Здравей Гост

Купидон -763

• 6 Отговора
  • 2009 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Купидон -763
« -: Август 23, 2011, 08:55:06 pm »
Следите ли го тоя хубавец? ::) ???

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: Купидон -763
« Отговор #1 -: Август 23, 2011, 09:42:28 pm »
натално тоз хубостник е в дева няма кой знае какви аспекти освен тригон към МС (парс и възел) и секстил към Хирон
транзитния скоро време ще мине през МС .. така като го гледам заедно с тр. Марс върви (сигурно Марс ще го изпревари с оглед физ. му положение де)

« Отговор #2 -: Август 24, 2011, 11:42:25 pm »
Този ми е кацнал в/у Плутон в скорпион в 10-ти, в точен тригон с Марс в 7-ми в рак :o Освен това Ерос, Психе и Карма се подвизават в същия дом и знак... Много вода, много нещо  ;D
« Последна редакция: Август 24, 2011, 11:45:23 pm от Euphoria »
The pain u feel today, will be the strength u feel tomorrow!!!

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Август 24, 2011, 11:45:08 pm »
Този ми е кацнал в/у Плутон в скорпион в 10-ти, в точен тригон с Марс в 7-ми в рак :o Освен това Ерос и Психе се подвизават в същия дом и знак... Много вода, много нещо  ;D

Супер си.... :P ;D кО ривеш от вода...Пускаш ги да плуват в стил бътерфлай...и си супер... ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #4 -: Август 25, 2011, 12:09:37 am »
Забелязвам друго интересно, имам Купидон и Амор в съвпад, заедно на МЦ, но интересното е че в деня, кога се запознах с един човек, който ми харесваше преди време, транзита на астероида с неговото име е бил на МЦ също.

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #5 -: Август 25, 2011, 12:22:27 am »
Купидон е в съвпад с наталната ми Венера, а Купидон на мъжа ми - с моята Луна  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Август 25, 2011, 01:03:46 am »

Моя Купидон е на в-ха на 12-ти и в Скорпион.... ::) в опозе с луната и на тригон от Сатурн.... ::)

Купидон
Купидон В римската митология, Купидон / Амур/ е бог на любовта, която разпалвал не само у хората, но и у боговете. Син е на Венера и Марс. Смятали го за един от най-могъщите богове, защото никой не можел да му се противи. Самият Юпитер бил подвластен на стрелите му. По молба на Венера поразил с безпогрешната си стрела бога на подземния свят Плутон, който пламнал от любов към Прозерпина и я похитил. Купидон не жалел даже собствената си майка. Но поразявайки със стрелите си богове и хора, самият Купидон се влюбил в смъртна девойка - Психея, която била приказно красива. Съответсва на Ерос от древногръцката митология. КУПИДОН В римската митология, Купидон е богът на еротичната любов. Той е смятан за еквивалент на гръцкия бог Ерос и друго от неговите латински имена е Амур. В Китай Купидон е познат като Уилсън Чонг - име, дадено на легендарен любовник. Произход на Купидон Има различни истории за неговия произход. Цицерон дава три различни произхода: син на Меркурий (Хермес) и Диана (Артемида); син на Меркурий и Венера (Афродита); син на Марс (Арес в гръцката митология) и Венера. Платон споменава три от тези, а в “Теогония” на Хезиод, най-древната гръцка теография, се казва, че Купидон е създаден по едно и също време с Хаоса и Земята. Във всеки древен митологически текст има или два Купидон-а, или две страни на фигурата на Купидон. Единият е син на Юпитер (Зевс) и Венера. Той е жизнен младеж, който обича лудориите и разпространява любовта. Другият е син на Никта и Ереб, познат е като бурен развратник.