Здравей Гост

diurnal / nocturnal chart (дневна, нощна карта)

• 14 Отговора
  • 5977 Прегледи
*

Неактивен Antena

• 1189
По молба на Марая отварям тази тема.
Смятам, че е интересна и лично аз намирам тези карти за много показателни и точни при определяне  времето на дадено събитие.
Най-просто казано Дневните или Diurnal Charts имат хората родени през деня, Нощни или Nocturnal Charts притежват родените през нощта.
За дневните карти е логично от по-голямо значение да е Слънцето, съответно за нощните Луната.

И вече е интересно кой какво може да сподели като опит :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: diurnal / nocturnal chart (дневна, нощна карта)
« Отговор #1 -: Юни 21, 2011, 03:37:55 pm »
Много благодаря за тази тема.... :-*
Аз имам много да споделям... ;D

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #2 -: Юни 21, 2011, 03:41:34 pm »
Ами дайте да изследваме и да разсъждаваме, преди четох в тази тема, но загубих спомен, как се построяваха? Астрокомски са, но в коя опция?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Юни 21, 2011, 03:56:14 pm »
Ами дайте да изследваме и да разсъждаваме, преди четох в тази тема, но загубих спомен, как се построяваха? Астрокомски са, но в коя опция?

Поставяш часа на раждане и днешна дата...и качваш карта...Можеш да го направиш и със стара дата...
Например...родена си в 17:45 мин...и те интересува дневната карта за днес....поставяш само часа и днешната дата, мястото на което се намираш и си готова... ;) :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Юни 21, 2011, 08:55:48 pm »
Поставям тук дневната си карта с дата 19.06.2011-та....

Какво е интересно в тази карта колеги?!

Ще се радвам на включването на Антена.... ;D

« Последна редакция: Октомври 11, 2011, 03:02:10 am от Марая »

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #5 -: Юни 21, 2011, 09:48:40 pm »
аз бих казала преместване в нов дом с партньор или преместване на партьора в твоят дом :)
но трябва да се погледне и съпоставена с наталната карта.
 :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Юни 21, 2011, 10:04:11 pm »
аз бих казала преместване в нов дом с партньор или преместване на партьора в твоят дом :)
но трябва да се погледне и съпоставена с наталната карта.

Ти си... ;D Имаш наталната ми карта...предполагам... ;D
Слушам... :-*

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #7 -: Юни 21, 2011, 10:27:36 pm »
В диурналните карти ме интересуват основно осите и има ли там някоя 'сериозна' (бавнодвижеща се) планета, АС на тази карта, управителя му и съптветно луната и нейните аспекти. Има и други детайли, но това е основното.
И.. в случая, въпреки че АЦ на тази карта попада в натален 8-ми дом, управителя на Д. карта също е в 8-ми дом, аз държа на моето предположение, че акцента е в дома и партньорските отношения.
Имаш разменени оси МЦ/ИЦ и ИЦ/МЦ, като наталните Плутон и Уран попадат на Д. ИЦ..; освен това натален Сатурн е на Д. МЦ. В дневната карта Сатурн управлява 7-ми дом - партньорите, а там на всичкото отгоре на ДЦ на дневната карта е и Плутон (точен аспект!)
Меркурий също има точен съвпад на дневния АС., а меркурий в дневнара карта управлява 4 ти дом.., управлява и наталния ти 7-ми дом.
Не знам дали ставя ясно това което казвам, но ако се погледне картата е съвсем ясно :))

със съкращението Д. означавам дневна карта

ти си?
така ли е или не :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Юни 21, 2011, 10:36:45 pm »
В диурналните карти ме интересуват основно осите и има ли там някоя 'сериозна' (бавнодвижеща се) планета, АС на тази карта, управителя му и съптветно луната и нейните аспекти. Има и други детайли, но това е основното.
И.. в случая, въпреки че АЦ на тази карта попада в натален 8-ми дом, управителя на Д. карта също е в 8-ми дом, аз държа на моето предположение, че акцента е в дома и партньорските отношения.
Имаш разменени оси МЦ/ИЦ и ИЦ/МЦ, като наталните Плутон и Уран попадат на Д. ИЦ..; освен това натален Сатурн е на Д. МЦ. В дневната карта Сатурн управлява 7-ми дом - партньорите, а там на всичкото отгоре на ДЦ на дневната карта е и Плутон (точен аспект!)
Меркурий също има точен съвпад на дневния АС., а меркурий в дневнара карта управлява 4 ти дом.., управлява и наталния ти 7-ми дом.
Не знам дали ставя ясно това което казвам, но ако се погледне картата е съвсем ясно :))

със съкращението Д. означавам дневна карта

ти си?
така ли е или не :)

Ако astroseer.net/forum/ може да се нарече дом....ДА! Това е новия ми дом.... ;D :-* :-*

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #9 -: Юни 21, 2011, 10:52:23 pm »
разбира се 7ми дом, могат да бъдат и скритите / явни врагове....  (няма да коментирам друго)
а за сайта не знам дом ли е, може и да е дом, свързан с нови да ги наречем партньори ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #10 -: Юни 21, 2011, 11:04:38 pm »
разбира се 7ми дом, могат да бъдат и скритите / явни врагове....  (няма да коментирам друго)
а за сайта не знам дом ли е, може и да е дом, свързан с нови да ги наречем партньори ;)

Партньора е стар...и няма как да бъде сменен...Инпосибъл... ;D...Но ..даай боже...да има и нови партньори...

Ти ще кажеш гледайки картата... ;) :-*

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #11 -: Юни 21, 2011, 11:07:35 pm »
под нови партньори имах предвид всички пишещи тук.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Юни 21, 2011, 11:11:02 pm »
под нови партньори имах предвид всички пишещи тук.

За сега са стари... :),това са приятели и хора с които съм общувала...,възможно е и мисля...,че в един момент...ще има доста и нови хора...Но картата крещи...по прогресии... :o Това ме изуми.... ???

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #13 -: Юни 22, 2011, 09:21:03 am »
Поставям тук дневната си карта с дата 19.06.2011-та....

Какво е интересно в тази карта колеги?!

Ще се радвам на включването на Антена.... ;D

Марая, всеки ли може да види картата, защото аз не мога ;D
« Последна редакция: Октомври 11, 2011, 03:01:37 am от Марая »

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #14 -: Юни 22, 2011, 09:50:33 am »
:( защото е expired много малко време дават от астро кома