Благодаря ти Майско цвете за включването,
но моето питане е свързано със значението на смяната на знака - ясно обстоятелсвата по 4 дом ще се променят, ми е нужно тълкуването на това ......
Сори Елфидка, не съм разбрала правилно въпроса ти!
Аз потърсих инфо за натални куспиди в съответните знаци, за да добия представа горе-долу какво може да се очаква от смяната, съответно четох за Лъв на К9 и за Водолей на К3. Сега докато ровех из нета, попаднах и на книгата на Каръл Рашмън в която тя описва точно смяната на знак на куспиди по прогресия. Гледам че нарича оста 3-9, ос на Ума, на духовно развитие и пътувания, но ние си го знаем това. Казва че при смяна на знак на К, трябва да погледнем новите знаци в които навлизат куспидите и да търсим проява по техните характеристики. Както каза и Марая, има още по-голямо значение ако при смяната на знака има аспекти към или от натална планета, тогава е по-лесно да се определи естеството на евентуалното събитие, докато куспидите са все още в анаретни градуси в стария знак -29, или на нулев градус в новия знак.
Понеже те интересува конкретно 4-ти дом, за 4-ти/10-ти Рашмън казва следното: " Дом Куспиды четвертого и десятого домов — это родительская ось, ось авторитетных фигур, а также ось дома и карьеры. Перемены работы, продвижение по службе, переезды, репутация в обществе, изменения в жизни родителей указываются поведением этих куспид на карте прогрессии." (Цитат от книгата на Рашмън- " Изкуството на Предсказателната Астрология")