Здравей Гост

Луната в натала

• 36 Отговора
  • 7770 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Луната в натала
« -: Август 02, 2011, 11:07:17 am »
може би вече има тема

луната се свързва преди всичко с майчинското (женското) начало. Луната определя образа на майката и по-късно и самата майка.
Според някои автори тя управлява и сънищата - С нея се асоциира египетската богиня на нощта Изида, в древна Гърция – богинята на отразената светлина Селена, а впоследствие – Артемида, сестра на бога на слънцето и светлината Аполон.
Според даоизма Луната се отнася към принципа ИН.
Тя е символ на  чувствителността, емоционалността, свързва се и с интуицията (аз лично съм с малко задръжки тук), възприемчивост, впечатлителност, подсъзнание...

сега сте вие - конкретика домове, знаци, аспекти, как се проявява ;) как я усещате, къде се явява като слабо или силно място

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Луната в натала
« Отговор #1 -: Август 02, 2011, 12:47:18 pm »
Луна в телец , в тригон с Марс , Плутон, Уран , МЦ....
В секстил с ИЦ и Сатурн...полукаре с Юпитер и много широка опозиция с Нептун....

Силно интегрирана и аспектирана.... ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #2 -: Август 02, 2011, 01:08:46 pm »
         Натална Луна в Лъв, за съжаление в 6и дом се е намърдала  >:( С тригони към Уран и MC, квадрат Сатурн, квадрат и половина с Юпитер, доста точен квинтил към Плутон  ;D
         Виж, доколко ми управлява сънищата е спорен момент, тъй като аз нищо не си спомням (или много рядко си спомням по-точно) когато сънувам  8)

*

Неактивен Alric

• **
  • 51
« Отговор #3 -: Август 02, 2011, 01:38:01 pm »
На мен  Луната ми е в лъв, в 11ти дом, управлява 10ти, аспектите й са секстил с Венера, квадрат с Плутон и биквинтил със Сатурн.
Не я усещам като слабо място, макар че като се има предвид, че Слънцето ми е в дева, а асцендента е във везни, от време на време се получават разни вътрешни противоречия, но те не са кой знае какъв проблем.

*

Неактивен danni

• 477
« Отговор #4 -: Август 02, 2011, 02:38:04 pm »
Луна в сtrелец/ 4 дом, квадратури към Уран и Плутон, широк съвпад с IC и Марс, куйнконс с Юпитер и тригон към Хирон.... много силно влияние

« Отговор #5 -: Август 02, 2011, 03:26:16 pm »
Луната ми е във везни във втори дом. Владея дипломацията, макар и на селско махленско ниво. Мисля да отворя ангенция за женитби на попрезлели индивиди, все пак венера ми е в съвпад със сатурн и правят тригон към луната.

« Отговор #6 -: Август 02, 2011, 03:33:03 pm »
Луна в сtrелец/ 4 дом, квадратури към Уран и Плутон, широк съвпад с IC и Марс, куйнконс с Юпитер и тригон към Хирон.... много силно влияние
Дани имало ли е раздяла в детството ти и наранявания?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Август 02, 2011, 05:01:39 pm »

Не бива да забравяме и лунната фаза...на раждането си.... :)

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #8 -: Август 02, 2011, 07:11:21 pm »
Луната ми е в Телец в шести дом, опозиция на Слънце и Мерк, куинконкс с Марс, тригон с Уран . Много съм грижовна,интуитивна,   обичам на близките ми хора да им е добре, да са нахранени, гледани, да им е уютно.  Дори да нямам пари, винаги ще намеря начин да подсигуря хората, които обичам, дори с цената на моя комфорт. Това, последноно, не зная дали е от 6-ия дом или от опозицията със Слънцето. Понякога ми писва, заричам се, че вече няма да съм толкова всеотдайна, но пак продължавам постарому.:)

« Отговор #9 -: Август 02, 2011, 07:28:18 pm »
Моята луна е в последна четвърт. Лиз Грийн я оприличава с луната в козирог, опитна в светски неща, рефлективна и малко цинична, защото е преминала пълния стадий и смила целия опит, за да го конкретизира.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #10 -: Август 02, 2011, 10:02:11 pm »
        А аз да питам къде най-добре мога да проверя лунната фаза в момента на раждането, че ми е малко мътна и кървава тази работа  ;D

*

Неактивен danni

• 477
« Отговор #11 -: Август 02, 2011, 10:10:48 pm »

Дорарайков, раздяла в кайв смисъл? До 17 години имах чудесно детство и юношество. Наранявания в изобилие- колене, лакти и пукната глава...щастливо детство с игри на воля.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Август 03, 2011, 09:49:41 am »
        А аз да питам къде най-добре мога да проверя лунната фаза в момента на раждането, че ми е малко мътна и кървава тази работа  ;D

мисля, че в повечето астро програми го има, също и в астро кома съм мяркала
тук намерих един сайт, където ги има http://www.lunarium.co.uk/calendar/ - малко им бяга точността при нощните раждания.. гледаш предишния ден ;)

аз съм 7-8 лунен ден, нарастваща :))))

наскоро ме попитаха как бих изтълкувала Луна в 9-ти дом и връзката с майката, как бихте тълкували вие?
« Последна редакция: Август 03, 2011, 10:33:13 am от Fairy »

« Отговор #13 -: Август 03, 2011, 11:07:20 am »

Дорарайков, раздяла в кайв смисъл? До 17 години имах чудесно детство и юношество. Наранявания в изобилие- колене, лакти и пукната глава...щастливо детство с игри на воля.

За изобилието от екстремни ситуации най-вероятно е виновен уран. Моята първа учителка по астрология защитаваше теорията, че нещата могат да се променят при занимания с астрология.
А за раздялата търся литература.

« Отговор #14 -: Август 03, 2011, 12:37:43 pm »
Луна - последна четвърт в стрелец в 6 дом.Съвпад юпитер и марс.Много бях импулсивна ,но вече това го отработих и си останах само леко припряна :)Обичам нещата да стават бързо,самата аз съм доста динамична.Обичам комфорта и гледам да си го създавам.Обичам да се грижа за някого - да му е добре.Имала съм и все още имам домашни любимци - които  считам за част от семейството ми.Работила съм различни професии,както и пред публика