Здравей Гост

Мидпойнта Слънце/Луна

• 68 Отговора
  • 11965 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Мидпойнта Слънце/Луна
« -: Август 15, 2011, 02:18:10 am »
Това е един от най-важните мидпойнти в астрологията...и има не по-малко значение от самите светила благодарение на които бива образуван....Ин и Ян в точен градус на картата , показват мястото където двете енергии имат най-силно влияние ...От тук на сетне следват 45* , 90* , 135* и 180*...Фокуса на този мидпойнт чрез транзит може да бъде често аспектиран...Следя и дирекции и прогресии и транзити...

Миналата година , през моя мидпойнт преминаха Нептун и Хирон....В картата ми той е в точен тригон с наталния юпитер...Предстой отново аспект на Нептун /точна окултация с мидпойнта Слънце-Луна/...

Дайте идея.... ::) ???

*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Мидпойнта Слънце/Луна
« Отговор #1 -: Август 15, 2011, 12:00:10 pm »
 Той, че е важен важен е, но за моя изненада когато през него премина тр.юпитер, тр.уран, тр северен възел, и прогресивна луна по едно и също време всички заедно, не последва абсолютно нищо...
При това сл/л в наталната ми карта е в съвпад с меркурий, АЦ/МЦ. нептун/АЦ  и още куп други.. И пак нищо...  ::)

Според мен при прогресии ако има точен аспект може да се очаква нещо по конкретно, въпреки че прогр. луна не потвърди това правило, по-скоро някоя друга по-бавна планета може би би била от значение.

И другото за което се сещам е при синастрия, ако някоя планета или натална или прогресивна на партньора прави твърд аспект със съответния мидпойнт отсреща.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #2 -: Август 15, 2011, 12:04:05 pm »
[quote

Миналата година , през моя мидпойнт преминаха Нептун и Хирон....В картата ми той е в точен тригон с наталния юпитер...[/quote]

при мидпойнтите специално в наталната карта се гледат съвпади с орбис макс 1,5*, така , че тригон на мидпойнт с юпитер не играе изобщо.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Август 15, 2011, 01:22:22 pm »
[quote

Миналата година , през моя мидпойнт преминаха Нептун и Хирон....В картата ми той е в точен тригон с наталния юпитер...

при мидпойнтите специално в наталната карта се гледат съвпади с орбис макс 1,5*, така , че тригон на мидпойнт с юпитер не играе изобщо.
[/quote]

Играе всичко в картата...и тригони и секстили и карета ....,въпроса е , че събитийноста е различна.... ;D А при съвпад според мен 1*5 е много....

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #4 -: Август 15, 2011, 01:49:37 pm »
за 1,5* мога да се съглася че е много, колкото по-точно толкова по-добре.

но за тригонитие и секстилите към мидпойнти категорично не съм сългасна.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Август 15, 2011, 01:55:25 pm »
за 1,5* мога да се съглася че е много, колкото по-точно толкова по-добре.

но за тригонитие и секстилите към мидпойнти категорично не съм сългасна.

Ползвам ги и имам инфо от това....Защото не всеки мидпойнт има съвпад с планета и не всяка планета може да достигне до орбиса на определен мидпойнт...
Има огромно значение къде е поставен мидпойнта и какво и как ще премине през него...Аз например гледам и ежедневните , както и директираните мидпойнти...Не всички , но една част от основните....Като не винаги има събития...
На този градус 27 във водолей е моя мидпойнт слънце/луна...тук при първото преминаване на нептун нямаше събития.....,които да отчета категорично като транзит към юпитер...,но имаше такова , което имаше отношение към самия мидпойнт...Иначе ги гледам 45*, 90*135*,180* и 0*.... :)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #6 -: Август 15, 2011, 02:07:15 pm »
с теб имаме 150* слънце/луна, моят е на 27* дева. ;)

друго си мислех преди известно време - някои ползват мидпойнти при деклинацията, интересно звучи, но ми е малко трудно за изчисление.  ::)

и още нещо - слънце/луна в композита и транзитите през него, също може да носи доста инфо.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Август 15, 2011, 02:14:44 pm »
с теб имаме 150* слънце/луна, моят е на 27* дева. ;)

друго си мислех преди известно време - някои ползват мидпойнти при деклинацията, интересно звучи, но ми е малко трудно за изчисление.  ::)

и още нещо - слънце/луна в композита и транзитите през него, също може да носи доста инфо.

Забелязала съм , че всеки транзит и аспект към важни точки и планети носи събитийност....

Аз в момента изчислявам и наслагвам на ръка мидпойнти в композита /като знаем , че самия композит е сбор от планети и се основава на мидпойнти м/у планети/....Или...в/у самия композит поставям мидпойнти на единия от партньорите.... ::)
Може и налудничаво да изглежда...,просто експериментирам и това ми дава много и разнообразни възможности.... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #8 -: Август 16, 2011, 11:34:58 am »
 ::) Марайче, не знам как да тълкувам, но като мидпойнт Слънце-Луна ми се водят двата възела (поне според зет-а)
а слънцето се явява мидпойнт на много планетки по-интересните са: ю. възел-юпитер; венера-плутон и любимците - уран-нептун :))) ;D

*

Неактивен danni

• 477
« Отговор #9 -: Август 16, 2011, 11:16:58 pm »
При мен мидпойнта Слънце-Луна е в точен съвпад с Нептун...може би за това, както бях писала в една друга тема Нептун е определящата планета в картата ми...Много от най-хубавите неща в живота ми са се случили при определени аспекти на транзитен Нептун спрямо куспиди и натални планети

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #10 -: Август 17, 2011, 01:11:46 am »
При мен мидпойнта Слънце-Луна е в точен съвпад с Нептун...може би за това, както бях писала в една друга тема Нептун е определящата планета в картата ми...Много от най-хубавите неща в живота ми са се случили при определени аспекти на транзитен Нептун спрямо куспиди и натални планети

Как стои въпроса с мъжете риби? ::)

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #11 -: Август 17, 2011, 07:42:59 am »
  Мидпойнта ми Слънце/Луна е в 26 ,47гр. Стрелец, Прогресивен Меркурий върху него, мидпойнта в квадратура с натален Уран, 26, 25  Дева.

Транзит на  Сатурн 13,42  върху мидпоинта Юпитер/Нептун. 13,50.  ::) ::)  Имам 8 секунди време. ;D ;D ;D Тази астрология, тази астрология ;D ;D
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен danni

• 477
« Отговор #12 -: Август 17, 2011, 09:49:35 pm »

Марая, за съжаление нямам нито един познат мъж риби..., но за сметка на това имам приятелки рибки от преди 30 години и продължаваме да имаме едно чудесно приятелство :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #13 -: Август 17, 2011, 09:58:01 pm »

Марая, за съжаление нямам нито един познат мъж риби..., но за сметка на това имам приятелки рибки от преди 30 години и продължаваме да имаме едно чудесно приятелство :)

Може и да се появи мъж риби.... ::)

*

Неактивен danni

• 477
« Отговор #14 -: Август 17, 2011, 10:10:40 pm »
Поживиом- увидем... Ами сигурно ще трябва да се сблъскам и с такъв...крайно време е, до сега като не съм се спряла на никoй, явно трябва да очаквам и подобна среща...то като се замисля май съм се сблъсквала с всички останали зодии, странно, че само рибок не ми е излязъл насреща :))))