Здравей Гост

Важните домове в наталната карта

• 8 Отговора
  • 2888 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Важните домове в наталната карта
« -: Август 09, 2011, 04:50:57 pm »
Освен травиалното -кардинални оси....НАЙ-ВАЖНИТЕ ДОМОВЕ СА ТЕЗИ В КОИТО СРЕЩАМЕ СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА....И ОЩЕ НЕЩО...,КОЕТО НАПОСЛЕДЪК СИ МИСЛЯ , ЧЕ Е НАЙ-ВАЖНО ::) , А ИМЕННО ДОМА КОЙТО ЗАЕМА САТУРН В НАТАЛНАТА КАРТА....

Сякаш това е най-възловия дом...,защото Сатурн е там където се чувстваме несигурни и неуверени....Там където е Сатурн обаче имаме възможност да работим и да изчистим дома от съответните му проблеми....,а когато пречките по Сатурн бъдат елиминирани , автоматически се елиминират проблемите в картата...

Та къде е Сатурн в кой дом в картата Ви се среща? Мислите ли , че точно в този дом сте уязвими и несигурни?Успяхте ли и успявате ли да отработите тази енергия? ::) :-*

*

Неактивен Asya

• 548
Re: Важните домове в наталната карта
« Отговор #1 -: Август 09, 2011, 07:13:41 pm »
Да, твърдо да!:)  Но се преодолява....с МНОГО УСИЛИЯ. При мен е в трети дом и като дете заеквах, ужасно се притеснявах да говоря с непознати, да говоря по телефона  и т.н. Имах ниска самооценка, бях неуверена и както може да се предполага, хората спекулираха с това. Това ме научи да не се доверявам, да преценявам хората, да чета между редовете. Я да ме видиш сега.:) Работата ми  е свързана с десетки телефонни  други контакти с непознати хора и това ми доставя удоволствие. Според мен Сатурн е там, където не ни  е простено да бъркаме, където трябва да изпипваме нещата до съвършенство и ако го направим, ще има трайни положителни резултати. Ако ли - санкции в негов стил.  При дъщеря ми е шести дом. Изключително съвестна е в работата си, но само ако нещо претупа или пропусне, иде санкцията.  При мен Сатурн е във Водолей, в секстил с Юпитер и ако засегне чувстивително място в хороскопа ми при транзит , изважда най-доброто от мен... смного труд!:)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Август 09, 2011, 07:31:19 pm »
Аз също имам Сатурн в 3-ти дом...Приемам го Гокленов защото е на 5* от ИЦ....М/у него и Юпитер има кеплеров аспект...Имам квадратура с Меркурий и Слънце и точен секстил с Луната....
По отновение на аналогията на 3-ти дом...съседи , братя , нещата са сложни...,защото упр. на 3-ти е Уран и се намира в 10-ти..., Сатурн е в риби обаче....
3-ти дом...като дом на контактите и комуникациите , на договорите на пътуванията бих казала , че изисква изключителна точност...И ДА , когато не съм доогледала нещата винаги ям сухите корички на Сатурн....Мунданен упр. на 3-ти Меркурий...,в натала в 1-ви...аспект каре със Сатурн....Била съм републикански шампион в множество олимпиади където се е искала аналитична , методична и логична мисъл....Изпипвам нещата....По пътищата съм в продължение на 27 г....,както на близо , така и по света....
Ех , ако бяха по вироко скроени съседите и братята и сестрите.... ;D

*

Неактивен luchia

• 114
« Отговор #3 -: Август 09, 2011, 07:41:59 pm »
Аз също подкрепям твърдението - нали Сатурн е Учителят. С позицията си ни показва какво най-важно имаме да научим. Както и с аспектите, които прави с останалите светила, разбира се.

Моят е в 1-ви дом.
Неувереност и засилена самокритика. Тревога, че няма да изкажа/покажа правилното и по правилния начин. Неувереност в способностите ми за достигане на общоприетите "блага".
Склонност към дълбок, болезнен самоанализ.
Предпочитам да работя в сянка.

Преди години, когато Сатурн премина през нат. ми Луна, ме наплаши сериозно, заради състоянието, в което изпаднах.
Луната е управител на Асц все пак.
Сега вече, с всяко следващо включване на Сатурн, сверявам дали си уча правилно уроците, според това как го усещам като проява.
Това е едно от основните неща, които следя. Той ми е много важен - наистина.  :)

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #4 -: Август 09, 2011, 09:28:55 pm »
Сатурн ми е в 8 дом, У11. Доста разочарования претърпях в интимно отношение и от *приятели*... Явно още не съм си научила урока, както трябва, чакам първия му възврат  ;D По отношение на наследствата - просто не ми се говори... :( Видях, че няма близки и роднини, когато са намесени пари....

« Отговор #5 -: Август 10, 2011, 07:25:21 pm »
Аз също подкрепям твърдението - нали Сатурн е Учителят. С позицията си ни показва какво най-важно имаме да научим. Както и с аспектите, които прави с останалите светила, разбира се.

Моят е в 1-ви дом.
Неувереност и засилена самокритика. Тревога, че няма да изкажа/покажа правилното и по правилния начин. Неувереност в способностите ми за достигане на общоприетите "блага".
Склонност към дълбок, болезнен самоанализ.
Предпочитам да работя в сянка.

Преди години, когато Сатурн премина през нат. ми Луна, ме наплаши сериозно, заради състоянието, в което изпаднах.
Луната е управител на Асц все пак.
Сега вече, с всяко следващо включване на Сатурн, сверявам дали си уча правилно уроците, според това как го усещам като проява.
Това е едно от основните неща, които следя. Той ми е много важен - наистина.  :)
И моя е в
1 но е далеч от Асц и не работи точно като Сатурн в 1 дом.Понякога съм прекалено самоуверена

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #6 -: Август 10, 2011, 10:25:53 pm »
 Ами аз винаги съм си го броила , за в 6 дом, до вчера. Винаги съм си мислила че съм го отработила.  Съвсем скоро една дама ми завърши ректификацията чрез  важни дати от живото ми /а тя е човек който доста много си разбира от Астрология и се оказа, че Сатурн  ми е в 7 дом. И Уран и Плутон се оказаха на  асцендента и нито свиквам с новия си хороскоп, нито вече знам какво да гледам. :-X Т. е ако го приема в седми дом, не съм го отработила напълно. . :) 
Винаги с много труд съм постигала всичко, и въобще като се отпусна за два дни, Сатурн не позволява. Но и да го приема в седми/ в частта в която 7 и 6 дом имат общи неща /служенето 6 дом и деловите партньорства 7 дом/  ,то  от мене винаги се е изисквало  много . Мисля, че като ретрограден /това поне за мен важи  е много строг и много изисква/. Но полагала ли съм усилия в нещо рано или късно съм била възнаграждавана.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Август 11, 2011, 02:16:24 am »
Ами аз винаги съм си го броила , за в 6 дом, до вчера. Винаги съм си мислила че съм го отработила.  Съвсем скоро една дама ми завърши ректификацията чрез  важни дати от живото ми /а тя е човек който доста много си разбира от Астрология и се оказа, че Сатурн  ми е в 7 дом. И Уран и Плутон се оказаха на  асцендента и нито свиквам с новия си хороскоп, нито вече знам какво да гледам. :-X Т. е ако го приема в седми дом, не съм го отработила напълно. . :) 
Винаги с много труд съм постигала всичко, и въобще като се отпусна за два дни, Сатурн не позволява. Но и да го приема в седми/ в частта в която 7 и 6 дом имат общи неща /служенето 6 дом и деловите партньорства 7 дом/  ,то  от мене винаги се е изисквало  много . Мисля, че като ретрограден /това поне за мен важи  е много строг и много изисква/. Но полагала ли съм усилия в нещо рано или късно съм била възнаграждавана.

Ако аз съм правила ректификация мога да кажа къде е ...,но....искам да те питам нещо...Как си с математиката и сметките?!
Имам усещане , че си перфектна там...,мисля...,че си перфектна в баланс....макро-икономика...счетоводство.... ::) ???

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #8 -: Август 11, 2011, 09:13:39 am »
 Да точно това правя  от даста години. Счетоводна кантора. Да добре съм, и все повече почвам да се съгласявам защото имам и в средното си образование  банково и застрахователно дело завършено и Електро техникум също преди висшето ми образование. /счетоводство и контрол/За електротехник никак не ставам обаче . Боже!!!  Баща ми го удря на времето ток.  Ами да . Това събитие не го бях дала като факт.А са ми врътнали Марс точно на ИС. Сега ще го навържа логически .Ставам сутринта и всичко ми блесва!!!!!! . Нищо чудно да   е така. Чуждите фирми са по остта  2/8 и Слънцето ми се извърта във 2 дом. И Уран и Плутон  ми предизвикват висенето на косъм понякога . Ток не ме е  удрял , но много ме е страх от него.  ::) И Меркурий тогава се вързва с това дето върша.  Счетоводството и финансите  са по -скоро  страхотна логика отколкото невероятна математика ,но трябва да ти върви математиката  да.

Измествам темата  така , че е за Сатурн ,но като се убедя че новата карта е вярна ще я кача   на другото място. И ще анализирам Сатурн през пред 7 дом и  ще ви кажа. Тогава И Сатурн обяснява нещата.  Ами дааааааааа, Да по седми дом/в брака/ навремето бяха против да отварям офис .
 И винаги една приятелка ми казваше . Хващаш последният влак и си на последната седалка, във последното купе, но винаги си в експреса . ;D ;D ;D ;D

СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.