Здравей Гост

• 5 Отговора
  • 2169 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
 :) една от най-често употребяваните думи в астрологията, но аз не знам нейното значение. Преди години свързвах Кармата с нещо лошо - задължение, принуда, неизбежност.. сега не съм убедена, че това описание винаги има – заряд.

какво разбирате вие под думите Карма и Кармично?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Карма
« Отговор #1 -: Август 04, 2011, 05:47:53 pm »
Карма е причина+действие+следствие...
Разграничаваме няколко вида карма...Или натрупана карма в инкарнациите , реализирана карма и онази която сеем ежедневно...Всяка наша мисъл е карма , защото мисълта има форма и се материализира в мига в който е произведена...Просто една верижна реакция...В този смисъл от астрологическа гледна точка отговора се търси в Луна- отключва кармата , Сатурн-зрялата карма и Нодална ос- кармата с която идваме и която трупаме...Мисля , че Плутон има много силно присъствие в кармичните теми , като планета , която трансформира или освобождава индивида..... :)

*

Romantica

« Отговор #2 -: Август 04, 2011, 06:07:33 pm »
Много интересно  :)

А, знаейки всичко това за
Цитат
Луна- отключва кармата , Сатурн-зрялата карма и Нодална ос- кармата с която идваме и която трупаме... Плутон - планета, която трансформира или освобождава индивида
можем ли да разчетем кармата в хороскопа, която носим от предишни реинкарнации или се явява като мисия невъзможна и все остава нещо за следващото прераждане, като един кръговрат - поставено е началото и няма край...  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Август 04, 2011, 06:16:46 pm »
Много интересно  :)

А, знаейки всичко това за
Цитат
Луна- отключва кармата , Сатурн-зрялата карма и Нодална ос- кармата с която идваме и която трупаме... Плутон - планета, която трансформира или освобождава индивида
можем ли да разчетем кармата в хороскопа, която носим от предишни реинкарнации или се явява като мисия невъзможна и все остава нещо за следващото прераждане, като един кръговрат - поставено е началото и няма край...  ::)

Точно това е задачата на индивида в това му съществуване...Да намери баланса , да се освобождава от зрялата карма и да не сее нова.... :)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Август 04, 2011, 08:18:29 pm »
точно за това пуснах темата, често толкова пъти казваме "възлите са кармични" , "сатурн е карма"....., но рядко си задаваме въпроса защо я има тази карма, какво трябва да направим за "задачата", какво да не/мислим, не/правим, как може да се коригира лоша карма (следствие на минало, сегашно.. за бъдеще няма да изпадам в тази абстракция)

но по-практичното - ето например не мога да си обясня защо лунните възли (и ис в частност), са в квадратура със Зрялата карма Сатурн - какъв е смисъла? да се създаде стабилна основа за нещо или да спира.. надявам се ме разбирате :)

някъде бях срещала, че Драконик е един вид отражение на това, до което сме стигнали в предишния живот, от него биха могли да се открият някои от въпросите, които задавам малко по-горе
само за лека справка (аз също не съм много на ясно как работи този Драконик) - той е почти същото домово положение на планетите, но в различни знаци ;)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #5 -: Август 05, 2011, 09:24:44 am »
         Първосигнално се сещам чувайки карма за израза "Който сее ветрове ще пожъне бури"  :)
         Интересно ми е, че доста малко хора знаят и са наясно, че техните страдания не са случайни, масовото разбиране е - защо на мен, каква е тази работа сега и не се замислят за по-дълбокия смисъл на нещата :) Наистина много често се среща разбирането, че кармата е наказание, нещо негативно, но аз бих се придържал тук към будистките разбирания, че идеята на кармата е да поддържа природното равновесие и да привежда събитията в синхрон. И най-общо кармата сама по себе си е действие, както и тя поражда действие  8) Или да погледнем от любима моя физична гледна точка - нищо в природата не се губи, само видоизменя формата си  ::)