Здравей Гост

Внезапната ярост и склонност към инциденти в натала

• 20 Отговора
  • 4252 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Планети , аспекти, конфигурации, знаци, домове , констелации? ::)

Какво бихте казали за внезапната ярост? ::)...Може ли да предизвика склонност към инциденти? ::) И кои планет ::)и биха били причина за т ::)това .....

Силен и неовладян Марс - ъглов и в негативен аспект с юпитер, уран или плутон, с меркурий - словесна агресия....

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Марс в съвпад с Уран е страшен , но и Марс в твърд аспект с Плутон....не е никак за подценяване.... ???

*

Неактивен Aneli

• 352
Марс в съвпад с Уран е страшен , но и Марс в твърд аспект с Плутон....не е никак за подценяване.... ???
Мисля си, че по-скоро Уран в съвпад с Марс е точно внезапна и неовладяна ярост. Плутон търпи, търпи, ама като избухне и помита. Уран пали и изгаря, да внезапно е, но ще отмине. Ама плутон е по-страшно.

*

Неактивен milla_m

• 1060

Марс и Юпитер в квадратура пък водят до скандали   и неспазване на приети норми на поведение,  има липса на толерантност също, което също провокира скандали.
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Divna

• 277
Според мен Марс в твърд аспект, с която и да е планета ни показва какъв е "проблема" на натива.
Марс в квадратура със Слънце - риск за сърдечни кризи, тежки наранявания основно на главата, изгаряния. Аспектът на тиранина.
Марс в квадратура с Венера - аспектът на сляпата страст. Тук натива рядко се съобразява с нуждите на партньора.
Марс в квадратура с Плутон води до насилие и най-вече сексуална агресия (неувладяване на силни страсти).
Марс в квадратура със Сатурн - аспектът на касапина. Риск да се провокира нежелано насилие.
Марс в квадратура с Меркурий - аспект на скандалжията. Чести нервни кризи, които водят до пререкания и конфликт с обкръжаващите.
Марс в квадратура с Луна - аспект на душевни кризи, при жените операции на гърди и женски полови органи. Често се налага отстраняване на полов орган.
Марс в квадратура с Юпитер - (Мила го е написала много добре).
Марс в квадратура с Уран - аспектът на екстремиста. Аспект, водещ до произществия на път поради голяма импулсивност и хиперактивност.
Марс в квадратура с Нептун - опасен аспект, защото често имаме пристрастяване към вид опият. Опасност от натравяне.

ПП: Пиша конкретно за квадратурата, тъй като това е аспектът, който изисква действие. И нека не се забравя, че едина квадратура ако не е подкрепена от тригон или секстил е много по-опасна. Всеки положителен аспект, който "излиза" от наранената планета помага много за смекчаване на негативния й влияние.

« Последна редакция: Август 24, 2011, 03:34:07 pm от Divna »

*

Неактивен Aneli

• 352
Дивна, а какво ще кажеш за опозията? За мен опозицията е по-тежка за преудоляване от квадрата. В квадрата виждам действие, борба, а опозицията люшкане от едната крайност в другата. Да не забравяме, че понякога и един твърцески аспект, свързан с планетата в тежкия аспект може да помогне да се измъкне човек.

[Мисля си, че по-скоро Уран в съвпад с Марс е точно внезапна и неовладяна ярост. Плутон търпи, търпи, ама като избухне и помита. Уран пали и изгаря, да внезапно е, но ще отмине. Ама плутон е по-страшно.]

Анели, мисля,че си напълно права...
Аз имам твърд аспект между ъглов Марс и Плутон - бях точно така, но мисля че с времето, когато човек осъзнае проблема и целенасочено работи върху това или пренасочи, сублимира енергията на този аспект - нещата се променят поне до някаква степен.... ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
[Мисля си, че по-скоро Уран в съвпад с Марс е точно внезапна и неовладяна ярост. Плутон търпи, търпи, ама като избухне и помита. Уран пали и изгаря, да внезапно е, но ще отмине. Ама плутон е по-страшно.]

Анели, мисля,че си напълно права...
Аз имам твърд аспект между ъглов Марс и Плутон - бях точно така, но мисля че с времето, когато човек осъзнае проблема и целенасочено работи върху това или пренасочи, сублимира енергията на този аспект - нещата се променят поне до някаква степен.... ::)

Имаш ъглов , но доколкото си спомням , не е първодомен... ::)

Плутон също действа внезапно...,защото никой не знае къде започва и свършва търпението му....

;D искаш да кажеш, че може де се очква всичко от мен  ;D ;). Марс все пак е управител и на асцендента ми - Овен  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
;D искаш да кажеш, че може де се очква всичко от мен  ;D ;). Марс все пак е управител и на асцендента ми - Овен  ::)

Искам да кажа, че ти познавам картата...и много добре знам за какво става дума.... ;D
Едно е упр. на асц в каре с Плутон...Друго е марс на асц в каре с Плутон...Наред с това ти имаш 2 стелиума...един огнен и един земен...МолИм те , не се коси и не се тУраЙ у тая група....Оти....ке се караме.... :P ;D ;D

;D, мен ме е страх да не проектирам..... :P

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
;D, мен ме е страх да не проектирам..... :P

Ти имаш положителен стелиум...при това в 5-ти дом...Достатъчно креативен и мотивиран да реализира слънчевия потенциал...При теб е сложен въпроса с проекциите....Още повече си прекалено аналитична.... ;D :P

благодаря ти, Марая...надявам се да си права.. :-*

*

Неактивен Divna

• 277
Дивна, а какво ще кажеш за опозията? За мен опозицията е по-тежка за преудоляване от квадрата. В квадрата виждам действие, борба, а опозицията люшкане от едната крайност в другата. Да не забравяме, че понякога и един твърцески аспект, свързан с планетата в тежкия аспект може да помогне да се измъкне човек.

Този аспект провокира едно динамично напрежение между двете планети образуващи опозицията. Аспектът не се отчита като крайно негативен, тъй като често енергията на едната планета успява да преодолее конфликта и напрежението, идващи от другата планета. При опозиция винаги има конкретно решение, което натива успява да вземе и да преодолее голям конфликт.
Например: В моя радикс имам Юпитер опозиция Сатурн по оста 2/8. Юпитер във 2ри дом говори, че без пари няма да остана, да обаче, опозицията му със Сатурн казва, че тези пари няма да ми дойдат от небето, значи трябва да внимавам с личния си бюджет и ако не си правя добре сметката, енергията на Сатурн ще надделее и ще има "наказание ", т.е ще си стоя безпарична. В радикса ми Юпитер получава хубави секстили от Венера, Слънце и Плутон, а Сатурн тригони от Венера, Марс, Слънце и Плутон. В такъв случай и Юпитер и Сатурн са добре подкрепени, така че опозицията не е така драстична. Винаги ще се намира разумен начин да се справя с паричните си проблеми.
Това с две думи.  :)
Не трябва да се притесняваме от един негативен аспект, ако той в същото време получава помощ (било с тригони, било със секстили) от други планети.