Здравей Гост

Анкета

Та въпроса ми е , чувате ли се...Умеете ли да водите диалог със себе си?Страхувате ли се от него или Ви е приятно...?

ДА
7 (100%)
НЕ
0 (0%)
НЕ ЗНАМ
0 (0%)

Общ брой гласове: 7

Гласуването приключено: Август 25, 2011, 01:48:16 am

Умеете ли да говорите и да чувате себе си?

• 5 Отговора
  • 4372 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Интересно би било да споделите... :-*

Re: Умеете ли да говорите и да чувате себе си?
« Отговор #1 -: Август 16, 2011, 10:52:17 pm »
За Доброто бдим, Марая :)

Нека отбележа, че добре си подбрала думите в заглавието на темата. Но преди да напиша моите мисли по въпроса ще те помоля да поясниш, за кое "себе си говориш".
Преди да се зачудиш на глупавото ми искане нека ти напиша моите варианти :)
1. За (както го наричат) Висшия Аз.
2.Подсъзнателния и съзнателния(обединявам ги в едно да не стават много точките ;D) потоци от мисли вливащи се и оформящи личност(което може да включва и т.1)

''Нищо не е толкова поучително, колкото летописът на нашите заблуждения.''     Питагор

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Август 17, 2011, 12:56:39 am »
За Доброто бдим, Марая :)

Нека отбележа, че добре си подбрала думите в заглавието на темата. Но преди да напиша моите мисли по въпроса ще те помоля да поясниш, за кое "себе си говориш".
Преди да се зачудиш на глупавото ми искане нека ти напиша моите варианти :)
1. За (както го наричат) Висшия Аз.
2.Подсъзнателния и съзнателния(обединявам ги в едно да не стават много точките ;D) потоци от мисли вливащи се и оформящи личност(което може да включва и т.1)

Привет...Добре дошъл...Правилно си разбрал...подсъзнанието и съзнанието , водят към Висшия ни АЗ...Та пътя към него минава през различни и дълбоки мисли....Как успяваме да се разберем и защо...,кога не успяваме? ::)

« Отговор #3 -: Август 19, 2011, 11:12:10 pm »
Ще започна така..... ???
Аааа да... ;D
Винаги съм мислел и убеждавал (и продължавам да се...), че  за един добър разговор със себе си,  трябва първо да се упозная!
Като вземем предвид факта, че по-голямата част от живота ни се води от тихия гласец на подсъзнанието, който така ловко се промъква покрай бдиделноста на съзнанието ще се замислим до каква степен се познаваме.А за мен познаването на себе си е водещия фактор за един приятен и ясен разговор с истинския Аз.
Филми,медии,музика,реклами,знаци,религия и т.н(Днешния начин на живот е "Искам да съм като този") допринасят да си изградим фалшиво его водено от инстинктите и банката от информация на подсъзнанието.То по същество не е лошо и просто си търси повод за изява незнаещо що е това добро или лошо.Проблемът се крие в начините на поведение,изява,език,мода и др. влезли без проблем в "използвача на информация" подсъзнанието.Тези начини на поведение, които не са наши,а са външи и намиращи изява благодарение на фалшивото его определят до известна (да не казвам голяма) доза собствените ни мисли и стават сами по себе си причина за създаване на нови такива,които пак не са наши,а само продължение на "носа на Пинокио".
И така се впускаме в живота в който забравяме да говорим с истинския Аз, а той винаги е до нас.Джас-прас и в духовен план получаваме един праз ;D
Но да не си помислите че забравям и другия герой в играта на познание.
Не винаги съзнанието спи. За търсещия контакти  ;) съзнанието е по-будно от всякога.Тогава, То Съзнанието фиксира,отбелязва и критикува под-съзнанието. Така се открива възможност за откриване на ново познание, което ще повдигне завесата заглушаваща гласа на Аза.
Сякаш всички  сме шизофреници.Имаш и Аз, но пък и фалшиво его си имаш...странна работа  :)
Аза чрез съзнанието се упознава и търси сам себе си докато играе с Егото и подсъзнанието.
Дали си говоря?Да определено! Дали всеки път се чувам?Амииии, понякога повече друг път... мммм не чак толкова.Случва се да слушам и да не чувам. Да си призная зависи до колко се познавам  :P
Темата е доста обширна и се надявам да си "побъбрим" по-обстойно. За това ви приканвам...Марая, всички останали...да си побъббббб  ;D
« Последна редакция: Август 20, 2011, 09:28:27 pm от Bqkurai »
''Нищо не е толкова поучително, колкото летописът на нашите заблуждения.''     Питагор

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #4 -: Август 20, 2011, 11:52:07 am »
Обичам да разговарям със себе си и умея да се чувам, друг е въпростъ дали винаги  действам адекватно на това, което съм чула. С годините го постигнах, но не беше никак лесно.  Дори когато съм в голямо затруднение  и си задам въпроса защо ми се случва нещо, отговорът се появява в съзаннието ми,  сякаш моето вътрешно аз ми говори, сякаш винаги съм можела да го разбера, но по някакви приичини не съм искала. Мисля си, че на подсъзнателно ниво  ние много добре знаем какво и защо ни случва, но отказваме да допуснем информацията до себе си, защото  се боим от нея или по детски се страхуваме от промените в определени ситуации.

« Отговор #5 -: Септември 01, 2011, 01:22:40 am »
 ;D Аз не вярвам,че говоря с мен си, а силно вярвам,че говоря с висша духовна сила,която се нарича ИЕОВА.  Защото някои си мислят,че си говоря сама със себе си. Но абсолютно не е така,в това съм сто-процентово сигурна.