Здравей Гост

Липсата на воля

• 21 Отговора
  • 4356 Прегледи
*

Неактивен Aneli

• 352
Липсата на воля
« -: Август 21, 2011, 11:16:18 pm »
По предложение на Марая отварям нова тема. Кое в натала предполага слабата воля и съответно кои са аспектите, които ни правят решителни, волеви, амбициозни?
Марс като действие, подкрепен от аспекти към тежки планети дава решителност. Плутон обаче според мен е волята, а именно способността да приемеш, трансформираш всичко в живота си и да продължиш напред. Да не забравяме и Слънцето, едно силно слънце би могло да даде доста голяма решителност особено Слънце Марс. Сатурн - дисциплина и следване на целите. Кои са обаче домовете и аспетите на тези планети, които им пречат да се проявят в пълната си сила?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Липсата на воля
« Отговор #1 -: Август 21, 2011, 11:53:41 pm »
Плутон обаче според мен е волята, а именно способността да приемеш, трансформираш всичко в живота си и да продължиш напред. Да не забравяме и Слънцето, едно силно слънце би могло да даде доста голяма решителност особено Слънце Марс. Сатурн - дисциплина и следване на целите. Кои са обаче домовете и аспетите на тези планети, които им пречат да се проявят в пълната си сила?

Точно! Много точно си го казала....

Волята е способност на човека съзнателно да управлява своите постъпки, да ги насочва към съзнателно поставени цели и да преодолява външни и вътрешни трудности и препятствия.

Но си мисля , че бихме могли да помислим и в/у луната....в аспект с Плутон...Макар , че за мен и двете планети имат много общо...Луната също умее да трансформира определени чувства и емоции.... :thinking:

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #2 -: Август 22, 2011, 12:01:06 am »
Права си за Луната. При мен Плутон е в точен съвпад с асцендента, знам и му проявленията и ми дава способността да продължавам напред винаги. Ноооооо Луната 29-я градус на Везните - ето откъде идват понякога колебанията, определено имам воля за много неща, но ми липсва за други и то тотално. Ето един пример сто пъти опитвам да откажа цигарите и не става - Плутон ми е силен няма нито един отр аспект, къде е проблема с волята ми за този проблем тогава.? Луната ли? Критичния градус, т.е. задоволяването на някаква емоционална потребност, асоциирайки я чрез цигара?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Август 22, 2011, 12:12:04 am »
Права си за Луната. При мен Плутон е в точен съвпад с асцендента, знам и му проявленията и ми дава способността да продължавам напред винаги. Ноооооо Луната 29-я градус на Везните - ето откъде идват понякога колебанията, определено имам воля за много неща, но ми липсва за други и то тотално. Ето един пример сто пъти опитвам да откажа цигарите и не става - Плутон ми е силен няма нито един отр аспект, къде е проблема с волята ми за този проблем тогава.? Луната ли? Критичния градус, т.е. задоволяването на някаква емоционална потребност, асоциирайки я чрез цигара?

Подхождам с много респект и специално отношение към анаретните планети.... ;D Те са изключително опитни , присвоили всичко от знака ...опита и мъдростта натрупан през всеки градус им дава основание да се чувстват сигурни и в свои води...
По- скоро тук става дума не за колебание , а за отлагане....

Ако искаш си качи картата.... ::)....
Друго ...какво имаме на к6? Къде е управителя, какво прави...,как е свързан с луната..., а с Плутон? ::)

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #4 -: Август 22, 2011, 12:26:51 am »
Липсата на воля, особено в мъжка карта, я асоциирам с аспекти на Слънцето и / или Марс към Нептун.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Август 22, 2011, 12:33:11 am »
Липсата на воля, особено в мъжка карта, я асоциирам с аспекти на Слънцето и / или Марс към Нептун.

В смисъл? ::)..Дай някакъв пример.... ;D

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #6 -: Август 22, 2011, 12:46:53 am »

В смисъл? ::)..Дай някакъв пример.... ;D
Познавам трима мъже - единия със съвпад на Слънцето с Нептун в Стрелец, другите с тригони на Марс към Нептун - ами нямат воля, слабохарактерни са. Луните им са във фиксирани знаци, не са много зле аспектирани - за това си мисля, че е от Нептун.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Август 22, 2011, 12:54:26 am »
И аз мисля , че Нептун има общо...понякога.. ::)

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #8 -: Август 22, 2011, 08:41:52 am »
Таня, права си за Марс Нептун. Много тежък аспект в мъжка карта особено ако е напрегнат. Няма воля за действие, а според моите наблюдение и доста комплекси създава.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #9 -: Август 22, 2011, 08:45:25 am »

Подхождам с много респект и специално отношение към анаретните планети.... ;D Те са изключително опитни , присвоили всичко от знака ...опита и мъдростта натрупан през всеки градус им дава основание да се чувстват сигурни и в свои води...
По- скоро тук става дума не за колебание , а за отлагане....

Ако искаш си качи картата.... ::)....
Друго ...какво имаме на к6? Къде е управителя, какво прави...,как е свързан с луната..., а с Плутон? ::)

Марая, права си а отлагането това ми добада като определение.На к6 имам риби, нептун на ръба на 3-ти широк съвпад с мерка,  секстил с плутон, полусекстил с уран венера, и кадрат със сатурн. Добре че е квадрата откъм сатурна в дева, че да е държи стъпила на земята, че инче..........

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #10 -: Август 22, 2011, 03:40:05 pm »
Ще помоля, ако някой е отказал цигарите ( или някой друг лош навик ), да ми каже при какви транзити го е направил  ::) Мисля си, че квадратурата или съвпада на Сатурн със Слънцето, също и при транзити на Плутон, е подходящ период, но има доста време до тогава.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #11 -: Август 22, 2011, 11:00:56 pm »
Най-успешните отказвания на цигари, които аз към виждала са прогресивна луна в Дева, прогресивна Луна на ръба на 6-ти и 8-ми дом.

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #12 -: Август 23, 2011, 12:26:12 am »
Най-успешните отказвания на цигари, които аз към виждала са прогресивна луна в Дева, прогресивна Луна на ръба на 6-ти и 8-ми дом.
Ами моята прогресивна Луна е в Дева, до скоро беше и в 6-ти дом - не успях  :-[ ( в интерес на истината ги спирах на 2, 3 пъти за около месец ). Още около 5, 6 месеца ще е в Дева - дано успея до тогава.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #13 -: Август 23, 2011, 12:58:55 am »
 Имам Луна в Риби и пия много кафета, пристрастена :-[
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #14 -: Август 23, 2011, 01:17:29 am »
Ще помоля, ако някой е отказал цигарите ( или някой друг лош навик ), да ми каже при какви транзити го е направил  ::) Мисля си, че квадратурата или съвпада на Сатурн със Слънцето, също и при транзити на Плутон, е подходящ период, но има доста време до тогава.

Управителя на 6-ти дом...планети в 6-ти дом...Пр.Луна в Дева...и козирог....Това търси.... ;) ;D