аз наскоро го научих... нали си има тълкуване по подарени цветя :)