Здравей Гост

Нема такава държава

• 81 Отговора
  • 26674 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Нема такава държава
« Отговор #45 -: Ноември 01, 2011, 07:01:44 pm »
Господ решил да сложи край на човешкия род и извикал Обама, Путин и бате Бойко. "Ами съсипахте тази планета. Ще ви закривам. Имате 5 дни да съобщите на нациите си." Обама направил следното обръщение: "Граждани на Америка имам една добра и една лоша новина. Добрата е ,че Господ съществува, а лошата е че имаме още 5 дни на тази земя" Путин - "Имам 2 лоши новини за вас руски граждани - "Първата е, че Господ съществува, а втората е имаме още 5 дни тук на земята" Бат Бойко - "Сега, българи да ви кажа: Имам две много добри новини за вас: Първата е, че се видях с Господ - мноооо си говорииме снощи и вече сме приятели. Той ме подкрепя и е въобще разбираме се... Втората добра новина обаче е по- важна - ГЕРБ ще управлява до края на Света"

:haha: :haha: :haha:

И нещо сериозно.... :'(

Джеймс Пардю беше посланик на САЩ у нас от 2002 до 2005 г., когато страната беше приета в НАТО. Престоят му ще се запомни с откровеното посочване на основните проблеми на България, свързани най-вече със силната организирана престъпност и неефикасната съдебна система. В момента е в страната на частно посещение - за среща с настоятелството на Американския университет в Благоевград, която се състоя миналата седмица, а през тази ще говори пред Американския изследователски център.
Препечатваме част от интервюто с него в днешния брой на в. "Сега".

За последен път бяхте по време на избори в България през 2005 г., когато се гласуваше за парламент. Виждате ли някаква промяна в начина, по който се правят избори у нас?

- Имам много тревоги за посоката на демокрацията в България. Две са главните ми безпокойства: първото ми е за свободата на печата и трябва откровено да заявя, че съм шокиран от корупцията в медиите по време на изборите; второто произтича от политическото сплашване, стигнало до равнище, което не съм виждал по-рано. Затова реших да говоря открито - както в България, така и в чужбина. Трябва да направя нещо, за да помогна на демокрацията в България

През 2002 г. казахте знаменита фраза на международна конференция в София, която бе цитирана от медии в страната и чужбина: "Организираната престъпност в България е твърде видима и твърде добре организирана." Какво имахте предвид?

- Имах предвид, че организираната престъпност у вас е прекалено влиятелна. И тогава, и сега е ясно, че организираната престъпност е голям проблем за България. Тя е прекалено видима, защото всеки я вижда, и е твърде организирана, защото е много влиятелна от дълги години.

И от кого е организирана? Отгоре или отдолу, като в Италия и в САЩ например?

- Не бих казал, че е организирана и управлявана от властите. Но мисля, че властите не отправят предизвикателство към нея и че тя остава твърде влиятелна.

Влиятелна за кого - за официалните среди?

- Несъмнено! Ако някой не го вярва, значи не познава България. Не бива да сте наивни. Хората не са наивни. Ако поговорите с българите, те открито обсъждат това - може би не пред вестниците, но това не е тайна в България.

Но министър-председателят Бойко Борисов обича да казва пред журналисти, че получава признание в чужбина за успешната си борба с престъпността, включително и от "Сикрет сървис" на САЩ.

- Да си правиш снимки с високопоставени лица не означава да покажеш какво мислят Съединените щати. Това е елементарен трик. Официалните лица може и да харесват снимките, но едва ли харесват да бъдат показвани за политически цели.

Виждате ли някаква по-добра перспектива?

- Изборите в неделя произведоха засилена концентрация на власт в България с премиера начело. Министър-председателят доминира твърде много не само над правителството, но също над парламента, сега и над президентството.
Те бяха избрани с обещанието, че ще се захванат с организираната престъпност и корупцията, че ще наложат в България върховенство на закона. Бяха много добри в концентрирането на власт, но се тревожа, че няма да бъдат толкова добри в изпълнението на обещанията, дадени на българския народ. Взеха политическата власт, но трябва да я използват за целите, за които им бе дадена. Не е достатъчно да се говори с твърд език и да се разиграва политически театър. Продължавам да чакам резултати и се чудя докога българите също ще чакат.

Ако ГЕРБ овладее и съдебната власт, това няма ли да помогне за по-ефикасна борба?
- Скептичен съм. Вече имат достатъчно власт. Могат просто да я използват.

Вие лично знаете ли имена на босове на организираната престъпност?

- Хиляди хора могат да ви дадат списък. И аз мога да ви направя. Не е тайна кои са лошите момчета в тази държава. Въпросът е защо правителството не се захване. Изпитвам огромно уважение към тази страна и народа й. И вярвам, че заслужават по-добра съдба. Казвах го през 2002 г., повтарям го и през 2011 г.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/01/1193354_djeims_pardju_shokiran_sum_ot_korupciiata_v_mediite_i/
« Последна редакция: Ноември 01, 2011, 07:10:52 pm от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #46 -: Ноември 18, 2011, 04:57:55 pm »
"Хора по света много, ама виж резервни части ...няма. Ни е можем да сме първи и в Сервизите за хора, а Кремиковци да не се затваря-там ще правим лети джанти за баби."

"Аз предлагам господин премиер-министърът, още известен като Боко Тиквата, да даде светъл пример за иновация и да стане първият, доброволно подложил се на смяна на резервна част "главен мозък".
Повече от очевидно е, че настоящият орган в черепната му кухина дава твърде сериозни и опасни дефекти и трябва немедлено да бъде подменен с нов. Пък ако ще и със свински такъв."

е нее..,тези коментари  ме разбиха...Просто паднах от смях... ;D ;D

четете тук:

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/18/1207175_prioritetite_na_kabineta_do_kraia_na_mandata/

http://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

*

Неактивен Deter

• 201
« Отговор #47 -: Ноември 21, 2011, 03:18:07 pm »
Ако не беше толкова гротеско, щеше да е смешно  ???
Спрете земята, искам да сляза !

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #48 -: Ноември 29, 2011, 10:26:55 am »
Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" сезира главния прокурор Борис Велчев за показания по делото "Килърите", че премиерът Бойко Борисов има връзки с мафията. Той прикривал наркотрафик между България и Турция.
На заседанието по делото в Шуменския окръжен съд миналата седмица подсъдимият Васил Костов-Кеца разказа за отношения на премиера с водещи фигури от групировката СИК. Кеца е споменал за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Милчо Бонев-Бай Миле.

Бил на среща във Виенска градина в София между Бай Миле, Бойко Борисов, известният наркобос Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те обсъждали как да съберат пари, за да направят Борисов шеф в МВР и да му купят чин, предаде БНР. Кеца каза още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле са издадени на фирмата „Ипон" на Борисов.
След убийстото на Поли Пантев в СИК се скарали за разпределението на 80-100 милиона долара. Евгени Стефанов - Женята и братята Любен и Георги Пехливанови не давали повече от 10 милиона и тогава Кеца разбрал, че Борисов има група за натиск.

Съдът предупреди Кеца, че обясненията нямат връзка с предмета на делото, но той продължи. „Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция", допълни той.
По думите му, за Южната ни съседка пътувал хероин, а от там влизали каптагон и синтетична дрога. „Имаше проблеми с Косьо Самоковеца. На друга среща Бойко Борисов се застъпи за Мето Илиенски", обясни Кеца.

От асоциация "Анна Политковская" пишат в сигнала до Борис Велчев, че  посочената схема на престъпно нарушаване на закона чрез подобен “канал за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетична дрога в обратна посока”, е описана и от свидетелските показания на Ваньо Танов, бивш шеф на ГДБОП, пред Комисията по вътрешен ред на 40-то Народно събрание.

От неправителствената организация съветват да се вземат предвид и показанията пред Белградски окръжен съд на Сретен Йосич-Йоца Амстердам на на 07.04.2009 г.
Той заявява, че по времето, когато е бил в България, е закрилян от главния секретар на МВР Бойко Борисов.

Oсвен Сретен Йосич, година и половина по-късно, на 30 ноември 2010 г., защитен свидетел срещу него - Томислав Марянович, също казва пред съда в Белград, че “Бойко Борисов, по времето, когато е “главен секретар на полицията”, е бил човекът на Сретен Йосич и на дясната му ръка Слободан Джурович в България.”

Цитиран и е секретен доклад от 05.09.2006 г. от Американското посолство в София до Държавния департамент на САЩ, публикуван в Уикилийс, в който се сочат обвинения в миналото за връзки на Бойко Борисов със сериозна контрабанда на метаамфетамини.

От асоциацията настояват Прокуратурата да образува досъдебно наказателно производство с внасяне на обвинителен акт в съда срещу Бойко Борисов с привличане под углавна отговорност по 7 члена от Наказателния кодекс.

Сигналът е изпратен и до председателя на Европейския парламент Йежи Бузек.

http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-boyko-borisov-narkotitzi-anna-politkovskaja-signal-sik-10015434

http://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

*

Неактивен Deter

• 201
« Отговор #49 -: Ноември 30, 2011, 10:43:17 am »
 :57: я какъв елит, какъв разцвет и добър набор от титли  :72: цъ цъ

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #50 -: Ноември 30, 2011, 10:49:31 am »
:57: я какъв елит, какъв разцвет и добър набор от титли  :72: цъ цъ

Велик е нашия елит.... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #53 -: Декември 05, 2011, 05:18:58 pm »

*

Неактивен Deter

• 201
« Отговор #54 -: Декември 05, 2011, 11:17:16 pm »
 :860: :1031:

« Отговор #55 -: Декември 06, 2011, 01:06:02 pm »
Цитат
Пореден приз, документиращ всеотдайността му към българския народ, получи премиерът Бойко Борисов тази сутрин на специална церемония в сградата на Съюза на дарителите на органи и телесни течности.

И телесни течности ли?  :thinking: ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #56 -: Декември 09, 2011, 01:47:59 am »
Нема такава държава...:844:Е..нема...Стачки , театър...,цирк...Просто толкова популизъм никога не е имало....Ама никога....
Вдигат пенсионната възраст...,фермерите  :984: :958m: , направиха герой министъра си...Тракторите отиват да орат...Време е за дълбока оран..., цирка в Българската православна църква е пълен...сравняват се с малко народно събрание... :785: :838:
http://www.focus-news.net/?id=f19854
http://www.focus-news.net/?id=h3631

:835m:Божее...,как допускаш всичко това на Божията  нива... :785: :958m:

*

Неактивен Deter

• 201
« Отговор #57 -: Декември 09, 2011, 01:49:06 pm »
Жалко, е единствената дума за която се сещам  :ch7_47:
Свещичката е за България

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #58 -: Декември 10, 2011, 06:59:45 pm »
   :ch543:

« Отговор #59 -: Декември 23, 2011, 08:50:45 pm »
TOВА ЧУДО НИКЪДЕ ГО НЯМА :-[
Парите могат да купят леглото, но не съня.Храната, но не апетита.Лукса, но не красотата.Една къща, но не и дом.Лекарството, но не здравето.Съжителството, но не любовта.Разпятието, но не вярата.Развлечението, но не и щастието.