Здравей Гост

Прогресии

• 121 Отговора
  • 31765 Прегледи
*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Прогресии
« Отговор #105 -: Февруари 10, 2012, 09:40:01 pm »
Бърз въпрос,просто сега тотално се обърках, та прогресиите имат ли отношение с транзитите, може ли прогресивна планета да прави аспект с транзитна?

чакайте малко  ::)
разбира се, че се гледат аспектитие на транзитните планети към прогресивните и към наталните в същото време.
но не всички аспекти са от особено значение, това е друг въпрос..
аз гледам основно твърди аспекти, особено на бавни планети към прогресивни и натални.

Антена, аз казах, че аспекти има, но лично аз не ги гледам и изследвам, не ги и интерпретирам. :) Предполагам ти гледаш аспекти на транзитиращите планети след Юпитер или след Сатурн, но аз не ги ползвам тези аспекти към прогресивните планети. Все пак има изключително много прогностични техники, някои основни, както и голям набор от допълващи такива, всеки сам си преценява какво да ползва, кое му допада и в кое вижда полза и може реално да интерпретира...

как така не гледаш транзитите на планетите към прогресиите... ::)
недей, моля те, не е сериозно това което казваш....
 8)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #106 -: Февруари 10, 2012, 09:51:44 pm »
,
« Последна редакция: Февруари 10, 2012, 09:54:00 pm от Antena »

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #107 -: Февруари 10, 2012, 09:53:22 pm »
Антена тъкмо реших, че съм наясно  ::) в крайна сметка има ли съвпад между прогресивна Луна на 23 градуса във везни и транзитен Сатурн на 29 там?

Аз не бих го отчела в момента съвсем като съвпад, но ще се засекат, Сатурн е ретрограден и през пролетта ще имат съвпад действително. Трябва да видиш какво ти аспектира тогава прогресивната Луна, за да е по-пълна картината..

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #108 -: Февруари 11, 2012, 07:36:38 am »
         Е Антена, именно - аз не смятам на този си етап от трупане на знания и някакъв практически опит в астрологията, че съм сериозен в прогностичните техники...  ;D
         P.S. Гледам и ги поглеждам като сега се задълбавам, ама кой да се замисли преди да пише...
« Последна редакция: Февруари 11, 2012, 07:50:18 am от kokolino »

« Отговор #109 -: Февруари 11, 2012, 09:08:05 am »
благодаря ви за разгорещената дискусия и на двамата  8) логично е смесване на различни прогностични методи да не ползотворно, но тъй като става въпрос за прогресивна Луна, която според доста автори говори всичко реших, че този транзитен Сатурн няма да е безобиден там  :thinking: Луната е У6 в натала, а човекът не може да си намери удовлетворяваща го работа от почти година, сега дори е безработен ...реших, че може би има връзка с това..
Антена тъкмо реших, че съм наясно  ::) в крайна сметка има ли съвпад между прогресивна Луна на 23 градуса във везни и транзитен Сатурн на 29 там?

Аз не бих го отчела в момента съвсем като съвпад, но ще се засекат, Сатурн е ретрограден и през пролетта ще имат съвпад действително. Трябва да видиш какво ти аспектира тогава прогресивната Луна, за да е по-пълна картината..

« Отговор #110 -: Април 19, 2012, 02:01:52 pm »
струва ми се че имаше тема само за прогресивните новолуния но не я намирам....и покрай новолунието на Марая се подсетих, че моето всъщност ще е в съвпад с наталния хирон в 9-ти дом. какво означава според вас това? във форума на астрокома са писали за разни хора, дето...абе лоши работи са им се случвали при съвпад на пр. луна с хирон, пък какво остава за пр. новолуние?!

« Отговор #111 -: Септември 01, 2012, 01:30:47 pm »
Имам едно запитване относно движение на прогресивна куспида на съответния прогресивен дом. Забелязах че в момента прогресивен  К3 и съответно К9 са в анаретен градус -29-ти. 3-ти дом скоро ще премине във Водолей, а 9-ти в Лъв, понеже не става въпрос за смяна на знак на главните оси-АЦ/ДЦ и МЦ/ИЦ, се чудех какво значение се дава ако друга ос в картата смени знак, както в моя случай.

В момента се наблюдава същата такава смяна на знаци, но в дирекционната ми карта-дир. АЦ преминава в Стрелец- дир. ДЦ Близнаци; 3-ти както при прогресиите минава във Водолей-9-ти в Лъв. Всичко е на 29 градуса и някакви минутки, съвсем малко остава до 0 градус!

Изследвали ли сте подобна промяна във вашите карти, дали дава събитийност?
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #112 -: Септември 01, 2012, 01:54:52 pm »
Имам едно запитване относно движение на прогресивна куспида на съответния прогресивен дом. Забелязах че в момента прогресивен  К3 и съответно К9 са в анаретен градус -29-ти. 3-ти дом скоро ще премине във Водолей, а 9-ти в Лъв, понеже не става въпрос за смяна на знак на главните оси-АЦ/ДЦ и МЦ/ИЦ, се чудех какво значение се дава ако друга ос в картата смени знак, както в моя случай.

В момента се наблюдава същата такава смяна на знаци, но в дирекционната ми карта-дир. АЦ преминава в Стрелец- дир. ДЦ Близнаци; 3-ти както при прогресиите минава във Водолей-9-ти в Лъв. Всичко е на 29 градуса и някакви минутки, съвсем малко остава до 0 градус!

Изследвали ли сте подобна промяна във вашите карти, дали дава събитийност?

Най-чувствителните неща в картата са куспидите на домовете. Търси аспекти от тях към натални планети и аспекти към други натални и прогресивни куспиди.

« Отговор #113 -: Септември 01, 2012, 02:07:28 pm »
Марая, а какво ще рече смяна на знак на прогресивна К4 ще влиза евентуално в Козирог ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

« Отговор #114 -: Септември 01, 2012, 02:28:18 pm »
Благодаря Марая!
Сега ще ги изследвам по-подробно дали правят аспекти към натални и прогресивни планети и куспиди, и дали получават такива!

Елфидка, примерно К3 28 години е бил в Козирог, но идва момент в който достига до знака след него и следователно сменя знак. В прогресии и дирекции се движат не само АЦ и МЦ, но и всички останали куспиди и все някога трябва да сменят знак. В един човешки живот даден куспид май не може да смени повече от 3-4 знака обаче ;) Зависи и от градусите на куспида на самия дом. Например, при мен АЦ е в 26 градус Везни, съответно още докато съм била съвсем малка прогресивен К1 от Везни е минал в Скорпион.
If you stay by my side
We can rule the world

« Отговор #115 -: Септември 01, 2012, 02:41:36 pm »
Благодаря ти Майско цвете за включването,
но моето питане е свързано със значението на смяната на знака - ясно обстоятелсвата по 4 дом ще се променят, ми е нужно тълкуването на това ......

« Отговор #116 -: Септември 01, 2012, 02:57:42 pm »
Благодаря ти Майско цвете за включването,
но моето питане е свързано със значението на смяната на знака - ясно обстоятелсвата по 4 дом ще се променят, ми е нужно тълкуването на това ......

Сори Елфидка, не съм разбрала правилно въпроса ти!

Аз потърсих инфо за натални куспиди в съответните знаци, за да добия представа горе-долу какво може да се очаква от смяната, съответно четох за Лъв на К9 и за Водолей на К3. Сега докато ровех из нета, попаднах и на книгата на Каръл Рашмън в която тя описва точно смяната на знак на куспиди по прогресия. Гледам че нарича оста 3-9, ос на Ума, на духовно развитие и пътувания, но ние си го знаем това. Казва че при смяна на знак на К, трябва да погледнем новите знаци в които навлизат куспидите и да търсим проява по техните характеристики. Както каза и Марая, има още по-голямо значение ако при смяната на знака има аспекти към или от натална планета, тогава е по-лесно да се определи естеството на евентуалното събитие, докато куспидите са все още в анаретни градуси в стария знак -29, или на нулев градус в новия знак.

Понеже те интересува конкретно 4-ти дом, за 4-ти/10-ти Рашмън казва следното:  " Дом Куспиды четвертого и десятого домов — это родительская ось, ось авторитетных фигур, а также ось дома и карьеры. Перемены работы, продвижение по службе, переезды, репутация в обществе, изменения в жизни родителей указываются поведением этих куспид на карте прогрессии." (Цитат от книгата на Рашмън- " Изкуството на Предсказателната Астрология")
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 03:06:21 pm от mayflower »
If you stay by my side
We can rule the world

« Отговор #117 -: Септември 01, 2012, 03:14:25 pm »
Много интересно :) Благодаря ти  ;)

« Отговор #118 -: Април 19, 2013, 10:36:53 am »
Какво може да даде тригон на прогресивен МЦ с натален и прогресивен плутон?

Дали не е шанс за голямо издигане?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #119 -: Април 19, 2013, 12:55:00 pm »
Какво може да даде тригон на прогресивен МЦ с натален и прогресивен плутон?

Дали не е шанс за голямо издигане?

Като нищо...В кой знак? ::)

Къде е Юпитер? По прогресии и аспекти...